Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Etten-Leur Tolhuislaan 3
4875 AH Etten-Leur
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Etten-Leur

Pensioenadvies in Etten-Leur

Nooit meer naar je werk hoeven, niet meer ’s ochtends in de file staan en alle tijd van de wereld hebben om leuke dingen te doen? Het klinkt je vast als muziek in de oren: je pensioen. Het duurt nog even voor het zover is, maar in gedachten zie je jezelf al zitten. Genietend, zorgeloos. Om dat voor elkaar te krijgen, is één ding nog wel belangrijk: je financiën goed regelen voor je pensioen. Want is jouw pensioen voldoende om van rond te komen? En om je pensioenplannen waar te maken? En hoe zit het tegen die tijd met je hypotheek? Met ons pensioenadvies in Etten-Leur schieten wij te hulp.

Maak een afspraak

Hoe staat het ervoor met jouw pensioen?

Het is niet meer dan logisch dat je pensioen regelen geen topprioriteit voor je is als je net de vijftig kaarsjes hebt uitgeblazen. Toch is het wel verstandig om er al rond die leeftijd eens naar te kijken met een financieel adviseur. Dat zit zo. Hoe eerder je erbij bent, hoe makkelijker het is om nog dingen te regelen voor je pensioen en om bijvoorbeeld een extra buffer te creëren. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat hun inkomen na hun pensioen zo’n 30% daalt. En dat is al na optelling van de AOW.

Ons belangrijkste advies? Kijk verder dan het bedrag dat je aan pensioen hebt opgebouwd. Focus in plaats daarvan op jouw plannen voor later en kijk of je pensioen toereikend is om die mee te betalen. Kun je je hypotheek en andere vaste lasten nog betalen? Als je verhuisplannen hebt, kun je dan nog wel voldoende hypotheek krijgen om die waar te maken? En als je droomt van een tweede woning kopen van je overwaarde, bijvoorbeeld om vakantie in te vieren, hoe realistisch is dat dan financieel?

Met ons pensioenadvies helpen wij jou aan een goede financiële planning waarmee je nu al toewerkt naar je plannen voor later. In plaats van beren op de weg te zien, denken wij in kansen. Kun je bijvoorbeeld je overwaarde opnemen om je pensioen aan te vullen? En wat zijn de opties om extra hypotheek te krijgen, zelfs al rekent de hypotheekaanbieder al deels met je pensioeninkomen? Al die vragen kun je met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Financieel adviseur Coen duikt er voor je in.

Je pensioen aanvullen, wat zijn de opties?

Blijkt dat je opgebouwde pensioeninkomen op dit moment onvoldoende is om de kosten voor jouw pensioenplannen te dekken? Dan is dat gelukkig niet direct een ramp. Er zijn meerdere manieren om je pensioen aan te vullen. En nee hoor, daar hoef je niet altijd zelf hard voor te sparen.

Overwaarde opnemen

Als je al langere tijd woont waar je woont, dan heb je vast in de loop der jaren overwaarde op je woning opgebouwd. Vaak wordt nog gedacht dat dat bedrag vastzit in de stenen, maar niets is minder waar. Ook als je huidige woning de plek is waar jij oud wilt worden, kun je wellicht je overwaarde laten uitkeren. Dat biedt bijvoorbeeld kansen om je pensioen aan te vullen, je huis te verbouwen of dat langgekoesterde vakantiehuisje in het bos te kopen.

Je overwaarde opnemen doe je meestal door je bestaande hypotheek te verhogen via een onderhandse verhoging of met een tweede hypotheek. Zijn jouw opties daarvoor beperkt doordat je een lager (pensioen)inkomen hebt? Dan kun je wellicht ook een speciaal hypotheekproduct afsluiten voor het opnemen van je overwaarde. Zo sta je bij een opeethypotheek niet voor hoge maandlasten en is de inkomenstoets ook minder streng. Ook een krediethypotheek is er speciaal om jouw overwaarde mee op te nemen.

Ben je benieuwd of er voor jou opties zijn om je overwaarde te verzilveren? Al in een gratis oriëntatiegesprek kan financieel adviseur Coen je daar meer over vertellen.

Gratis oriëntatiegesprek plannen

Besparen op je hypotheeklasten

Wie een koophuis met hypotheek heeft, zal daarvoor maandelijks hypotheeklasten betalen. Die bestaan vaak voor een groot deel uit rente. Onder die rente uitkomen, is geen optie. Kijken of je de rente fors kunt verlagen wel. Het is namelijk goed mogelijk dat de hypotheek die jij nu hebt niet meer de meest voordelige optie voor jou is. Nu de hypotheekrente heel laag ligt, kun je daar misschien van profiteren door je hypotheek over te sluiten. Dan neem je een nieuwe hypotheek in plaats van je huidige hypotheek. Mét lage rente en eventueel ook betere voorwaarden. Dat kan je ondanks de boeterente en oversluitkosten een forse besparing opleveren.

Nog een voordeel van oversluiten is dat je je lopende hypotheek kritisch onder de loep kunt nemen. Past je hypotheek nog wel bij je? Of wil je misschien meer zekerheid over je aflossing dan bij je huidige hypotheek? Of zou je het fijn vinden om een hogere hypotheek te nemen? Doordat je bij oversluiten een nieuwe hypotheek afsluit, liggen alle opties opnieuw op tafel.

Financieel adviseur Coen kijkt graag al in een eerste gesprek mee of oversluiten voor jou wel of niet gunstig is. Ook rekening houdend met de kosten die het met zich meebrengt. Als oversluiten een goed bespaaridee voor jou blijkt, kan hij dit volledig voor je regelen. Pakt oversluiten niet gunstig voor je uit? Dan laat hij je dat ook eerlijk weten, al in het eerste kosteloze gesprek.

Je verzekeringen onder de loep nemen

Heb je een overlijdensrisicoverzekering lopen waarvoor je je door je leeftijd scheelt betaalt aan premie? Of heb je een aantal verzekeringen waarvan je je afvraagt of die nog wel nodig zijn? Je verzekeringen kritisch bekijken kan ook zorgen voor een structurele besparing op je maandlasten. Coen kijkt graag met je mee welke verzekeringen voor jou nodig en welke overbodig zijn, uiteraard uitgaand van de risico’s die je wel en niet wilt nemen. En hij kan ook meedenken of bepaalde verzekeringen wellicht bij een andere verzekeraar voordeliger kunnen of dat een lagere dekking gunstig is voor je premie.

Coen is onafhankelijk verzekeringsadviseur en kan dus veel verschillende verzekeraars en verzekeringsproducten voor je vergelijken. Dat leidt tot een verzekering die in alle opzichten bij jou past.

Verhuizen naar een andere woning

Soms is het voordelig om je huidige woning met hoge maandlasten te verruilen voor een kleinere woning die je minder kost per maand. Daardoor ben je straks structureel minder kwijt aan vaste lasten en houd je dus meer financiële ruimte over voor leukere plannen dan je hypotheek betalen. Wij adviseren je graag over jouw maximale budget voor een nieuwe woning en kunnen de voors en tegens van verhuizen voor je op een rij zetten. Bovendien werkt Coen ook als aankoopmakelaar, waardoor hij naast de financiële afwikkeling ook begeleiding kan bieden bij je zoektocht naar een huis.

Is verhuizen nu juist iets wat je absoluut niet wilt? Geen zorgen, dan denken we juist graag mee over de andere opties. Ook die zijn er gelukkig vaak genoeg.

Je hypotheek na je 57e, hoe zit dat?

Bij ons pensioenadvies in Etten-Leur nemen we ook vaak je hypotheek mee. Voor veel mensen is dat een kostenpost die ook na hun pensioen straks doorloopt. Daarop besparen is dus mooi meegenomen. Of misschien wil je een nieuwe hypotheek afsluiten, bijvoorbeeld omdat je wilt verhuizen naar een volgende woning, je kinderen wilt helpen bij de aankoop van hun eerste huis of omdat je extra budget wilt creëren voor een verbouwing. In al die gevallen geldt: het loont altijd om hypotheekadvies in te schakelen. En het fijne bij ons is: we verzorgen complete adviestrajecten, waarbij we pensioenadvies graag combineren met advies over je hypotheek, verzekeringen en andere belangrijke zaken.

Voor een hypotheek na je 57e is er een belangrijke kink in de kabel. Als je vanaf die leeftijd een hypotheek wilt afsluiten, oversluiten of verhogen, krijg je te maken met een lagere maximale hypotheek. Hypotheekaanbieders gaan namelijk vanaf je 57e verjaardag ook je (lagere) pensioeninkomen meenemen bij het bepalen hoeveel jij kunt lenen. Gelukkig zijn daarmee je kansen op een hypotheek nog niet verkeken. Een seniorenhypotheek biedt meer opties dan je wellicht denkt, ook omdat sommige hypotheekaanbieders bereid zijn soepelere normen te hanteren als je de 57 bent gepasseerd.

Wat voor jou mogelijk is? En of je bijvoorbeeld nog op latere leeftijd een huis kunt kopen of je lopende hypotheek kunt aanpassen? Dat zoekt adviseur Coen graag voor je uit.

Gratis eerste gesprek plannen

Pensioenadvies in Etten-Leur of online – over al jouw vragen

Heb jij behoefte aan pensioenadvies in Etten-Leur? Bij Van Bruggen Adviesgroep Etten-Leur kun je daarvoor zowel terecht op ons kantoor als online via videogesprekken. We bieden namelijk ook complete online adviestrajecten, waarin adviseur Coen jou uitgebreid meeneemt in je mogelijkheden en heldere uitleg geeft daarover. Aan jou de keuze waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Doordat ons financieel advies breed is, kunnen we je overigens over veel soorten financiële vragen adviseren. Zo kunnen we je ook adviseren over het volgende:

 • Is het voor jou financieel haalbaar om eerder te stoppen met werken?
 • Hoe zit het met je pensioen als je onlangs bent gescheiden of gaat scheiden?
 • Kun je spaargeld dat jij kunt missen belastingvrij schenken aan je kinderen of kleinkinderen?
 • Hoe zit het met je overlijdensrisicoverzekering en andere verzekeringen op latere leeftijd?
 • Welke besparingen zijn voor jou mogelijk op je hypotheek en verzekeringen?
 • Hoe zit het met je pensioen als je ondernemer bent, en welke kansen heb je voor een zzp-hypotheek?
 • Welke opties zijn er om financiële ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een verbouwing?

Plan jouw afspraak voor pensioenadvies in Etten-Leur

Kom je langs bij ons op kantoor of krijg je liever online pensioenadvies? Wij bieden beide opties om het jou altijd zo gemakkelijk mogelijk te maken. In principe hoef je voor ons advies niet eens de deur uit, terwijl je wel goed en persoonlijk geholpen wordt.

Nog eens de voordelen van ons pensioenadvies in Etten-Leur of online op een rij:

 • Deskundig pensioenadvies en breed financieel advies
 • Financieel advies en makelaardij op één plek
 • Keurmerk Financiële Dienstverlening
 • Onafhankelijk advies (= keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Complete adviestrajecten van A tot Z
 • Volledig online advies mogelijk
 • Gratis eerste afspraak

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op voor een gratis eerste afspraak, waarin je al snel meer te weten komt over jouw mogelijkheden.

Maak je afspraak via de knop hieronder of kom met ons in contact via etten-leur@vanbruggen.nl of via 076 – 5030 237. Dan helpen wij je graag verder.

Gratis eerste afspraak