Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Utrecht Vleutenseweg 474
3532 HZ Utrecht
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 20:00
Dinsdag
09:00 - 20:00
Woensdag
09:00 - 20:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Utrecht

Pensioenadvies in Utrecht

Het pensioen is voor veel mensen iets waar ze jarenlang naar uitzien. Ook al doe je je werk met veel plezier, het is een fijn idee dat je straks nog meer kunt genieten van alle vrije tijd die je opeens hebt. Droom je bijvoorbeeld van een vakantiehuis in een natuurrijke omgeving? Meer tijd met je (klein)kinderen kunnen doorbrengen? Of je woning verbouwen, waardoor je hopelijk nog jarenlang in dit fijne huis kunt blijven wonen? Wat je wensen ook zijn, het is goed om je op tijd te verdiepen in je financiën. Met ons pensioenadvies in Utrecht maken wij jouw wensen voor later financieel mogelijk.  

Maak een afspraak

Wat komt er allemaal kijken bij je pensioen?

Als je wilt weten hoeveel je aan pensioen hebt opgebouwd, dan is dat simpelweg een kwestie van Mijnpensioenoverzicht.nl checken. Maar er komt veel meer bij je pensioen kijken dan alleen inzicht in hoeveel je op dit moment aan pensioen hebt staan. De grote vraag is namelijk: is dat opgebouwde pensioen samen met de AOW voldoende om later van rond te komen?

Het antwoord op die vraag is vooral afhankelijk van jouw wensen voor later. Wil je doorwerken tot je 67e of heb je stille hoop al vóór die tijd te stoppen met werken? Wil je nog verhuizen na je pensioen of blijf je wonen waar je woont? En hoeveel inkomen heb jij nodig om je vaste lasten mee te betalen: is je opgebouwde pensioen daar voldoende voor of is er meer nodig?

Wij nemen jouw wensen als uitgangspunt en stellen op basis daarvan een pensioenplanning op. Daarin kijken we bijvoorbeeld naar het volgende:

 • Hoe ziet jouw huidige pensioen eruit?
 • Hoe kun je je pensioen uitbreiden (ook zonder dat je daarvoor flink hoeft te sparen)?
 • Waar doe je verstandig aan qua hypotheek?
 • Wat kun je het beste doen als je een aflossingsvrije hypotheek hebt die bijna afloopt?
 • Welke verzekeringen heb je nodig en zijn er verzekeringen waarop je kunt besparen of die je kunt stopzetten?
 • Kun je besparen op je hypotheeklasten, bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten, voor rentemiddeling te kiezen of je risico-opslag te verlagen?
 • Welke mogelijkheden heb jij om je overwaarde op te nemen als pensioenuitbreiding?
 • Heb je aanvullende wensen, zoals een verbouwing of een tweede woning? En zo ja, hoe kun je die financieren?
 • Wat zijn jouw opties om eventueel eerder te stoppen met werken?

Goed om te weten: we geven zowel pensioenadvies in Utrecht aan particulieren als aan ondernemers. Ook als jij je eigen bedrijf hebt, kunnen we je dus adviseren over jouw oplossingen voor je oude dag.

Vervroegd met pensioen?

Verwacht je dat je het al vóór je 67e wel mooi geweest vindt met werken? Of vind je het gewoon een fijn idee om al eerder van je welverdiende pensioen te genieten? Wanneer jij kunt stoppen met werken, is vooral afhankelijk van je pensioenopbouw en je wensen voor later. Er zijn meerdere mogelijkheden om vervroegd met pensioen te gaan.

Je kunt hiervoor, als je cao dat toelaat, gebruikmaken van de vroegpensioenregeling. Of je kunt met je pensioenfonds in overleg gaan of zij al eerder je pensioen kunnen uitkeren. Een andere optie is om zelf te sparen en met je spaargeld de periode tussen je pensionering en de AOW-leeftijd te overbruggen. Daarvoor hoef je niet eens zelf hard te sparen. Soms zijn er andere manieren om hiervoor een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Je overwaarde opnemen bijvoorbeeld. Je kunt denken aan een opeethypotheek afsluiten, kijken wat er te besparen valt op je hypotheek of verzekeringen of wellicht kun je in een verhuurwoning investeren. Wij adviseren je graag over jouw mogelijkheden.

Ontdek meer in een gratis oriëntatiegesprek

Verbouwen of verhuizen?

Voor veel vijftigplussers is dit een prangende vraag. Zeker als de kinderen het huis uit zijn en er opeens kamers over zijn, vraag je je wellicht af of verhuizen een verstandig idee is. Misschien droom je ook van een woning op een andere plek in het land of vind je het gewoon fijn om minder aan hypotheeklasten kwijt te zijn door kleiner te gaan wonen. Dan is een ander huis kopen misschien een goed idee. Of dat voor jou inderdaad gunstig uitpakt? Dat zoeken we graag samen met jou uit. We adviseren je dan ook over jouw mogelijke seniorenhypotheek voor een volgende woning. En kijken mee wat slim is om met je huidige hypotheek te doen.

Een andere optie is om je huidige woning te verbouwen. Misschien vergroot dat je woonplezier. Ook kan een verbouwing ervoor zorgen dat jij nog langer kunt wonen waar je nu woont. Zo kun je je woning met een verbouwing gelijkvloers maken, zodat je er ook als je ooit minder mobiel bent kunt blijven wonen.

Houd er overigens rekening mee dat je maximale hypotheek vanaf je 57e lager uitvalt, doordat vanaf dat moment je pensioeninkomen gaat meetellen voor je hypotheekmogelijkheden. Dat maakt het extra slim om bij voorkeur al vóór je 57e te kijken naar jouw hypotheekopties. Of het nu gaat om verbouwen, verhuizen of je hypotheek aanpassen – wij geven je passend hypotheekadvies en nemen daarbij veel mogelijke hypotheekaanbieders en producten mee.

Besparen op je vaste lasten?

Minder kwijt zijn aan vaste lasten is een slimme manier om meer over te houden voor leuke dingen. Je pensioen – om maar wat te noemen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar: structureel geld besparen? Het is niet nodig om voortaan alle reclamefolders door te spitten op zoek naar de beste supermarktaanbiedingen. Een veel grotere besparing op je vaste lasten zit ‘m vaak in je hypotheek of verzekeringen.

Wat nu als je elke maand minder rente verschuldigd bent voor je hypotheek – en dat jarenlang? Of als je verzekeringen stopzet waar je op dit moment veel premie voor betaalt, maar die je eigenlijk helemaal niet zo hard nodig hebt? Wij kijken graag mee met jou welke besparingen voor jou mogelijk en interessant zijn.

Besparen op je hypotheek kun je bijvoorbeeld doen door je hypotheek over te sluiten. Althans, dat kan een interessante optie zijn. Je betaalt dan wel een bedrag aan boeterente, maar in het gunstigste geval heb je dat bedrag snel terugverdiend. Dat kan je zo een paar duizend euro op jaarbasis schelen én je zet daarmee ook nog eens de huidige lage rente voor heel wat jaren vast. Daardoor zit jij voorlopig goed, ook als de marktrente weer gaat stijgen.

Ben je benieuwd of oversluiten of andere bespaarmethoden voor jou interessant zijn? Wij kijken graag eerlijk en vrijblijvend met je mee. In een gratis eerste gesprek laten we je weten of jij kunt besparen en, zo ja, waarop.

Jouw besparing laten checken

Ook voor breed financieel advies

Pensioenadvies in Utrecht is zeker niet het enige waarvoor je bij ons terecht kunt. Wij hebben een team van drie financieel adviseurs, een makelaar en twee commercieel medewerkers. Daarnaast hebben we een breed netwerk van experts, zoals notarissen en scheidingsexperts, om ons heen die jou ook kunnen begeleiden. Samen kunnen we je antwoord geven op veel soorten financiële vragen.

Zo geven we je ook persoonlijk financieel advies over elk van deze onderwerpen:

 • de financiële afwikkeling van een scheiding;
 • een verbouwing financieren (bijvoorbeeld vanuit je overwaarde);
 • je woning verduurzamen;
 • geld schenken aan je (klein)kinderen;
 • een opeethypotheek of krediethypotheek afsluiten om je overwaarde te benutten;
 • je kinderen of familieleden financieel helpen bij het kopen van een eerste huis;
 • passende en voordelige verzekeringen (ook als ondernemer);
 • een woning kopen voor de verhuur;
 • je huidige woning voor een goede prijs verkopen;
 • consumptieve bestedingen, zoals een camper of auto;
 • besparen op je totale lasten.

Pensioenadvies in Utrecht over al jouw vragen

Bij Van Bruggen Adviesgroep Utrecht zijn wij er voor pensioenadvies in Utrecht, maar ook voor allerlei andere vragen waarbij jij financieel advies kunt gebruiken. En voor makelaardij. Het fijne aan ons kantoor is dan ook dat je onafhankelijk geholpen wordt en alle expertises onder één dak vindt. Zo ben jij zeker van de juiste financiële keuzes en heb je zelf zo min mogelijk omkijken naar het regelen daarvan.

Bij ons pensioenadvies in Utrecht kun jij rekenen op:

 • Een team met uitgebreide ervaring in financieel advies
 • Ook voor makelaardij bij aan- en verkoop
 • Advies over hypotheken, pensioen, verzekeringen en meer
 • Alle kennis aanwezig – wat je vraag ook is
 • 100% onafhankelijk advies (uitgebreide vergelijking van de mogelijkheden)
 • Advies op kantoor, online of bij jou thuis
 • Ook 3 avonden per week en op zaterdag geopend

Pensioenadvies in Utrecht inschakelen?

Wil jij je pensioen nu alvast goed geregeld hebben, zodat je zorgeloos kunt toewerken naar de periode dat jij geniet van extra vrije tijd? Schakel dan ons pensioenadvies in Utrecht in.

Plan je gratis kennismaking in om inzicht te krijgen in jouw situatie. Dat gesprek kan bij ons op kantoor, maar we komen ook met alle plezier bij jou thuis langs. Ook een videogesprek is mogelijk.

Heb je vragen of wil je je afspraak plannen? Klik op de knop hieronder, mail naar utrecht@vanbruggen.nl of bel ons via 030 – 877 17 42.

Plan jouw gratis eerste gesprek