Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Utrecht Vleutenseweg 474
3532 HZ Utrecht
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 20:00
Dinsdag
09:00 - 20:00
Woensdag
09:00 - 20:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Utrecht

Hypotheekadvies in Utrecht

Heb je op dit moment een hypotheek lopen waar je niet meer tevreden over bent? Vraag je je af of je maandlasten voordeliger kunnen? Of hoop je een nieuwe woning te kopen en ben je benieuwd wat er daarvoor qua hypotheek mogelijk is? Wij zijn de onafhankelijke hypotheekadviseur in Utrecht die naast je staat. We vergelijken de vele producten, pluizen de voorwaarden voor je uit en onderzoeken wat goed past bij jouw wensen en situatie. Of je nu een hypotheek afsluit of je hypotheek wilt oversluiten, verhogen of aanpassen – wij zijn jouw deskundige adviseur.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven. 

Maak een afspraak

Makelaardij én hypotheekadvies in Utrecht op één plek

Utrecht is als een van de grootste en meest centraal gelegen plekken in Nederland een geliefde woonplaats. Dat geldt ook voor de dorpen eromheen, zoals Maarssen en Maarssenbroek. Hoe kun je dan toch kans maken om een woning in deze regio te bemachtigen? Wij staan je graag aan alle kanten bij. We bieden namelijk zowel makelaardij als hypotheekadvies in Utrecht. Dat betekent dat we je vanaf het berekenen van je maximale hypotheek tot aan het tekenen van je koopcontract kunnen begeleiden.

Sonja Groot-Hoekstra (makelaar in onroerend goed) en Arjen Groot (allround financieel adviseur en erkend hypothecair planner) zijn sinds begin 2019 actief onder de vlag van Van Bruggen Adviesgroep in Utrecht. Wij werken met een deskundig team om ons heen: op onze locatie word je ook geholpen door financieel adviseur Elles Doesburg-Prüszner en door drie commercieel medewerkers die ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

Bij ons ben jij verzekerd van onafhankelijk, transparant en deskundig advies. Of dit nu je hypotheek, verzekeringen, leningen of overige financiële vragen betreft. Jij kunt op één adres – aan de Vleutenseweg in Utrecht-West – terecht om goed, snel en voordelig alle zaken rondom de financiering en aan- en verkoop van jouw woning te regelen. En anders komen de adviseurs naar jou toe, óf zetten ze de webcam aan voor een videogesprek. Aan jou de keuze.

Volledig onafhankelijk hypotheekadvies in Utrecht

Wij bieden onafhankelijk hypotheekadvies in Utrecht, wat inhoudt dat we niet verbonden zijn aan één specifieke hypotheekaanbieder. We kunnen voor jou dan ook veel hypotheekproducten vergelijken. Op rente en op voorwaarden. Daarbij kijken we goed naar jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld lang zekerheid hebben over je maandlasten of ben je bereid meer risico te lopen als daar een lagere rente op dit moment tegenover staat? Wil je in het begin wat meer betalen en later minder, of juist andersom? We zoeken dat alles samen met jou uit, zodat we tot een passende hypotheek kunnen komen.

Ons hypotheekadvies in Utrecht stopt zeker niet bij advies over een passende hypotheek. Als je een huis gaat kopen, is er nog meer van belang. Welke verzekeringen sluit je bijvoorbeeld af naast je hypotheek? Welke mogelijkheden zijn er eventueel om (nu of later) een verbouwing te financieren? Hoe zit het met de hypotheek die je wellicht nu al hebt lopen: kun je die beter meenemen of oversluiten? En waar moet je qua hypotheek rekening mee houden als je over een tijdje met pensioen gaat? Ook over al die vragen geven we jou advies.

Schakel hypotheekadvies in

Een nieuwe woning kopen?

Het is een grote mijlpaal in een mensenleven: verhuizen. Zelfs als dit al je tiende verhuizing is, is het nog steeds een grote stap. Waar doe je precies goed aan bij de aankoop van jouw nieuwe Utrechtse woning? En waar moet je qua hypotheek op letten? Wij geven je hypotheekadvies rondom de aankoop van jouw huis.

Eerste koopwoning

Voor het eerst een huis kopen is vaak extra spannend. Je hebt nog geen idee wat er allemaal op je afkomt, bent waarschijnlijk benieuwd hoeveel jij maximaal aan hypotheek kunt krijgen en wilt weten wat je maandlasten daarbij zijn. Dat alles helpt om daarna goed voorbereid naar jouw Utrechtse droomhuis op zoek te gaan.

Tijdens een eerste gesprek laten we je graag weten welke mogelijkheden jij hebt om een huis te kopen. Ook denken we met alle plezier mee hoe je jouw budget voor een woning kunt vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een schenking van familieleden, een Starterslening of een hypotheek met NHG. Ook kan het voor je hypotheekkansen helpen als je je studieschuld (deels) aflost.

Verhuizen naar een andere woning

Wanneer je verhuist van het ene naar het andere huis, ziet het proces er iets anders uit. Je hebt dan natuurlijk ook je huidige woning te verkopen, het liefst met een mooie overwaarde. Maar hoe zit het dan precies als je een nieuwe woning gaat kopen? Dankzij een overbruggingskrediet is het mogelijk om je overwaarde al mee te nemen bij de aankoop van je volgende woning zonder dat je huidige woning is verkocht.

We gaan graag met jou in gesprek over je opties voor een volgend huis. Hoeveel kun je lenen? Welke constructie is voor jou handig: eerst je huidige woning verkopen, dan een nieuw huis kopen of andersom? En met welk budget kun je rekening houden voor jouw nieuwe huis, ook gezien de overwaarde die je waarschijnlijk in handen krijgt zodra je huidige woning is verkocht?

Verder adviseren we je waar jij qua hypotheek goed aan doet. Kun je bijvoorbeeld beter je huidige hypotheek meenemen naar je volgende woning of deze oversluiten naar een andere hypotheekvorm met nieuwe voorwaarden?

Nieuwbouwwoning kopen

In en rondom Utrecht worden de mooiste nieuwbouwwijken opgezet. Heb jij je hart verloren aan een woning in een van die wijken? Ook dan kunnen wij je passend hypotheekadvies in Utrecht geven. We kennen het proces van een nieuwbouwwoning kopen, weten wat er daarbij anders is dan als je een bestaand huis koopt. En we kunnen je ook precies uitleggen hoe het zit met bijvoorbeeld een bouwdepot, bouwrente en andere aspecten die bij een nieuwbouwhuis komen kijken.

Een huis kopen als zzp’er

Vaak horen we van ondernemers dat ze bang zijn niet aan een hypotheek te kunnen komen. Ze vragen zich af of ze wel een redelijke hypotheek kunnen krijgen met een fluctuerend inkomen in plaats van een vast maandsalaris. Gelukkig zijn die zorgen vaak niet terecht. Er zijn veel opties om ook als zzp’er, uitzendkracht, flexwerker of medewerker op oproepbasis aan een hypotheek te komen. Ook als je pas één jaar ondernemer bent. Wij adviseren je graag over jouw opties voor onder meer een zzp-hypotheek.

Verhuizen na je pensioen

Na je 57e zijn je mogelijkheden voor een hypotheek meer beperkt vanwege je naderende pensioen. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je kansen op een hypotheek volledig verkeken zijn. Dankzij een seniorenhypotheek kun je vaak ook na je pensioen nog een mooie hypotheek afsluiten. Wij kijken graag mee of het voor jou haalbaar is om je droomwoning voor je oude dag te financieren.

Meer lenen, minder betalen voor je hypotheek?

Het klinkt waarschijnlijk haast te mooi om waar te zijn. Toch is dit voor steeds meer Nederlanders een realistisch scenario. Aan de ene kant komt het steeds vaker voor dat huiseigenaren een forse overwaarde hebben. Dat biedt, als je inkomen dat toelaat, kansen om je hypotheek te verhogen. Dat kan bijvoorbeeld met een opeethypotheek, een krediethypotheek of een tweede hypotheek bovenop je lopende hypotheek.

Tegelijkertijd liggen de hypotheekrentes op dit moment erg laag, waardoor je wellicht flink kunt besparen op je rentelasten. Als je je hypotheek oversluit, sluit je een nieuwe hypotheek af in plaats van je lopende hypotheek. En dan specifiek een hypotheek die je betere voorwaarden en lagere rente biedt. En die het misschien, vanuit je overwaarde, mogelijk maakt om meer te lenen. Zo kun je wellicht meer hypotheek krijgen, zonder dat je daarvoor fors meer maandlasten gaat betalen.

Wil jij je hypotheek verhogen? Besparen op je maandlasten? Of om andere redenen kijken of een nieuwe hypotheek beter aansluit bij je situatie? Met ons hypotheekadvies in Utrecht helpen we jou een stap verder.

Advies over je lopende hypotheek

Waarover geven we nog meer financieel advies?

Naast dat we graag jouw persoonlijke hypotheekadviseur in Utrecht zijn, kunnen we je ook breder financieel advies geven. Met een deskundig team kunnen we bijna elk van jouw vragen beantwoorden. Zo adviseren we je ook graag over:

 • Kun jij besparen op je hypotheeklasten of verzekeringspremie?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou nuttig (bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering) als ondernemer of particulier? En waar sluit je die voordelig af?
 • Welke oplossingen zijn er om je pensioen uit te breiden?
 • Wat moet je financieel regelen als je in scheiding ligt?
 • Hoe kun je grote consumptieve bestedingen (zoals een verbouwing, verduurzaming of een camper of nieuwe auto) financieren?
 • Waar moet je op letten als je een tweede woning koopt, bijvoorbeeld voor de verhuur?
 • Welke mogelijkheden heb jij om je huis te verduurzamen, en hoe financier je dat?
 • Waar doe je als ondernemer goed aan qua pensioen, verzekeringen en hypotheek?
 • Wat zijn financieel gezien de mogelijkheden en aandachtspunten als je mantelzorger bent?

Hypotheekadvies in Utrecht bij Van Bruggen Adviesgroep

Waarom onze klanten kiezen voor hypotheekadvies in Utrecht bij ons kantoor? Naast dat wij je altijd persoonlijk bijstaan en goed bereikbaar zijn, staat ons kantoor ook voor:

 • Een team met uitgebreide ervaring met hypotheken in Utrecht
 • Ook voor makelaardij bij aan- en verkoop
 • Advies over hypotheken, pensioen, verzekeringen en meer
 • Alle kennis aanwezig – wat je vraag ook is
 • 100% onafhankelijk advies (uitgebreide vergelijking van de mogelijkheden)
 • Advies op kantoor, online of bij jou thuis
 • Ook 3 avonden per week en op zaterdag geopend

Wat wil je weten over jouw hypotheek in Utrecht?

Wil jij weten hoeveel je maximaal kunt lenen, wat je bespaarmogelijkheden zijn of waar jij goed aan doet qua hypotheek?

Plan je gratis oriëntatiegesprek in – bij ons aan de Vleutenseweg in Utrecht, bij jou thuis of via de webcam. Dan geven wij je inzicht en overzicht over jouw mogelijkheden.

Neem voor het maken van een eerste afspraak contact op via 030 – 877 17 42 of via utrecht@vanbruggen.nl of klik op de knop hieronder om je afspraak te maken. Zien we je binnenkort?

Afspraak maken