Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Utrecht Vleutenseweg 474
3532 HZ Utrecht
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 20:00
Dinsdag
09:00 - 20:00
Woensdag
09:00 - 20:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Utrecht

Financieel advies in Utrecht

Stel je voor: er staan grootse veranderingen op de planning in je leven. Je bent een jonge twintiger of dertiger en hoopt te verhuizen naar je eerste eigen koophuis. Of je hebt samenwoonplannen met je partner, je kinderen gaan bijna de deur uit gaan of je ligt misschien – iets minder vrolijk – in scheiding met je partner. Het zijn stuk voor stuk momenten waarop je al veel aan je hoofd hebt. Dan is het fijn als je voor de financiën kunt vertrouwen op een deskundige. Wij staan je op die belangrijke momenten in je leven bij met financieel advies in Utrecht. We regelen nu alvast alles financieel goed voor de toekomst. 

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven. 

Maak een afspraak

Onafhankelijk financieel adviseur Utrecht

Bij financiële keuzes zijn er vaak eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen vele hypotheekvormen en krijgt op vergelijkingspagina’s talloze voorwaarden te zien. Zie dan maar eens de juiste keuze te maken. Hetzelfde geldt als je een verzekering wilt afsluiten of je pensioen moet regelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Eigenlijk wil je maar één ding weten: waar doe jij in jouw situatie goed aan?

Als onafhankelijk financieel adviseur in Utrecht zijn wij er om jou te helpen uit die vele opties de juiste te kiezen. We luisteren eerst naar jouw wensen en behoeften. Wil je bijvoorbeeld veel zekerheid of ben je bereid risico’s te lopen? Hoeveel maandlasten kun je dragen? En wat zijn je plannen voor de toekomst? Met dat alles houden we rekening in ons financieel advies in Utrecht voor jou.

Doordat wij niet verbonden zijn aan één specifieke geldverstrekker kunnen we het geheel aan mogelijkheden overzien. We kunnen de vele hypotheekproducten en verzekeringen voor je vergelijken en ook de pensioenopties voor jou op transparante wijze naast elkaar leggen. Dat heeft als voordeel dat je een oplossing aangeraden krijgt die specifiek bij jou past. En die je vaak ook nog eens veel geld bespaart.

Waarover geven we financieel advies in Utrecht?

Financieel advies in Utrecht is op allerlei momenten in je leven van belang. Dat kan zijn als je op het punt staat de zoektocht naar je eerste woning te starten, maar ook als je na een jarenlange carrière gaat genieten van je pensionering. We zijn er voor je hypotheek, verzekeringen, pensioen, overwaarde en nog veel meer financiële zaken.

We kunnen je onder meer adviseren over:

 • de overwaarde op je woning benutten;
 • passende verzekeringen (als particulier of ondernemer);
 • oplossingen voor jouw pensioen (ook als ondernemer);
 • een huis kopen en/of je huidige woning verkopen;
 • een hypotheek afsluiten;
 • besparen op je huidige hypotheek;
 • de leenruimte binnen je hypotheek vergroten;
 • de financiële afwikkeling van een echtscheiding;
 • je hypotheek oversluiten;
 • verhuizen of verduurzamen;
 • een consumptieve besteding (o.a. een camper of auto kopen).

Dit onderwerpenlijstje is overigens verre van compleet. Dus ook als het onderwerp van jouw vraag er niet tussenstaat, is de kans groot dat we jou passend financieel advies in Utrecht kunnen geven.

Stel ons jouw financiële vraag. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Utrecht, maar we komen ook met alle plezier naar jou toe. Of we kunnen een online gesprek plannen.

Gratis eerste gesprek

Hypotheekadvies en makelaardij op één plek

Een van de dingen die Van Bruggen Adviesgroep Utrecht anders maakt dan veel andere financieel adviseurs in Utrecht is dat wij makelaardij én hypotheekadvies bieden. Een woning vinden op de Utrechtse woningmarkt is op dit moment geen kinderspel. Daarom begeleiden we je hier zo goed mogelijk bij. Met een makelaar aan je zijde tijdens de zoektocht naar een huis én een hypotheekadviseur die je adviseert over jouw financiële opties, heb jij een grotere kans om hét huis van je dromen te vinden.

Financieel adviseurs Arjen en Elles kunnen jou bijstaan bij het bepalen van je maximale hypotheek en (later) bij het regelen van de hypotheek. Deskundig makelaar Sonja kan daarnaast met je meegaan naar bezichtigingen, je adviseren over een biedingsstrategie én helpen om eventueel je huidige woning te verkopen. Tegen een goede verkoopprijs uiteraard.

Naast het kopen van een eerste of volgend huis, kunnen we overigens nog veel meer voor je betekenen met ons advies over hypotheken. Zo beantwoorden we ook graag deze vragen voor je:

 • Wat zijn je mogelijkheden voor een zzp-hypotheek als ondernemer?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou verstandig om af te sluiten naast je hypotheek?
 • Kun je besparen op je huidige hypotheek door deze over te sluiten?
 • Welke hypotheekopties heb je na een scheiding?
 • Wat zijn je mogelijkheden om vanuit je hypotheek een verbouwing te financieren?
 • Kun je extra geld lenen voor het verduurzamen van je woning?
 • Waar doe jij goed aan als de rentevaste periode of looptijd van je hypotheek binnenkort om is?

Jouw woning verduurzamen

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om met jouw huishouden een serieuze bijdrage te leveren aan het milieu. Je woning verduurzamen is daar dé manier voor. Je kunt jouw woning energiezuiniger maken door bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren, een warmtepomp te nemen of betere beglazing te laten installeren. Dat alles zorgt ervoor dat je energierekening omlaag gaat, dat je woning meer waard wordt én dat je met jouw huishouden het milieu minder belast.

Om verduurzaming te stimuleren, zijn er vanuit de overheid diverse subsidies die je ondersteunen bij de financiering ervan. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden om extra hypotheek te krijgen voor verduurzaming van je huis. Als de hogere hypotheek voor verduurzaming bedoeld is, kun je vaak zelfs meer dan 100% van je woningwaarde lenen.

Benieuwd welke opties er voor jou zijn om je hypotheek te verhogen en je woning energiezuiniger te maken? Wij adviseren je graag over verduurzaming én de financiering daarvan.

Gratis in gesprek over jouw opties?

Je overwaarde benutten

Wat extra financiële ruimte is nooit weg. Met een extra buffer op je bankrekening heb je bijvoorbeeld mogelijkheden om de gedroomde verbouwing uit te voeren, je kinderen een bedrag te schenken, een mooie uitbouw te realiseren of eindelijk de verre reis te maken waar je al heel lang over fantaseert. Of misschien vind je het gewoon fijn om wat extra’s achter de hand te hebben voor je pensioen straks – ook een goede reden uiteraard.

Als je een koophuis hebt, bestaat de kans dat je de overwaarde op je huis kunt gebruiken om extra financiële ruimte te creëren. Die overwaarde komt niet alleen vrij als je verhuist; het komt ook beschikbaar als vrij besteedbaar bedrag wanneer je de overwaarde op andere manieren verzilvert.

Wij adviseren je graag wat daarin voor jou mogelijk is. Denk aan:

 • je hypotheek onderhands verhogen (mits de hypotheek in het Kadaster voor een hoger bedrag staat ingeschreven);
 • een opeethypotheek afsluiten als je een beperkt pensioeninkomen hebt;
 • je hypotheek oversluiten om zo te profiteren van zowel meer leenruimte als een lagere rente;
 • een krediethypotheek nemen (een specifiek hypotheekproduct voor het opnemen van je overwaarde);
 • een tweede hypotheek afsluiten bij dezelfde hypotheekaanbieder als waar je nu zit.

Wil je weten waar jouw kansen liggen voor meer bestedingsruimte vanuit je overwaarde? Neem contact met ons op voor een gratis eerste gesprek, waarin we ons samen over die vraag buigen.

Gratis eerste gesprek

Financiële oplossingen voor jouw pensioen

Al lijkt het nog ver weg, je pensioen is dichterbij dan je denkt. Omdat al vanaf je 57e je hypotheekmogelijkheden beperkter zijn vanwege je naderende pensioen, doe je er verstandig aan om al op tijd een gesprek voor pensioenadvies aan te vragen. Met onze financieel adviseurs in Utrecht kun je uitgebreid sparren over jouw wensen voor later, over je opgebouwde pensioen en over welk bedrag je aanvullend nodig hebt om die wensen in vervulling te laten gaan.

Rondom je pensioenplanning gaan we graag uitgebreid met je in gesprek om je zo goed mogelijk financieel advies in Utrecht te geven. Samen maken we een uitgebreide pensioenplanning, waarmee jij de komende jaren kunt toewerken naar een financieel onbezorgd pensioen.

Zo gaan we samen vragen beantwoorden als:

 • Hoeveel heb jij op dit moment aan pensioen opgebouwd?
 • Welk bedrag heb jij aanvullend nodig om je pensioenwensen waar te maken?
 • Hoe kun je je opgebouwde werkgeverspensioen en AOW uitbreiden?
 • Kun je besparen op je lopende hypotheek en verzekeringen om zo je maandlasten te drukken?
 • Welke opties heb je na je pensioen om een seniorenhypotheek af te sluiten?
 • Doe jij er goed aan om te verhuizen naar een kleinere woning of is dat financieel niet nodig?
 • Welke mogelijkheden zijn er om je overwaarde te benutten als aanvulling op je pensioen?
 • Kun je vanuit je overwaarde een tweede woning (bijvoorbeeld een vakantiehuisje) kopen?

De voordelen van ons onafhankelijke financieel advies in Utrecht

We hebben de afgelopen jaren al veel klanten in Utrecht, Maarssen en Maarssenbroek mogen helpen bij hun financiële vragen. Wat onze klanten over ons zeggen? Dit is wat volgens hen de voordelen zijn van ons financieel advies in Utrecht:

 • Team met uitgebreide ervaring met financieel advies
 • Ook voor makelaardij bij aan- en verkoop
 • Advies over hypotheken, pensioen, verzekeringen en meer
 • Alle kennis aanwezig – wat je vraag ook is
 • 100% onafhankelijk advies (uitgebreide vergelijking van de mogelijkheden)
 • Advies op kantoor, online of bij jou thuis
 • Ook 3 avonden per week en op zaterdag geopend

Gratis sparren over jouw opties?

Een adviestraject begint bij ons altijd met een persoonlijke kennismaking. In een gratis en vrijblijvend eerste gesprek kijken we samen wie jij bent, wat je zoekt en wat jouw wensen zijn. Andersom vertellen wij je hoe we jou kunnen helpen en wat je mogelijkheden zijn.

Direct een eerste gesprek plannen? Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten: bij ons op kantoor in Utrecht, online of bij jou thuis – kan allemaal. Plan je afspraak via de knop hieronder, bel naar 030 – 877 17 42 of mail naar utrecht@vanbruggen.nl.

Maak een gratis afspraak