Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Lelystad Bataviahaven 1
8242 PR Lelystad
Vandaag open tot 17:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Lelystad

Pensioenadvies in Lelystad

Kijk jij al stilletjes uit naar je pensioen? Ook al vind je je werk hartstikke leuk, het vooruitzicht van veel vrije tijd en minder verplichtingen is voor veel mensen fantastisch. Wil je zeker weten dat, als het eenmaal zover is, je optimaal van je pensioen kunt genieten? Dan helpen wij je graag om alles financieel alvast goed te regelen. Zo weet je zeker dat je straks voldoende geld op je spaarrekening hebt om je mooie plannen waar te maken en hoef je je niet druk te maken over je hypotheek of andere vaste lasten. Ruben staat voor je klaar met pensioenadvies in Lelystad.

Maak een afspraak

Kan het regelen van mijn pensioen niet wachten?

Dat is een logische vraag die wij van wel meer klanten krijgen. Het lijkt misschien vreemd om al op je 55e bezig te zijn met iets wat pas over 12 jaar speelt. Toch is het belangrijk om op tijd naar je pensioen te laten kijken. Er moet veel voor geregeld en uitgezocht worden. Bovendien is het lastig om twee jaar voor dato nog een flink bedrag bij elkaar te sparen als blijkt dat je pensioenvoorzieningen toch niet voldoende zijn. Daarom geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe beter.

Daar komt ook nog bij dat je hypotheekmogelijkheden meer beperkt zijn zodra je de 57 bent gepasseerd. Vanaf dat moment gaan hypotheekaanbieders deels kijken naar je pensioeninkomen in plaats van je inkomen in loondienst of uit je onderneming. Daardoor valt je maximale hypotheek lager uit. Dat heeft impact als je bijvoorbeeld je hypotheek wilt oversluiten, een nieuwe woning wilt kopen of plannen hebt om je hypotheek te verhogen of de overwaarde op te nemen. Ook daarom geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe beter! Als je al vóór je 57e bij ons aanklopt voor pensioenadvies in Lelystad, ben je nog zeker van ruimere hypotheek- en financieringsmogelijkheden.

Allround pensioenadvies in Lelystad

Bij ons pensioenadvies in Lelystad draait het niet alleen om hoeveel je aan pensioen hebt opgebouwd. Het antwoord op die vraag kun je zelf vrij eenvoudig krijgen door jouw gegevens op Mijnpensioenoverzicht.nl door te spitten. Wij kijken veel verder dan dat. Bij ons pensioenadvies staat de volgende vraag centraal: welke consequenties heeft jouw pensioen voor je financiële situatie straks? En ook: hoe kun je je pensioen laten aansluiten op je financiële plannen en vaste lasten in de toekomst?

We kijken daarbij verder dan enkel je pensioenopbouw. Zo werpen we ook een blik op je hypotheek. Past die nog wel bij je huidige situatie of kan die voordeliger? We kijken ook meer naar je verzekeringen: welke heb je nodig en welke niet? En we denken mee over mogelijke aanvullingen op je pensioen. Zo zien we vaak dat de overwaarde op een huis daar mooie kansen voor biedt. Door dat bedrag op te nemen, kan er een mooie buffer ontstaan. Wellicht kun je dankzij die buffer zelfs al eerder stoppen met werken.

Verder ben je bij Van Bruggen Adviesgroep Lelystad verzekerd van:

 • Jarenlange ervaring met allround financieel advies
 • Advies over hypotheek, verzekeringen, pensioen en besparen
 • Samenwerking mogelijk met lokale makelaar
 • Ook uitgebreide begeleiding bij nieuwbouw
 • Onafhankelijk advies (= vergelijking van veel aanbieders)
 • Snel antwoord op je vragen
 • Altijd een oplossing die voordelig is én bij je past
Pensioenadvies inschakelen

Hoe kun je je pensioen aanvullen met je overwaarde?

Wist je dat veel Nederlanders er na hun pensionering financieel op achteruit gaan? Ook al heb je jarenlang pensioen opgebouwd via een werkgever en ontvang je daarnaast AOW, het totale bedrag is vaak lager dan wat je daarvóór aan salaris verdiende. Gemiddeld zelfs zo’n 30% lager. Gelukkig kun je zo’n pensioengat voorkomen, juist als je er op tijd weet van hebt. Ruben adviseert je graag over jouw mogelijkheden om je pensioen aan te vullen. Je overwaarde biedt daar wellicht goede kansen voor.

Doordat je in principe het bedrag mag lenen dat jouw woning waard is (als je inkomen dit ook toelaat), kun je met een mooie overwaarde wellicht je pensioen aanvullen. Dit bedrag kun je uit de stenen halen door je hypotheek te verhogen. Dat kan met een onderhandse verhoging of door een tweede hypotheek te nemen. Ook kun je denken aan een opeethypotheek of krediethypotheek. Beide zijn speciale producten voor het verzilveren van je overwaarde.

Naast een aanvulling van je pensioen, kun je de overwaarde mogelijk gebruiken om een verbouwing van je huis mee te financieren. Of je kunt er een tweede huis (deels) mee financieren. Dat laatste is misschien meteen een slimme investering van je overwaarde om rendement met je overwaarde te behalen, bijvoorbeeld door de tweede woning te verhuren. Ook over de opties daarvoor kan Ruben je meer vertellen.

Hoe zit het met je hypotheek na je pensioen?

Dat je nieuwe hypotheek lager uitvalt vanaf je 57e is dus helaas één ding dat zeker is. Maar er is daarmee niet meteen een man overboord: wellicht kun je alsnog aan een passende seniorenhypotheek komen. Met ons hypotheekadvies staan we regelmatig gepensioneerden bij om een nieuwe hypotheek te kunnen afsluiten. Vaak zijn daar zeker wel opties voor.

Verder denken we graag mee waar je met je lopende hypotheek goed aan doet. Is deze hypotheek nog wel de meest voordelige optie voor jou? Sluiten de voorwaarden nog wel aan bij je huidige levensfase? Zo vind je het misschien fijn om binnenkort wél af te lossen op je aflossingsvrije hypotheek, waardoor je niet in één keer een flink bedrag aan je hypotheekaanbieder moet terugbetalen als je hypotheek straks afloopt. Of je vraagt je misschien af of oversluiten voor jou een gunstige manier is om van de huidige lage rentepercentages te profiteren. Ook dat zoeken we graag voor je uit, inclusief een eerlijke berekening van de boeterente.

Kortom: wil jij een hypotheekcheck laten doen? Vraag het Ruben. Hij biedt je een gratis oriëntatiegesprek aan, waarin je vrijblijvend ontdekt hoeveel jij kunt besparen.

Gratis oriëntatiegesprek

Waarover geven we nog meer financieel advies?

Pensioenadvies in Lelystad is niet Rubens enige expertise. Hij staat klanten ook bij met allround financieel advies over o.a. hypotheken, pensioen, verzekeringen en besparen op de maandlasten. Zo zit je bij hem ook helemaal goed met elk van deze vragen:

 • Waar liggen jouw kansen om te besparen op je maandlasten?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou nuttig, en waar sluit je die voordelig af?
 • Hoe kun je je kinderen (of een ander familielid) helpen bij de aankoop van een eerste huis?
 • Waar moet je rekening mee houden voor je hypotheek als je pensioen nadert?
 • Waar doe je goed aan als je rentevaste periode of de looptijd van je hypotheek bijna afloopt?
 • Wat moet je financieel allemaal regelen na een scheiding?
 • Hoe gaat het kopen van een nieuwbouwwoning in zijn werk?
 • Welke financieringsopties heb je als je je woning wilt verbouwen?

Wat wil jij weten over je pensioen?

Wil jij ook zorgeloos toewerken naar je pensioen, zodat je straks onbezorgd kunt genieten? Wij helpen je er graag bij.

Plan jouw gratis en vrijblijvende kennismaking voor ons pensioenadvies in Lelystad. Je bent van harte welkom bij ons op kantoor.

Klik voor het plannen van een gesprek op de knop hieronder, bel naar 0320 – 32 00 88 of mail naar rstraatman@vanbruggen.nl. Zien we je binnenkort?

Maak een vrijblijvende eerste afspraak