Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Lelystad Bataviahaven 1
8242 PR Lelystad
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Lelystad

Hypotheekadvies in Lelystad

Je staat op het punt een spannende stap te zetten: een huis kopen. Dat is niet zomaar iets natuurlijk. En het is ook niet zomaar geregeld. Een hypotheekvorm kiezen, een besluit nemen over je rentevaste periode, beslissen wat je met je huidige hypotheek doet en ook nog een keuze maken tussen de vele hypotheekaanbieders – het is allemaal noga wat. Gelukkig sta je er niet in je eentje voor. Ruben geeft je deskundig hypotheekadvies in Lelystad. Altijd afgestemd op jouw situatie. En overigens niet alleen als je een huis koopt, maar ook als je je hypotheek wilt verhogen, oversluiten of wijzigen.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Waarom kiezen voor hypotheekadvies in Lelystad?

De hypotheek is voor veel mensen een van de grootste financiële verplichtingen die ze aangaan. Het gaat om veel geld en je sluit de hypotheek ook nog eens af voor een lange tijd. Vaak wel dertig jaar. Daarom is het belangrijk dat je niet zomaar de eerste de beste hypotheek afsluit, maar een hypotheek kiest die naadloos bij jouw situatie past. Ook in de toekomst trouwens.

Met ons hypotheekadvies in Lelystad helpen we je om de juiste keuzes te maken. We kijken daarbij verder dan alleen de hypotheek met de laagste rente. We denken bijvoorbeeld ook mee waar je goed aan doet met je huidige hypotheek, laten je weten welke hypotheekvorm bij je past en welke risico’s je beter wel en niet kunt lopen. Ook werken we nauw samen met De 4 Linden makelaardij. Met als voordeel voor jou dat we niet alleen je hypotheek, maar ook de aan- of verkoop van je woning kunnen regelen.

Kort samengevat, dit is waarom onze klanten besluiten om hypotheekadvies in Lelystad in te schakelen in plaats van zich in hun eentje over de hypotheek te buigen:

 • Je betaalt lagere maandlasten. Als onafhankelijk hypotheekadviseur in Lelystad vergelijken we tientallen aanbieders voor je, ook op maandlasten. Dankzij die uitgebreide vergelijking komen we altijd tot een voordelige hypotheek (en eventuele verzekeringen). Dat betekent dat jij nu en in de toekomst voordelige maandlasten hebt.
 • Je bespaart jezelf veel tijd doordat wij het vergelijken van de hypotheekaanbieders voor je doen. Wij duiken voor je in de voorwaarden, regelen de hypotheekaanvraag voor je en kunnen alles in orde maken. Zo houd jij tijd over voor andere (leukere) zaken.
 • Je hebt geen zorgen rondom de hypotheekaanvraag. Het afsluiten of oversluiten van een hypotheek is vaak een spannende aangelegenheid. Er zijn allerlei papieren voor nodig, je huis moet getaxeerd worden en dat alles moet ook nog eens voor bepaalde deadlines gedaan worden. Wil je je daar niet druk over hoeven te maken? Besteed het uit aan Van Bruggen Adviesgroep Lelystad. Wij nemen je, naast het hypotheekadvies, ook veel rondom de hypotheekaanvraag uit handen.
 • Je hypotheek is ook in de toekomst passend. We kijken niet alleen welke hypotheek op dit moment gunstige maandlasten biedt. We denken ook mee over de toekomst en kijken naar een hypotheek die ook dan bij je past. We houden bijvoorbeeld rekening met je naderende pensioen, verhuis- of verbouwplannen of andere toekomstwensen.
 • We zien niets over het hoofd. Bij het afsluiten van een hypotheek komt meer kijken dan alleen een passende hypotheek kiezen. Met ons hypotheekadvies in Lelystad weet je zeker dat we niets vergeten. We denken bijvoorbeeld ook mee over verzekeringen om bij je hypotheek af te sluiten of kunnen je adviseren over slimme hypotheekopties rondom je pensioen.

Wil jij ook deskundig advies krijgen over een passende hypotheek voor nu en later? Plan je gratis kennismaking bij ons op kantoor. Bel of mail naar 0320 – 32 00 88 of rstraatman@vanbruggen.nl voor een eerste afspraak.

Maak een afspraak

Hypotheekadvies in Lelystad én hulp bij een huis kopen

Het afsluiten van een hypotheek is niet de enige uitdaging waar je voor komt te staan als je een huis koopt. Ook het vinden van een woning is al een uitdaging op zich met de huidige woningmarkt en de hoge prijzen.

Om jouw kansen te vergroten op de woning van je dromen, werken we samen met De 4 Linden Makelaardij. Samen kunnen we zowel de aan- en verkoop van je woning als de financiering ervan uit handen nemen. Met ons teamwork blijft jou veel werk bespaard en weet je zeker dat je aan alle kanten de juiste keuzes maakt. Je weet dan zeker dat niet alleen de financiering van je woning, maar ook de aan- en/of verkoop van A tot Z geregeld wordt.

Ook kan de makelaar je bij deze samenwerking begeleiden bij het vinden van een huis en het uitbrengen van een goed bod. Ruben geeft je ondertussen advies over een verantwoordelijke maximale hypotheek, ook als je zzp-er bent. Dat helpt om gericht te kijken naar huizen die binnen je budget passen en niet bang te hoeven zijn dat je je woonlasten na een tijdje niet meer kunt dragen.

Ook hypotheekadvies in Lelystad bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kopen gaat anders in zijn werk dan een bestaand huis kopen. Je moet sowieso een tijdje wachten voordat je in je nieuwe woning kunt intrekken en je tekent de papieren al voordat je het volledige huis hebt kunnen zien. Maar ook financieel verloopt het anders. Zo heb je kans op dubbele lasten: hypotheeklasten voor je nieuwe woning en voor je huidige woning totdat je nieuwe paleis klaar is om in te trekken.

Waar je allemaal op moet letten als je de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning in Lelystad wordt? Ruben praat je hier graag over bij. We begeleiden veel klanten bij de aankoop van een nieuwbouwwoning en kunnen ook jou daarin goed bijstaan.

Advies over je nieuwbouwhuis

Kun jij je hypotheek verhogen?

Soms is extra financiële ruimte heel welkom. Nadert je pensioen bijvoorbeeld en vind je het prettig om daarvoor wat extra geld achter de hand te hebben? Of loop je al een tijdje rond met verbouwplannen voor je woning? Allemaal redenen waarom een hogere hypotheek heel prettig kan zijn. Een hypotheekverhoging betekent meer geld lenen tegen een lage rente en daarbij de aflossing uitspreiden over een langere periode. Aantrekkelijker dan een gewone lening met hogere rente en soms minder aflossingszekerheid dus!

Bovendien zien we bij veel mensen dat ze overwaarde op hun woning hebben. Dat biedt wellicht extra kansen om je hypotheek te verhogen. Je kunt namelijk tot 100% van je woningwaarde lenen, op voorwaarde dat je inkomen dat toelaat. Met een hogere hypotheek kun je bijvoorbeeld je verbouwing financieren, je pensioen aanvullen, een schenking doen aan kinderen of andere familieleden, of wellicht zelfs een tweede woning kopen.

Wil je weten hoe je het overwaardebedrag uit de stenen haalt en verzilvert? Daar zijn vaak meerdere mogelijkheden voor. Wij kunnen je adviseren welke mogelijkheid voor jou het meest aantrekkelijk is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een tweede hypotheek, een onderhandse verhoging, een oversluiting van je hypotheek of een opeethypotheek of krediethypotheek. Maak je geen zorgen als je geen idee hebt waar we het nu over hebben. Ruben legt je in een persoonlijk adviesgesprek precies uit wat dit alles inhoudt.

Lagere maandlasten?

De hypotheeklasten vormen een kostenpost die bij veel mensen maandelijks terugkeert. Fijn dus als je die lasten omlaag kunt krijgen! Dat hoeft hem niet altijd te zitten in verhuizen naar een andere, goedkopere woning. Je kunt wellicht ook je hypotheek oversluiten naar een andere aanbieder. Zeker met de huidige lage hypotheekrentes kan dat heel aantrekkelijk zijn. Het levert je betere voorwaarden en mogelijk een rente van een paar procentpunten lager op. Natuurlijk moet je daarbij wel rekening houden met een boeterente. Maar als oversluiten je veel voordeel oplevert, heb je die boete misschien al snel terugverdiend.

Wil je weten welk bespaarvoordeel oversluiten jou oplevert? En – ook niet geheel onbelangrijk – wat het je kost? Daar duiken wij graag voor je in met ons hypotheekadvies in Lelystad. In een kosteloos eerste gesprek kan Ruben precies voor je uitrekenen hoe aantrekkelijk of niet oversluiten is voor jou.

Laat jouw hypotheek checken

Ook voor jouw andere financiële vragen

Naast hypotheekadvies in Lelystad, kunnen we je bij nog meer financiële vragen helpen. Je pensioen? Je verzekeringen? Een besparing op je maandlasten? Ook met al die vragen kun je bij ons terecht. Met ons brede financieel advies kunnen we je bijvoorbeeld ook adviseren over deze vragen:

 • Welke verzekeringen heb jij nodig naast je hypotheek?
 • Wat moet je voor je hypotheek regelen als je pensioen nadert?
 • Wat zijn je opties voor een seniorenhypotheek als je op latere leeftijd een huis wilt kopen?
 • Hoeveel kun je na een scheiding aan hypotheek krijgen en welke financiële opties heb je daarmee?
 • Kun je geld besparen op je lopende verzekeringen?
 • Wat zijn je mogelijkheden om eerder te stoppen met werken?
 • Hoe kun je je kinderen helpen bij de aankoop van hun eerste huis?
 • Wat zijn je mogelijkheden om een extra buffer te creëren?

Gratis eerste kennismaking

Persoonlijk hypotheekadvies in Lelystad waarbij je ons elke vraag kunt stellen en altijd een duidelijk antwoord krijgt – dát is waar Ruben voor staat. Daarnaast ben je zeker van:

 • Jarenlange ervaring met financieel advies in Lelystad en omgeving
 • Advies over hypotheek, verzekeringen, pensioen en besparen
 • Samenwerking mogelijk met lokale makelaar
 • Ook uitgebreide begeleiding bij nieuwbouw
 • Onafhankelijk advies (= vergelijking van veel aanbieders)
 • Snel antwoord op je vragen
 • Altijd een oplossing die voordelig is én bij je past

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Gratis kennismaken kan altijd! Bel of mail ons via rstraatman@vanbruggen.nl of via 0320 – 32 00 88. Ruben helpt je graag verder.

Plan een kennismaking