Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.

Besparen op je overlijdensrisicoverzekering

In de afgelopen jaren hebben meerdere verzekeraars de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen sterk verlaagd. Heb jij jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Laat die dan eens nakijken door een financieel adviseur; de kans is groot dat jij kunt besparen op (de premie van) jouw overlijdensrisicoverzekering!

Gestopt met roken?

De afgelopen jaren zijn veel mensen gestopt met roken. Was jij bij het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering nog een roker en ben je nu gestopt? Dan kun jij waarschijnlijk premie besparen.

Juiste dekking bij overlijden

Neem jij jouw overlijdensrisicoverzekering onder de loep? Kijk dan niet alleen naar de premie. Het is minstens zo belangrijk om te controleren of de afgesloten dekking nog wel aansluit bij jouw huidige persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld in de tussentijd extra afgelost, waardoor een minder hoge dekking nodig is? Of misschien moet de dekking aangepast worden omdat jouw inkomens- of gezinssituatie gewijzigd is? Sommige wijzigingen in jouw situatie resulteren in een lagere premie. In andere gevallen moet de dekking misschien wel omhoog, met als mogelijk gevolg dat je premie ook iets stijgt. Al zal dat waarschijnlijk meevallen, omdat de premies gedaald zijn. Je bent dan in ieder geval wel weer goed verzekerd!

Beëindig je verzekering niet zomaar

Als je een hypotheek wilt afsluiten (met of zonder Nationale Hypotheek Garantie) is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering in veel gevallen niet meer verplicht, maar een overlijdensrisicoverzekering sluit je in de eerste plaats af voor je nabestaanden. Jouw (huidige) overlijdensrisicoverzekering biedt belangrijke financiële zekerheid. Je doet er verstandig aan om deze verzekering niet zomaar te beëindigen. Wil je je verzekering aanpassen? Of zelfs beëindigen? Overleg dan eerst met een financieel adviseur. Slechts in een beperkt aantal situaties heb je geen overlijdensrisicoverzekering meer nodig.

Vind direct een financieel adviseur bij jou in de buurt

Lijkt het voor jou interessant om een andere overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, met een lagere premie? Sluit dan éérst je nieuwe verzekering af en rond die aanvraag helemaal af. Soms is het namelijk lastig of zelfs onmogelijk om een andere verzekering af te sluiten, bijvoorbeeld als jouw gezondheid minder is geworden. Het kan ook zo zijn dat de premie toch hoger uitvalt, en dan kun je beter jouw huidige verzekering handhaven.

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw situatie? Maak een afspraak met een Van Bruggen-adviseur bij jou in de buurt. Samen nemen we jouw verzekeringen onder de loep.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak