Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Zoetermeer Blauw-roodlaan 4
2718 SJ Zoetermeer
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Zoetermeer

Pensioenadvies in Zoetermeer

Wil je zeker weten dat je straks onbezorgd kunt genieten van jouw pensioen? Je hebt er jaren naartoe gewerkt, hebt misschien ook geld opzij gezet en je hebt mooie plannen voor later. Wel zo fijn dus als je zeker weet dat je financiën volledig op orde zijn. Daarom is Ton Tettero er voor deskundig pensioenadvies in Zoetermeer. Met een brede blik kijkt hij naar je wensen en mogelijkheden. Is je hypotheek na je pensioen nog betaalbaar? Hoe kun je je pensioen aanvullen? Doe je er slim aan om te verhuizen of is dat niet nodig? Op die vragen en meer geeft Ton jou persoonlijk antwoord.

Maak een afspraak

Hoe ziet jouw pensioen er straks uit?

Het is niet gek dat je rond je vijftigste nog niet dagelijks bezig bent met je pensioen. Het lijkt nog een tijdje te duren voordat het zover is. Bovendien: is dat niet al goed geregeld via je werkgever in al die jaren dat je al voor een baas werkt? Toch is dat waar het vaak misgaat. Nog steeds hebben veel Nederlanders met een pensioengat te maken. Ze vallen plotseling zo’n 30% terug in inkomen na hun pensionering. En dat betekent soms zelfs dat mensen opeens flink moeten gaan besparen na hun pensionering. Niet wat je wilt op je oude dag!

Daarom adviseren we iedereen om al rond je vijftigste (of eerder) een keer naar je pensioen te kijken. Onderzoek niet alleen hoe je pensioen is opgebouwd, maar ook welke consequenties je pensionering heeft voor je financiële situatie straks. Is je hypotheek dan nog betaalbaar? Kun je op latere leeftijd nog verhuizen? Heb je voldoende middelen om tegen die tijd je huis te verbouwen als je dat zou willen? 

Ons pensioenadvies in Zoetermeer is bedoeld om jouw pensioenwensen voor later naar voren te halen. Wij helpen je om ze nu betaalbaar te maken, zodat jij straks geen financiële zorgen hebt. En zodat je optimaal kunt genieten van de plannen die jij altijd had voor later: eerder stoppen met werken, eindeloos vakantie vieren, een tweede woning – noem maar op!

Eerder stoppen met werken, hoe zit dat?

Nu de pensioengerechtigde leeftijd bijna jaarlijks wordt opgeschoven, is eerder stoppen met werken voor veel mensen een grote wens. Zou jij ook het liefst al eerder voorgoed afscheid nemen van je werkplek? Dan is het handig om op tijd te kijken wat daarin financieel mogelijk voor je is. Eerder stoppen met werken betekent namelijk dat je een periode te overbruggen hebt tot je pensioen.

Wij denken graag met je mee hoe je je opgebouwde pensioen zelf kunt aanvullen om eerder stoppen met werken mogelijk te maken. Daarvoor heb je soms opties in onverwachte hoek. Denk aan:

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn om eerder te stoppen met werken? Ton kan daar al in een gratis eerste gesprek voor je in duiken. Naderhand ben jij veel wijzer over je mogelijkheden en kies je zelf of je verder met ons in zee gaat.

Gratis oriëntatiegesprek

Hoe zorg je voor lagere en stabiele maandlasten?

Heb je je hypotheek al jaren geleden afgesloten? En dus ook tegen een veel hoger rentepercentage dan wat vandaag de dag gebruikelijk is? Dan liggen er daar misschien bespaarkansen voor het oprapen. We ontvangen veel vijftigplussers voor hypotheekadvies rondom besparen op hun hypotheek. Ook jou helpen we daar graag bij.

Zo kan het zomaar zijn dat jij jaarlijks flink kunt besparen door je hypotheek over te sluiten. Je sluit dan een nieuwe hypotheek af in plaats van je huidige hypotheek. Met lagere rente en tegen betere voorwaarden. Ondanks de boeterente kun je daar soms duizenden euro’s op jaarbasis mee besparen. En dat nog los van het feit dat een nieuwe hypotheek je ook meer zekerheid geeft over je maandlasten. Met een annuïteiten- en lineaire hypotheek weet je precies wat je per maand kwijt bent. Ook over tien of vijftien jaar. Een fijne gedachte met het oog op je naderende pensioen!

Wil je weten of jij kunt besparen op je hypotheek? En zo ja, hoe je dat aanpakt? Kom langs voor een gratis eerste gesprek, waarin we precies uitrekenen wat jouw mogelijke bespaarvoordeel is.

Vrijblijvend jouw opties bespreken

Hypotheek en pensioen, hoe zit dat?

Bij een pensioenadviseur van je werk krijg je zicht op de pensioenregeling, je pensioenopbouw en het risicoprofiel dat je gekozen hebt. Maar wij kijken verder dan dat. Met ons pensioenadvies in Zoetermeer kijken we naar je financiële totaalplaatje. Welke gevolgen heeft jouw opgebouwde pensioen later echt? Zo kunnen we je onder meer alles vertellen over de combinatie hypotheek en pensioen. Is jouw hypotheek straks nog betaalbaar? En zo niet, wat kun je daaraan doen?

Vanaf je 57e verjaardag valt je maximale hypotheek opeens veel lager uit. Hypotheekaanbieders gaan vanaf dan je pensioeninkomen ook deels meetellen voor je maximale-hypotheekberekening. Dat betekent dat je minder hypotheek kunt krijgen als je bijvoorbeeld na je 57e een nieuwe hypotheek afsluit, je hypotheek wilt oversluiten of je hypotheek verhoogt. Gelukkig zijn je kansen op een seniorenhypotheek daarmee niet direct verkeken, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Wij kijken zowel vóór als na je 57e graag mee naar de gevolgen van je pensioen voor jouw hypotheek. Zo kunnen we je antwoord geven op elk van deze vragen:

 • Kun jij de overwaarde op je huis opnemen als vrij besteedbaar bedrag? Welke opties heb je daarvoor?
 • Zijn er mogelijkheden voor jou om je kinderen te helpen bij het kopen van een eerste huis, bijvoorbeeld via een schenking of een familiehypotheek?
 • Welke opties zijn er om met je hypotheek een verbouwing te financieren?
 • Liggen er voor jou bespaarkansen bij je hypotheek of verzekeringen?
 • Kun je een tweede woning financieren vanuit je hypotheek?
 • Wat kun je doen om je maandlasten te verlagen?
 • Als je looptijd of rentevaste periode binnenkort afloopt, waar doe je dan goed aan?

Zodra je bij ons komt voor pensioenadvies in Zoetermeer, kunnen we met een brede blik met je meekijken. Daardoor weet je dat niet alleen je pensioen goed geregeld is, maar dat ook alle andere aspecten van je financiële situatie dik in orde zijn.

Financieel advies voor particulieren én ondernemers

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Zoetermeer mogen we al ruim twintig jaar zowel particulieren als ondernemers verwelkomen voor breed financieel advies. Pensioen is één van de onderwerpen waarover we uitgebreid advies geven. Maar daar blijft het zeker niet bij. We kunnen je ook bij allerlei andere financiële vragen op weg helpen. Zo zijn we ondernemers en particulieren in elke levensfase graag van dienst.

We kunnen je bijvoorbeeld ook antwoord geven op elk van deze vragen:

 • Hoe staat het ervoor met je pensioen als je onlangs gescheiden bent?
 • Waar doe je slim aan met je spaargeld als je nog wat over hebt?
 • Welke verzekeringen heb jij nog nodig op latere leeftijd, en welke niet?
 • Hoe zijn jouw verzekeringen op dit moment geregeld: ben je wellicht over- of onderverzekerd?
 • Welke kansen heb je als ondernemer op een zzp-hypotheek?
 • Hoe kun je als ondernemer je pensioen aanvullen?
 • Welke manieren zijn er om een verbouwing, verduurzaming of andere plannen te financieren?

Gratis eerste gesprek voor pensioenadvies in Zoetermeer

Wil jij je pensioen goed geregeld hebt? Ben je nieuwsgierig hoe het er met jouw hypotheek voor staat na je pensioen? Of wil je iets concreets weten over mogelijke manieren om je pensioenvoorziening aan te vullen? Je bent van harte welkom op ons kantoor voor pensioenadvies in Zoetermeer.

Daarbij profiteer je van:

 • Al 20 jaar financieel adviseur in Zoetermeer
 • Deskundig advies over hypotheken, verzekeringen en meer
 • Ook voor financieringsvragen van ondernemers
 • Onafhankelijk advies (= keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Hulp tijdens de zoektocht naar een woning
 • Makelaarsdiensten en verzekeringsadvies ook mogelijk
 • Gratis eerste afspraak

Direct een gratis eerste gesprek plannen? Leuk, Ton en Cynthia kijken ernaar uit je te ontmoeten. Plan je afspraak via de knop hieronder of door te mailen naar zoetermeer@vanbruggen.nl of te bellen naar 079 – 361 0503. We zien je graag binnenkort.

Gratis eerst afspraak