Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Zeist Soesterbergsestraat 1
3768 EA Soest
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Zeist

Pensioenadvies in Zeist

Soms fantaseer je misschien al over hoe het straks zal zijn als je niet meer naar je werk hoeft. Je pensioen: het lijkt nog zo ver weg, maar komt tegelijkertijd steeds dichterbij. Terwijl je de eerste plannen maakt voor hoe je je tijd straks het liefst gaat besteden, is er nog een belangrijke vraag: wat moet je financieel regelen om je straks geen zorgen te hoeven maken over je financiën? Dat is precies waarvoor wij er zijn. Met ons pensioenadvies in Zeist kunnen we je helpen aan een goede pensioenplanning. Ook vertellen we je graag hoe jij je pensioen zelf kunt aanvullen. 

Maak direct een afspraak

Wat moet ik zoal regelen voor mijn pensioen?

Misschien schiet als eerste door je hoofd “Waarom zou ik me nu al bezighouden met mijn pensioen?”. Geen gekke vraag op zich als je pensioen nog langer dan tien jaar op zich laat wachten. Toch doe je er verstandig aan om je hoofd er nu al over te buigen. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer mogelijkheden je vaak nog hebt om een pensioengat te voorkomen, je hypotheek eventueel te wijzigen of verhogen en andere pensioendingen te regelen.

Bij ons pensioenadvies in Zeist kijken we naar elke mogelijke vraag die van belang is om jouw pensioen zorgeloos tegemoet te gaan. We zetten de belangrijkste aandachtspunten graag voor je op een rij.

Inzicht in je pensioeninkomsten

Ten eerste is belangrijk dat je weet hoeveel pensioen je straks uitgekeerd krijgt. En ook: hoe verhoudt dat bedrag zich tot de vaste lasten die je tegen die tijd hebt? Kun je er bijvoorbeeld je hypotheeklasten mee betalen (ook als je de aflossingsvrije hypotheek straks in één keer moet aflossen)? En is het ook voldoende voor de plannen die je hebt, bijvoorbeeld als je droomt van een wereldreis of een eigen vakantiehuisje? Wij maken dat voor je inzichtelijk en gaan daarbij een stuk verder dan Mijnpensioenoverzicht.nl. Dankzij een persoonlijke pensioenplanning voor jou weet je precies hoeveel pensioen je eventueel nog nodig hebt.

Gratis oriëntatiegesprek over jouw pensioen

Je hypotheek en pensioen

Zodra je 57e verjaardag achter de rug is, zijn je hypotheekmogelijkheden in één keer een stuk beperkter. Je (lagere) pensioeninkomen telt vanaf dat moment mee bij het bepalen van je maximale hypotheek, waardoor de maximale hoogte van je hypotheek lager zal uitvallen. Daarom denken we graag mee wat er voor jouw seniorenhypotheek wel mogelijk is na je 57e. Maar ook kunnen we kijken of je wellicht voor die tijd al dingen kunt regelen. Zo doe je er soms slim aan om nu alvast je overwaarde op te nemen, je hypotheek te verhogen of je hypotheek over te sluiten. Nu kun je immers nog meer hypotheek krijgen.

Aangezien Mirjam specialist is in zowel hypotheekadvies als pensioenadvies in Zeist, kan ze je bij al je vraagstukken rondom je hypotheek goed adviseren.

Je pensioen aanvullen

Blijkt uit onze gesprekken dat je nog wat extra financiële ruimte kunt gebruiken? Dan zijn er gelukkig meerdere manieren om je pensioeninkomen aan te vullen. De kansen daarvoor zijn al helemaal aanwezig als er overwaarde op je huis rust. Je kunt de overwaarde verzilveren door bijvoorbeeld een tweede hypotheek te nemen of een krediethypotheek af te sluiten. Daardoor komt het bedrag vrij en kun je het bijvoorbeeld inzetten als buffer voor je pensioen.

Maar voor het aanvullen van je pensioen kun je ook denken aan andere mogelijkheden, zoals lijfrenteproducten, sparen of beleggen, of een opeethypotheek afsluiten. Wij denken graag mee waar jij goed aan doet.

Besparen op je maandlasten

Nog een manier om je pensioen aan te vullen, is door te besparen op de vaste lasten die je betaalt. Zo houd je al vóór je pensioen meer geld over voor later en heb je ook straks minder pensioengeld nodig om rond te komen. Mirjam kan je vaste lasten voor je checken. Geheel vrijblijvend! Zo weet je al snel of jij er goed aan doet om bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten, rentemiddeling toe te passen of je verzekeringen te laten aanpassen. 

Soms is het een slimme optie om te verhuizen naar een woning met lagere maandlasten. Daardoor bespaar je op je kosten en komt de overwaarde op je huidige woning ook nog vrij. Als dat zo is, kunnen we je ook goed adviseren over de aankoop van je nieuwe woning en alles waar je daarbij rekening mee moet houden.

Verbouwplannen?

Wil je je woning graag toekomstbestendig maken, zodat je hier nog lang, gelukkig en hopelijk ook gezond kunt blijven wonen? Een verbouwing is helaas niet gratis, maar je hoeft deze ook niet altijd volledig uit eigen zak te betalen. Heb je al eens gedacht aan een verbouwhypotheek? Daarmee komt er bijvoorbeeld geld vrij om je woning te laten uitbouwen, de tuin te renoveren of je huis te verduurzamen. Allemaal mooie plannen waarmee je jouw woongeluk vergroot!

Pensioenadvies in Zeist: maatwerk en begrijpelijke taal

Wat kenmerkend is voor ons pensioenadvies in Zeist? Dat Mirjam niet aankomt met standaardoplossingen, maar gericht kijkt naar jouw behoeften en wat daarbij past. Haar advies is altijd maatwerk, omdat ze gelooft dat niemand dezelfde behoeften heeft. Ook kan ze je haarfijn uitleggen in begrijpelijke taal welke opties je hebt en waarom een bepaalde optie wel of niet gunstig is. Zo begrijp je zelf ook waarom je iets beter wel of niet kunt doen.

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Zeist ben je verder zeker van:

 • Maatwerk-advies over jouw financiële situatie
 • Volledig onafhankelijk (=vergelijking van vele aanbieders)
 • Ook advies op maat voor o.a. ondernemers en gepensioneerden
 • Uitgebreid netwerk van taxateurs, notarissen, etc.
 • Ingewikkelde materie begrijpelijk maken
 • Veel kennis van ook complexere vragen
 • Gratis kennismakingsgesprek in Zeist
Pensioenadvies inschakelen

Waarover geven we nog meer financieel advies?

Ook als je los van je pensioen financiële vragen hebt, kun je bij Mirjam terecht. Zij is al jarenlang een deskundige op het gebied van financieel advies en heeft o.a. uitgebreide kennis van hypotheken, verzekeringen, scheiden en schenken.

Ze kan je bijvoorbeeld ook goed adviseren over elk van deze vragen:

 • Kun jij besparen op je maandlasten?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou nodig en welke heb je minder hard nodig?
 • Kun je besparen op je lopende verzekeringen door bepaalde verzekeringen aan te passen of stop te zetten?
 • Hoe kun je je (klein)kinderen financieel ondersteunen bij de aankoop van een eerste huis?
 • Wat moet je financieel gezien regelen na een scheiding of na overlijden?
 • Waar moet je als ondernemer op letten als je een hypotheek wilt afsluiten?
 • Als jouw rentevaste periode binnenkort afloopt, waar doe je dan goed aan?
 • Wat kun je het beste doen met je aflossingsvrije hypotheek: laten doorlopen, aflossen of oversluiten?

Naast dat we je over deze losse vragen kunnen adviseren, geeft Mirjam je ook graag een totaaladvies. Dan denkt ze mee over een algehele financiële planning waarin al je vragen zijn meegenomen.

Pensioenadvies in Zeist inschakelen?

Wil jij je pensioen goed geregeld hebben, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan? Met ons pensioenadvies in Zeist staan wij voor je klaar. Plan je gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen.

Neem contact met ons op via 0800 – 1600, via zeist@vanbruggen.nl of door te klikken op de knop hieronder. Mirjam helpt je dan heel graag verder richting een goed verzorgde oude dag.

Maak een gratis eerste afspraak