Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Schiedam Lange Kerkstraat 86
3111 NR Schiedam
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:30
Dinsdag
09:00 - 17:30
Woensdag
09:00 - 17:30
Donderdag
09:00 - 17:30
Vrijdag
09:00 - 17:30
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Op afspraak

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Schiedam

Pensioenadvies in Schiedam

Je pensioen is natuurlijk geen verkeerd vooruitzicht. Nooit meer vroeg de deur uit hoeven om vervolgens in de file te staan naar werk. Tegelijkertijd wél alle tijd hebben om te genieten van je (klein)kinderen, je hobby’s en mooie reisplannen die je misschien hebt. Wil je écht zorgeloos van deze bijzondere periode genieten? Daar helpen we je met ons pensioenadvies in Schiedam graag bij. We gaan graag met je zitten om een pensioenplanning op te stellen, zodat jij straks voldoende geld hebt voor je pensioenplannen en niet met een pensioengat te maken krijgt.  

Maak een afspraak

Waarom een pensioengat voorkomen?

Het lijkt misschien vreemd om al vijftien jaar voor dato je hoofd te breken over je pensioen. Het duurt toch nog een tijdje?! Klopt, maar juist daarom is dit het goede moment om je erover te buigen. Het zit namelijk zo: hoe langer het nog duurt tot je pensioen, hoe meer je nog kunt regelen om je pensioen aan te vullen.

Helaas hebben nog steeds veel Nederlanders te maken met een pensioengat. Doordat zij bijvoorbeeld een tijdje niet hebben gewerkt, als ondernemer geen pensioen opbouwden of niet aan eigen pensioenopbouw hebben gedacht, vallen ze na de AOW-leeftijd flink terug in inkomen. Zelfs als je altijd werkgeverspensioen hebt opgebouwd, moet je rekening houden met zo’n 30% inkomensterugval.

Als je er op tijd bij bent, is er gelukkig vaak nog heel veel mogelijk om je pensioenuitkering aan te vullen. Wellicht kun je een deel van je overwaarde laten uitbetalen, je hypotheeklasten drastisch verlagen, kleiner gaan wonen of op andere manieren besparen op je lasten en daarmee sparen voor later. Wat er precies mogelijk is? Dat laten wij je graag weten. Zo weet jij zeker dat je voldoende middelen hebt om je pensioenwensen waar te maken. En dat zonder zorgen over je financiën!

Wat houdt ons pensioenadvies in Schiedam in?

Voor pensioenadvies in Schiedam zit je bij onze financieel adviseur Rob helemaal goed. Hij kijkt zeker niet alleen naar wat je op dit moment aan pensioen hebt staan, maar richt zijn blik juist op het totale financiële plaatje. Waar liggen wellicht aanvulmogelijkheden? In hoeverre is je hypotheek straks nog betaalbaar? Met welke vaste lasten moet je verder rekening houden? Dat alles neemt hij mee om tot een goed pensioenplan te komen.

Uiteraard is een pensioenplanning opstellen iets wat Rob altijd doet samen met jou. Jouw wensen voor later zijn leidend. Wil jij bijvoorbeeld graag blijven wonen waar je woont of zou je graag verhuizen? Hoop je je huis ooit te verbouwen of staat dat niet op je wensenlijstje? Welke besparingen ben je wel en niet bereid te realiseren? Al die vragen neemt Rob mee om tot een gunstig advies voor jou te komen. En zijn taak blijft niet bij advies geven alleen. Hij kan ook alles voor je in orde maken. Van hypotheekaanvragen tot verzekeringen afsluiten – voor dat alles zit je bij Rob goed.

Wil je jouw financiële situatie onder de loep laten nemen, zodat je zeker weet dat je pensioen goed geregeld is? Kom vrijblijvend en kosteloos bij ons langs. Maak een afspraak via ons contactformulier.

Gratis oriëntatiegesprek plannen

Waarover geven we zoal pensioenadvies?

Aangezien Rob bekendstaat om zijn uitgebreide financieel advies, heeft hij op veel soorten financiële vragen rondom je pensioen wel een antwoord. Graag wijst hij je proactief op interessante kansen of juist op belangrijke aandachtspunten. Zo kan hij je meer vertellen over:

 • de overwaarde opnemen als aanvulling op je pensioen;
 • in hoeverre verhuizen naar een goedkopere woning nodig/verstandig is;
 • besparen op je lopende verzekeringen;
 • wat te doen met je aflossingsvrije hypotheek die straks afloopt;
 • je hypotheeklasten verlagen door je hypotheek over te sluiten of je risico-opslag te verlagen;
 • via een opeethypotheek je overwaarde periodiek laten uitkeren als pensioenaanvulling;
 • spaargeld schenken aan je (klein)kinderen;
 • je woning toekomstbestendig maken door deze te verbouwen of verduurzamen;
 • een tweede woning kopen voor de verhuur als investering;
 • je pensioenopbouw na een scheiding;
 • een vakantiehuis kopen in binnen- of buitenland van je overwaarde.

Hypotheek en pensioen, wat moet je daarvoor regelen?

Je hypotheek is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als het over je pensioen gaat. Toch is het heel belangrijk om ruim voor je pensioenleeftijd kritisch naar je lopende hypotheek te kijken. Zijn de lasten voor je huidige hypotheek ook na je pensioen nog wel betaalbaar? Is je hypotheek wel zo voordelig als je denkt of kan het wellicht goedkoper? En in hoeverre passen de voorwaarden nog bij je huidige situatie? Bij ons pensioenadvies in Schiedam buigen we ons ook graag over jouw hypotheek, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Wist je overigens dat je na je 57e minder hypotheek kunt krijgen door je naderende pensioen? Dat zit als volgt. Doordat banken vanaf die leeftijd ook gaan kijken naar je toekomstige pensioeninkomen, valt je maximale hypotheek een stuk lager uit. Dat heeft dan weer gevolgen als je wilt verhuizen, je hypotheek hoopt te verhogen of plannen hebt om je lopende hypotheek aan te passen. Verstandig dus om daar op tijd met ons als hypotheekadviseur naar te kijken! Dan zoeken we voor je uit waar jij goed aan doet.

We kunnen je bijvoorbeeld adviseren over vragen als:

 • Hoe gunstig is het in jouw situatie om je hypotheek over te sluiten (en wat is daarbij de terugverdientijd voor de boeterente)?
 • Welke mogelijkheden heb je om na je 57e een seniorenhypotheek af te sluiten?
 • Wat is je budget om een eigen huis te kopen of je huidige woning te financieren na een scheiding?
 • Welke opties zijn er om je verbouwplannen vanuit je hypotheek te financieren?
 • Wat zijn je mogelijkheden om een eerste huis voor of met je kinderen te kopen als zij het huis uit gaan?
 • Kun je je hypotheek onderhands verhogen om zo je overwaarde op te nemen?
 • Hoe gunstig of niet is een opeethypotheek als hypotheekproduct voor jou?
 • Doe je er wel of niet verstandig aan om tussentijds af te lossen op je aflossingsvrije hypotheek?

Ook als je simpelweg benieuwd bent in hoeverre je nog goed zit met je huidige hypotheek en verzekeringen, ben je van harte welkom voor persoonlijk hypotheekadvies. Dan weet je zeker dat je ook na je pensioen nog goed zit.

Laat je hypotheek checken

Eerder stoppen met werken?

Heb je plannen om al eerder dan de AOW-leeftijd de deur achter je dicht te trekken op het werk? Wij brengen graag je financiële mogelijkheden daarvoor in kaart. We berekenen welk bedrag je nodig hebt om de periode tot je AOW-leeftijd te overbruggen en we onderzoeken wat je mogelijkheden zijn om dat bedrag bij elkaar te krijgen. Misschien kun je je overwaarde opnemen, besparen op je vaste lasten of iets anders regelen. Onze ervaring leert dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt.

En lukt eerder stoppen met werken financieel gezien niet, dan kun je misschien wel iets minder gaan werken. Hoe dan ook, we kijken graag naar de mogelijkheden voor jou. Zo weet je precies wat je kunt regelen en waar je aan toe bent. Nu en later.

Ons pensioenadvies in Schiedam: jouw wensen centraal

Bij ons pensioenadvies in Schiedam werken we niet met standaardpakketten of vaste producten. We kijken juist naar jouw situatie. Wat zou jij willen? Wat is er voor jou mogelijk? Waar doe jij goed aan? Dat alles voegen we samen tot een pensioenplanning die volledig past bij jouw toekomstplannen. Je weet dus zeker dat er naar jouw wensen geluisterd wordt en dat jouw belang altijd voorop staat.

Daarnaast ben je bij Van Bruggen Adviesgroep in Schiedam zeker van:

 • Financieel adviseur met ruime ervaring in Schiedam e.o.
 • Keurmerk Financiële Dienstverlening voor goede kwaliteit
 • Onafhankelijk financieel advies (=tientallen aanbieders meenemen)
 • Van eerste hypotheek tot pensioen: altijd passend advies
 • Uitgebreid de tijd voor jouw vragen
 • Tips over mogelijke bespaarkansen
 • Gratis oriëntatiegesprek

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen?

Wil jij helderheid hebben over je financiële situatie als je straks met pensioen bent? Heb je specifieke vragen of wil je meer in het algemeen je opties op een rij krijgen? Kom dan langs voor een gratis oriëntatiegesprek.

Vul het formulier in om een afspraak te maken voor jouw gratis kennismaking bij ons op kantoor. Of bel of mail ons via schiedam@vanbruggen.nl of via 0800 – 1600 voor een eerste contact. We helpen je graag verder.

Maak je gratis afspraak