Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Schiedam Lange Kerkstraat 86
3111 NR Schiedam
Open op afspraak
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:30
Dinsdag
09:00 - 17:30
Woensdag
09:00 - 17:30
Donderdag
09:00 - 17:30
Vrijdag
09:00 - 17:30
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Op afspraak

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Schiedam

Hypotheekadvies in Schiedam

Een huis kopen is een grote stap in een mensenleven. Ook financieel gezien. Je geeft in één keer een groot bedrag uit en gaat een belangrijke financiële verplichting aan: de hypotheek. Hoe weet je zeker dat je een hypotheek afsluit die nu en later bij je past? En die je ook nog eens geld scheelt in de portemonnee ten opzichte van andere producten? Laat dat nou precies zijn waarvoor je ons hypotheekadvies in Schiedam inschakelt. Rob Rosman heeft jarenlange ervaring met hypotheken, specifiek in Schiedam en omgeving. Hij helpt je graag aan de hypotheek die bij jou past.

Maak een afspraak

Vergroot jouw kansen op een huis met hypotheekadvies in Schiedam

Er nog eens een nachtje over slapen en bieden onder de vraagprijs is er haast niet meer bij met de huidige huizenmarkt. Woningen gaan op dit moment als zoete broodjes over de toonbank. Ook in Schiedam en omgeving. Hoe je je kansen op de woningmarkt vergroot? Door heel helder te hebben wat jij te besteden hebt, waardoor je snel kunt toehappen. Daarom rekenen wij graag aan het begin van je huizenzoektocht je maximale hypotheek voor je uit. Ook laten we je daarbij weten in hoeverre financieringsvoorbehoud in jouw geval belangrijk is bij een bod. Daardoor kun je al snel een bod uitbrengen op je droomhuis en weet je zeker dat je niet meer uitgeeft dan voor jou betaalbaar is.

Als hypotheekadviseur in Schiedam kan Rob je trouwens ook inzicht geven in je hypotheekmogelijkheden als je geen vast contract hebt. Zo is Rob goed thuis in de opties voor een zzp-hypotheek of seniorenhypotheek. Je financiële plaatje mag er dan misschien anders uitzien dan bij iemand die in loondienst werkt, ook als ondernemer of (bijna-)gepensioneerde zijn er zeker mogelijkheden voor een koophuis.

En ben je starter en vraag je je af of een eerste huis kopen wel mogelijk is voor jou? Dan wijzen we je graag op extra opties die je hypotheekopties wellicht vergroten. Een Starterslening, Nationale Hypotheek Garantie of een geldschenking kan net zijn wat je nodig hebt om met een groter budget je woningzoektocht te starten.

Wat moet je financieel regelen voor een verhuizing?

Heb je succes gehad op de woningmarkt en heb je inderdaad een prachtig huis in Schiedam weten te kopen? Gefeliciteerd! Het is dan tijd voor de volgende stap: het werkelijke hypotheekadvies in Schiedam. Samen gaan we ons nog verder verdiepen in jouw financiële situatie, wensen en mogelijkheden. We kijken bijvoorbeeld in hoeverre jij graag zekerheid wilt of best bereid bent wat risico te lopen. Ook verdiepen we ons in de rentes, voorwaarden, passende verzekeringen en andere aandachtspunten. Zo komen we tot een hypotheek die in elk opzicht bij jou past.

Ga je verhuizen van het ene naar het volgende koophuis? Dan kijken we ook wat er nodig is om de overwaarde op je huidige woning mee te nemen. Soms is een overbruggingskrediet bijvoorbeeld nodig om de financiering voor je volgende huis rond te krijgen. Ook daarover adviseren we je met alle plezier. En heb je al een hypotheek of bepaalde verzekeringen lopen? Dan kijken we samen met jou of je er goed aan doet om die mee te nemen of juist om ze over te sluiten?

Ontdek gratis jouw hypotheekopties

Kun jij besparen op je maandlasten?

De hypotheek vormt voor veel mensen de grootste maandelijkse kostenpost. Er gaat waarschijnlijk een groot deel van je maandinkomen in zitten. Wie weet betaal je zelfs meer dan nodig is. Als dat het geval is, laten wij je dat eerlijk weten. Rob verdiept zich graag in je maandlasten en kijkt waar jij bespaarkansen laat liggen. Zo helpt hij je om je maandelijkse lasten te beperken, waardoor je op jaarbasis soms veel voordeliger uit kunt zijn.

Een paar bespaaropties kunnen zijn:

 • besparen op je hypotheeklasten door je hypotheek over te sluiten;
 • dankzij rentemiddeling een lager rentepercentage betalen;
 • verzekeringen stopzetten die niet meer nodig zijn;
 • je verzekeringen oversluiten naar een andere, goedkopere aanbieder;
 • je risico-opslag verlagen als je woningwaarde is gestegen (kost je niets, kan je wel een rentevoordeel opleveren!).

Mocht je geïnteresseerd zijn in oversluiten, dan zullen we uiteraard eerst voor je uitrekenen hoeveel je aan boeterente kwijt bent als je hiervoor gaat. Ook geven we je inzicht in de terugverdientijd voor de boeterente. Zo weet je precies in hoeverre oversluiten wel of niet gunstig is voor jou.

Kan ik door mijn overwaarde extra lenen?

Om allerlei redenen kan extra financiële ruimte heel welkom zijn. Dat geldt bijvoorbeeld als je voor grote veranderingen in je leven staat, zoals een kind krijgen of met pensioen gaan. Of misschien heb je mooie plannen waaraan een flink kostenplaatje hangt: een camper kopen, je huis verbouwen, zonnepanelen op het dak leggen of een tweede huis kopen zijn nog maar een paar voorbeelden daarvan. Had je er al eens bij stilgestaan dat de overwaarde op je huis die plannen misschien nu al realistisch maakt? Ja, ook zonder flink te sparen!

Graag vertellen we je meer over jouw opties om je overwaarde te verzilveren. Kort samengevat komt het op het volgende neer: omdat je 100% van je woningwaarde mag lenen (mits je daarvoor genoeg verdient), kun je mogelijk extra hypotheek krijgen nu je woning meer waard is. De overwaarde opnemen kun je op meerdere manieren doen:

 • je hypotheek oversluiten en deze ook meteen verhogen;
 • een onderhandse verhoging aanvragen;
 • een tweede hypotheek nemen bij dezelfde aanbieder als waar je nu zit;
 • een opeethypotheek nemen (deze maakt het mogelijk om ook als gepensioneerde met een beperkt inkomen je overwaarde uitgekeerd te krijgen);

Het fijne aan een overwaarde-opname is dat je ermee mag doen wat je wilt. Je kunt het geld dus ook apart zetten voor je pensioen of schenken aan familieleden.

Graag laten we je weten in hoeverre jij je overwaarde kunt opnemen, en hoe je dit slim kunt aanpakken. Schakel Van Bruggen Adviesgroep Schiedam in voor onafhankelijk hypotheekadvies in Schiedam over jouw mogelijkheden.

Gratis oriëntatiegesprek over jouw hypotheek

Ook voor andere vragen dan hypotheekadvies in Schiedam

Hypotheken zijn zeker niet het enige onderwerp waarover adviseur Rob Rosman veel weet. Hij heeft veel expertise als onafhankelijk financieel adviseur en kan je ook over allerlei andere onderwerpen persoonlijk financieel advies geven. Of je nu richting je pensioen gaat en dat financieel goed wilt regelen of dat je een schenking aan je kinderen wilt doen, Rob staat je bij met passend financieel advies. Altijd met aandacht voor jouw wensen en met kritische vragen of slimme oplossingen waar je zelf nog niet aan had gedacht.

Hij kan je bijvoorbeeld ook adviseren over elk van deze vragen:

 • Hoe houd je je hypotheek ook na je pensioen betaalbaar?
 • Welke verzekeringen zijn nuttig om bij je hypotheek af te sluiten?
 • Wat zijn je mogelijkheden om een verbouwing te financieren (vanuit je hypotheek)?
 • Welke financieringsopties heb je om een huis voor de verhuur te kopen?
 • Wat is er qua hypotheek mogelijk na je pensioen?
 • Hoe kun je een buffer creëren als je eerder wilt stoppen met werken?
 • Wat is er financieel haalbaar als je minder wilt gaan werken?
 • Hoe kun je je kinderen helpen bij de aankoop van een huis of de financiering van hun studie?

Ook voor een complete pensioenplanning zit je bij ons kantoor helemaal goed. Rob kan op basis van jouw wensen een financiële planning opstellen voor je pensioen. Daarmee weet je precies wat er voor jou mogelijk is en hoe je genoeg pensioen realiseert om jouw wensen waar te maken.

De voordelen van ons hypotheekadvies in Schiedam

Bij ons hypotheekadvies in Schiedam weet je zeker dat er alle tijd wordt genomen voor jouw wensen en vragen. Ook ben je verzekerd van iemand met uitgebreide expertise met zowel hypotheken als met deze fijne woonomgeving. Rob weet wat er speelt en kan daar snel op inspelen als jij bij hem aanklopt voor hypotheekadvies in Schiedam.

Daarnaast profiteer je van deze voordelen:

 • Financieel adviseur met ruime ervaring in Schiedam e.o.
 • Keurmerk Financiële Dienstverlening voor goede kwaliteit
 • Onafhankelijk financieel advies (=tientallen aanbieders meenemen)
 • Van eerste hypotheek tot pensioen: altijd passend advies
 • Uitgebreid de tijd voor jouw vragen
 • Tips over mogelijke bespaarkansen
 • Gratis oriëntatiegesprek

Welke hypotheekvraag heb jij?

Wil je om te beginnen weten welke opties jij hebt om een hypotheek af te sluiten? Ben je nieuwsgierig of er voor jou bespaarkansen voor het oprapen liggen? Of wil je een planning maken waarmee je jouw hypotheek afstemt op je toekomstwensen? Wij staan je graag bij!

Kom vrijblijvend kennismaken voor meer informatie over ons hypotheekadvies in Schiedam. Mail daarvoor naar schiedam@vanbruggen.nl, bel 0800 – 1600 of vul het formulier hieronder in. Dan spreken we je vast binnenkort.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen