Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Leiden Schipholweg 103 - 123
2316 XC Leiden
Vandaag open tot 17:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Leiden

Pensioenadvies in Leiden

Lijkt het jou geweldig om al eerder te stoppen met werken straks? Zou je na je pensioen graag een tweede huisje ergens kopen, zodat je je extra vrije tijd op een fijne plek in binnen- of buitenland kunt doorbrengen? Of droom je er juist van om zo lang mogelijk in je eigen vertrouwde huis te blijven wonen? Wij zijn er voor pensioenadvies in Leiden. We helpen je om jouw pensioenplannen waar te maken door je bij te staan bij het maken van verstandige financiële keuzes. Met een pensioenplanning op maat kun jij je oude dag zonnig én financieel goed verzorgd tegemoet gaan.

Maak een afspraak

Pensioenadvies over jouw situatie

Je pensioenopbouw is iets heel persoonlijks en hangt van allerlei factoren af. Je hebt waarschijnlijk voor één of meerdere werkgevers gewerkt in je leven, waardoor je een bedrag aan pensioen hebt opgebouwd. Hoe die opbouw er precies uitziet, verschilt enorm per persoon. Zo ook heb je je eigen wensen (wel/niet eerder stoppen met werken, wel/niet verhuizen, wel/niet mooie vakanties plannen). En zo heb je vast ook je eigen vragen. Daarom spitsen we ons pensioenadvies altijd volledig toe op jou.

Onze financieel adviseur Rick is goed thuis in de complexe materie die pensioen heet. En ook in allerlei algemene financiële kwesties. Daardoor kan hij je allround advies geven over jouw financiën nu en later. Hij onderzoekt bijvoorbeeld welke consequenties je opgebouwde pensioen heeft voor als het straks daadwerkelijk zover is. Heb je voldoende inkomen om je vaste lasten mee te betalen? En houd je dan nog genoeg over voor jouw mooie plannen voor straks? Wij zoeken het graag voor je uit.

En belangrijker dan dat: naast dat we je inzicht geven in je financiële situatie, denken we ook mee hoe je je pensioen kunt aanvullen en zo jouw dromen beter bereikbaar maakt.

Over ons pensioenadvies in Leiden

Als je pensioenadvies nodig hebt, is het fijn om daarvoor niet lang in de auto te hoeven zitten. Daarom kun je als inwoner van Leiden of een van de omliggende dorpen bij ons terecht voor pensioenadvies in Leiden. Je bent van harte welkom op ons kantoor aan de Schipholweg, net buiten het centrum van Leiden. Maar op jouw verzoek kunnen we je ook telefonisch of via een videogesprek pensioenadvies geven.

Als je ons inschakelt, profiteer je van deze voordelen:

 • Totaaladvies over pensioen, hypotheken en verzekeringen
 • Jarenlange ervaring met pensioenadvies in Leiden en omgeving
 • Ook aankoopbegeleiding mogelijk bij de aankoop van je woning
 • Specifieke ervaring met verzekeringen en schade (af)dekken
 • Volledig onafhankelijk advies (tientallen geldverstrekkers)
 • Ook buiten openingstijden beschikbaar
 • Advies op kantoor, online of via de telefoon
Pensioenadvies inschakelen

Waarom nu al pensioenadvies inschakelen?

Voor pensioenadvies geldt: hoe eerder, hoe beter. Dat heeft er alles mee te maken dat je nu nog de mogelijkheden hebt om je pensioen aan te vullen. Als je dicht op de pensioenleeftijd zit, zijn de opties daarvoor al meer beperkt.

Dat heeft er niet alleen mee te maken dat je minder tijd hebt om te sparen, maar ook dat geldverstrekkers al vanaf je 56e uitgaan van een lager inkomen als ze bijvoorbeeld je maximale hypotheek bepalen. Wil jij bijvoorbeeld een (tweede) hypotheek afsluiten, je overwaarde verzilveren of je je woning verbouwen, dan valt je maximaal te lenen bedrag misschien lager uit. Daardoor kun je wellicht niet je volledige overwaarde opnemen, waardoor je kansen laat liggen. Zonde! Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans is dat je nog wel veel interessante opties hebt.

Met ons deskundige pensioenadvies voorkom je dat je straks met een pensioengat te maken krijgt. Veel Nederlanders vallen nog altijd terug in hun inkomen na hun pensioengerechtigde leeftijd. Vaak zonder dat ze daarop voorbereid waren. Dat kan best lastig zijn als je vaste lasten voor bijvoorbeeld je hypotheek en verzekeringen wel gelijk blijven. Met ons pensioenadvies brengen we daarom helder in kaart hoe jouw pensioen er straks uitziet en of je daarmee nog kunt blijven leven zoals je nu doet of dat je daarvoor iets zult moeten aanpassen.

Plan een gratis kennismaking

Hoe kun je jouw pensioen vergroten?

Als blijkt dat je pensioeninkomen lager uitvalt dan gehoopt, hoef je je gelukkig niet meteen zorgen te maken. Juist als je er op tijd bij bent, zijn er vaak nog wel opties om zelf je pensioen aan te vullen. Als eerste kun je kijken of er overwaarde op je huis rust. Vaak zien we dat mensen die al langere tijd wonen waar ze wonen een flinke overwaarde hebben opgebouwd. Daar kun je meer mee dan het in de stenen laten zitten; een tweede hypotheek of een opeethypotheek afsluiten bijvoorbeeld. Wij kijken graag wat jouw opties daarvoor zijn.

Verder kun je misschien je hypotheek oversluiten om zo structureel meer geld over te houden. Ook dat levert je een fors extra bedrag op voor je pensioen straks. En wat dacht je van je verzekeringen oversluiten? Het zou zonde zijn als je overbodige verzekeringen hebt lopen of fors betaalt voor verzekeringen die ook goedkoper kunnen. Laat ons er een blik op werpen om te kijken of jij voordeliger uit kunt zijn.

Daarnaast kun je nog aan allerlei andere plannen denken. Misschien kun je tussentijds aflossen op je hypotheek, verhuizen naar een andere woning of de risico-opslag op je hypotheek laten checken om te zien of je rentepercentage naar beneden bijgesteld kan worden. Allemaal opties die wij meenemen in ons advies aan jou.

Wil jij je (klein)kinderen financieel bijstaan?

Nog een vraag waarmee veel vijftigplussers bij ons uitkomen, is deze: hoe kan ik mijn (klein)kinderen helpen bij de aankoop van een woning of het betalen van hun studie? Als je zelf een mooi bedrag hebt gespaard of een flinke overwaarde hebt, zijn daar wellicht goede opties voor. Wij denken hierin graag met je mee. Wellicht kun je een tweede woning kopen met je overwaarde, een hypotheek nemen samen met je kind of een belastingvrije schenking doen.

Welke precieze opties jij hebt? Dat brengen we graag voor je in kaart. En we adviseren je natuurlijk ook welk van die opties voor jou financieel en fiscaal voordelig uitpakt. Inclusief eerlijk advies over de diverse voor- en nadelen van elke optie. Het fijne is dat wij naast pensioenadvies ook algemeen financieel advies en hypotheekadvies verzorgen, waardoor we ook op al die vlakken over de juiste deskundige kennis beschikken.

Overwaarde whitepaper downloaden

Ook voor allround financieel advies

Wat zo fijn is aan ons pensioenadvies? We kijken met een brede blik naar jouw financiële en persoonlijke situatie. Zo denken we mee over aanvullende opties. Het zou zonde zijn als je bijvoorbeeld hard gaat sparen door elk dubbeltje om te draaien, terwijl je ook je hypotheek kunt verhogen. Of als je uit angst voor een pensioengat niet eerder stopt met werken, terwijl dat met het verzilveren van je overwaarde wel zou kunnen. In ons advies nemen we al die opties voor je mee en stellen we een pensioenplanning op maat voor je op.

Met ons allround financiële advies kunnen we je bovendien adviseren over al je aanvullende vragen. Denk aan:

 • Hoe kun jij structureel besparen op je maandlasten voor je hypotheek en verzekeringen?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou verstandig en welke heb je niet per se (meer) nodig?
 • Hoe kun je in deze tijd van gekte op de woningmarkt toch succesvol een woning kopen?
 • Hoeveel bedraagt jouw maximale hypotheek voor een nieuw huis?
 • Hoe zit het met je hypotheek als je zzp’er bent?
 • Als je je woning wilt verbouwen, hoe kun je die verbouwing dan financieren?
 • Waar moet je financieel allemaal aan denken na je scheiding?

Alles voor jouw oude dag goed geregeld?

Je pensioen is een bijzondere tijd om naar uit te kijken. Zorg ervoor dat jij die tijd zonder geldzorgen en met een gerust hart tegemoet gaat. Wij helpen je daar graag bij met ons deskundige pensioenadvies in Leiden.

Zullen we eerst een keer kennismaken op een moment dat jou uitkomt? Dat kan op ons kantoor in Leiden, maar ook telefonisch of in een videogesprek. En het is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend.

Maak een vrijblijvende eerste afspraak

Wil je eerst meer weten over onze diensten? Geen probleem. Stuur gerust een mail naar Rick via leiden@vanbruggen.nl of bel naar : 0854 2399 260.