Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Heerlen Streeperstraat 1a
6371 GK Landgraaf
Opent dinsdag om 09:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:30 - 17:00
Dinsdag
09:30 - 17:00
Woensdag
09:30 - 17:00
Donderdag
09:30 - 17:00
Vrijdag
09:30 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Heerlen

Pensioenadvies in Heerlen

Soms popt het al even in je gedachten op. Hoe graag je ook naar je werk gaat, het lijkt je fantastisch om na je pensioen alle tijd van de wereld te hebben. Je ziet jezelf al helemaal overwinteren op een Spaans eiland, genieten van extra tijd met je kleinkinderen of zo vaak met je hobby’s bezig zijn als je maar wilt. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten, is wel nog één ding belangrijk: je financiën goed regelen. Dat kun je gelukkig met een gerust hart aan ons toevertrouwen: wij geven je pensioenadvies in Heerlen en stellen graag een financiële planning met je op.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Is mijn pensioen niet al goed geregeld dan?

Als je voor een baas werkt met een pensioenregeling, mag je er inderdaad vanuit gaan dat je al maandelijks geld voor je pensioen opzij hebt gezet via je werkgever. Via Mijnpensioenoverzicht.nl kun je eenvoudig checken hoe je pensioenopbouw er daarmee tot nu toe uitziet. Daarmee ben je er alleen nog niet. Een pensioenadviseur op je werk kan je informeren over jouw pensioenregeling en je opties daarbinnen. Maar daarnaast is er nog een vraag belangrijk: welke opties heeft je pensionering voor je financiële ruimte en je vaste lasten straks?

Op die vraag krijg je niet zomaar antwoord via een site als Mijnpensioenoverzicht.nl. Daarvoor kun je het beste met een financieel adviseur in gesprek gaan voor een compleet pensioenoverzicht. Onze financieel adviseur Marc is hierbij graag jouw deskundige sparringpartner. Hij kan voor jou een complete pensioenplanning opstellen, waarin onder andere terugkomt wat jouw wensen voor later zijn, welke kosten dat met zich meebrengt en hoe dat aansluit op je inkomsten straks. Ook denkt hij mee hoe je je pensioen waar mogelijk kunt aanvullen. Dat verder kijken dan je pensioenregeling is hard nodig om zeker te weten dat jouw pensioenpot straks in kannen en kruiken is.

Waarover kunnen wij je pensioenadvies in Heerlen geven?

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Heerlen ontvangen we veel vijftigplussers die met allerlei pensioenvragen zitten. In grote lijnen komt het hierop neer: hoe kan ik mijn wensen voor later financieel haalbaar maken? Met het oog op die vraag kunnen wij je bijvoorbeeld adviseren over elk van deze vragen:

 • Hoe houd je je vaste lasten ook na je pensioen betaalbaar?
 • Kun je besparen op je hypotheeklasten of verzekeringspremie?
 • Waar doe jij slim aan met je lopende hypotheek: verlengen, oversluiten, aflossen, etc.?
 • Wat is verstandig om te doen met je aflossingsvrije hypotheek die binnenkort afloopt?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou nuttig na je pensioen? En waar sluit je die voordelig af?
 • Hoe kun je je pensioen aanvullen (ook los van geld sparen)?
 • Is het voor jou mogelijk om je overwaarde op te nemen als uitbreiding van je pensioen?
 • Welke financiële mogelijkheden heb je om een periode te overbruggen als je eerder met pensioen wilt gaan?
 • Hoe kun je aanvullende pensioenwensen financieren, zoals een verbouwing van je huis of een tweede woning?
 • Hoe zit het met je pensioen (en dat van je ex-partner) als je in scheiding ligt?
 • Kun je met jouw spaargeld je kinderen helpen bij de aankoop van een eerste huis (bijvoorbeeld via een schenking of generatiehypotheek)?

Benieuwd geworden naar jouw financiële mogelijkheden en aandachtspunten met het oog op je toekomstige pensioen? Wees welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. Marc helpt je graag.

Gratis kennismakingsgesprek

Verhuizen naar een kleinere woning?

Je hebt jarenlang fijn gewoond waar je nu woont. Maar er komt misschien een moment waarop je je afvraagt of je hier nog goed zit of dat je beter kunt verhuizen. Een ander huis kopen kan bijvoorbeeld verstandig zijn als je (te) hoge hypotheeklasten betaalt. De hypotheekrente ligt op dit moment erg laag, waardoor je tegen relatief lage maandlasten een nieuwe hypotheek kunt afsluiten. Bovendien is een kleinere woning wellicht beter passend nu je kinderen het huis uit zijn. Dat scheelt lege kamers en onnodig schoonmaakwerk, nog los van de lagere woonlasten.

Maar is dat voor jou echt een slimme zet? Of doe je er beter aan om te blijven wonen waar je woont? Ook met het oog op je maximale hypotheek die vanaf je 57e lager uitvalt? Het kan dan zijn dat een nieuwe woning kopen voor jou lastig is, omdat je hypotheekmogelijkheden maar beperkt zijn. Aan de andere kant, bij een seniorenhypotheek wordt tegelijkertijd rekening gehouden met het lagere belastingtarief dat je vanaf je pensionering gaat betalen. Dat biedt dan weer misschien juist wel goede mogelijkheden.

Hoe dan ook, wij zijn er graag voor je met passend hypotheekadvies over jouw opties. Daarbij kunnen we ook meekijken naar goede alternatieven, zoals je bestaande woning verbouwen of verduurzamen, zodat je er langere tijd naar volle tevredenheid kunt blijven wonen.

Meer hypotheekruimte creëren?

Een aanvulling op je pensioen kun je niet alleen realiseren door zelf flink te sparen of geld in lijfrentes te steken. Je kunt ook denken aan het verzilveren van je overwaarde. Rust er een bedrag aan overwaarde op je woning? Dan kun je daarmee wellicht je hypotheek verhogen of een tweede hypotheek nemen. Daarmee ontstaan er mogelijkheden om meer aan hypotheek te krijgen. En dat is dan weer een welkome aanvulling op je pensioen!

Voordat je die stap zet, is het wel belangrijk om je in een aantal zaken te verdiepen. Kun je bijvoorbeeld beter je hypotheek verhogen of je volledige hypotheek oversluiten naar een andere aanbieder (voor een lagere rente)? Doe je er goed aan om bovenop je hypotheek een speciaal product, zoals een krediethypotheek of opeethypotheek te nemen? Of kun je beter gewoonweg je bestaande hypotheek verhogen? En wat zijn de haken en ogen (zoals hogere maandlasten en mogelijk een restschuld) waar je rekening mee moet houden?

Geen zorgen: wij zoeken dit graag tot op de bodem voor je uit en verdiepen ons in jouw mogelijkheden. Met ons pensioenadvies in Heerlen weet je zeker dat we tot opties komen die voor jou gunstig uitpakken en dat we geen risico’s of valkuilen over het hoofd zien.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden met je overwaarde? Laat het ons weten en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan. Dan duiken wij er graag met je in.

Bespreek gratis jouw overwaarde-opties

Kun je besparen op je hypotheek of verzekeringen?

Het fijne aan ons brede financiële advies is dat we verder kunnen kijken dan enkel je opgebouwde pensioen. Zo zoekt Marc ook graag voor je uit welke bespaarkansen jij niet mag laten liggen. We zien vaak dat de hypotheek en lopende verzekeringen interessante bespaarkansen bieden. Zo kan het goed zijn dat je je hypotheek kunt oversluiten naar een andere aanbieder en zo profiteert van lagere maandlasten en betere voorwaarden. Dat levert je nog jarenlang een fors bespaarvoordeel op.

En je verzekeringen dan? Ook daar liggen misschien bespaarkansen. Zo zien we nog vaak dat vijftigplussers verzekeringen hebben lopen waar ze zich blauw aan betalen en die ook niet meer heel hard nodig zijn. Als dat zo is, adviseren we je graag hoe en wanneer je ze stop kunt zetten. En ben je misschien ergens anders voordeliger uit dan bij je andere verzekeraar? Als onafhankelijk financieel adviseur kunnen we je ook alle alternatieve opties laten weten.

Pensioenadvies in Heerlen: antwoord op al jouw vragen

Of je nu een complete pensioenplanning wilt opstellen om alles voor later goed geregeld te hebben of dat je een losstaande pensioenvraag hebt, je zit bij ons pensioenadvies in Heerlen goed. Deskundig advies, persoonlijke uitleg en altijd snel antwoord op je vragen zijn een paar voordelen van ons kantoor.

Bovendien kun je bij ons advies op kantoor én online rekenen op:

 • Deskundige financieel adviseurs met jarenlange ervaring
 • Eén aanspreekpunt voor je financiën, verzekeringen én makelaardij
 • Financieel advies én makelaardij bij aan- en verkoop
 • Ook oplossingen voor besparen, pensioen en kredieten
 • 100% onafhankelijk advies (vergelijking van aanbieders)
 • Altijd bereikbaar via e-mail, WhatsApp of telefoon
 • Online advies mogelijk (via beveiligde omgeving)

Schakel pensioenadvies in Heerlen in

Voordat we volledig in de cijfers duiken, ben je vast benieuwd hoe we jou kunnen helpen en wat ons pensioenadvies in Heerlen precies inhoudt. Laten we daarom een keer gratis kennismaken.

Klik op de knop hieronder om een gratis afspraak te maken voor een eerste oriëntatiegesprek. Dat kan bij ons op kantoor in Heerlen of online via een videogesprek.

Heb je vragen of wil je ons graag eerst persoonlijk spreken? Ook geen enkel probleem. Neem dan contact met ons op via heerlen@vanbruggen.nl of via 045 – 20 55 713.

Plan jouw gratis eerste gesprek