Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Heerlen Streeperstraat 1a
6371 GK Landgraaf
Opent maandag om 09:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:30 - 17:00
Dinsdag
09:30 - 17:00
Woensdag
09:30 - 17:00
Donderdag
09:30 - 17:00
Vrijdag
09:30 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Heerlen

Financieel advies in Heerlen

Veranderingen in je persoonlijke situatie hebben vaak ook financiële gevolgen. Zo komt er bij de aankoop van een huis van alles kijken. Ga je scheiden van je partner? Ook dan is er nogal wat financieel regelwerk. En nadert je pensioen langzaam maar zeker? Dan is er wederom financieel het nodige te regelen om er financieel goed verzorgd bij te zitten. Juist omdat je in die situaties vaak al genoeg aan je hoofd hebt, zijn wij er voor financieel advies in Heerlen. Financieel adviseur Marc helpt je bij het maken van financiële keuzes, zodat jij tijd overhoudt voor leukere zaken.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Financieel advies over hypotheken, verzekeringen, pensioen en meer

Bij financieel advies in Heerlen denk je misschien al snel aan advies over je hypotheek. En inderdaad, daarvoor zit je bij ons kantoor goed. Maar hypotheekadvies is zeker niet ons enige specialisme. Adviseur Marc draait al heel wat jaren mee in financieel advies en heeft daardoor kennis van allerlei onderwerpen. Zo kan hij je adviseren over een besparing op je maandlasten, passende en al dan niet nodige verzekeringen, de juiste financiële voorzieningen voor na je pensionering en consumptief kredieten.

Het maakt daarbij niet uit of je aan het begin van je volwassen leven staat en net je eerste huis koopt. Of dat je al wat levenservaring rijker bent en juist richting je pensioen gaat. Marc helpt vele Limburgers uit Heerlen en omstreken aan persoonlijk financieel advies. En dat zowel op ons gezellige kantoor in Landgraaf, vlak bij Heerlen, als online via videogesprekken. Dankzij een beveiligde digitale omgeving kun je ook digitaal op ons scherm meekijken. Oftewel: persoonlijk advies over je financiën, maar dan zonder dat je de deur uit hoeft. Ga je toch liever voor face-to-face-advies? Ook geen probleem. Op ons kantoor schenken we graag de koffie voor je in en ben je op afspraak welkom.

Waar doe je goed aan met jouw hypotheek?

Aangezien de hypotheek voor veel mensen de grootste maandelijkse kostenpost is, is het fijn als je er niet meer voor betaalt dan nodig is. Soms is een besparing op je hypotheek dichter bij dan je denkt. Wij werpen graag een blik op je lopende hypotheek. Dat kan bijvoorbeeld zijn als je (aflossingsvrije) hypotheek binnenkort afloopt en je je afvraagt wat je aan het eind van je looptijd het beste kunt doen. Zo kun je voorkomen dat je straks in één keer een flinke geldsom moet betalen om je hypotheekschuld volledig af te lossen.

Daarnaast kunnen we je advies geven rondom je hypotheek oversluiten, rentemiddeling of het verlagen van je risico-opslag om zo te besparen op je maandlasten. Ook zonder te verhuizen zijn er mogelijk manieren om van de huidige lage rentepercentages te profiteren. Wij kunnen je er eerlijk over informeren, inclusief inzicht in je boeterente. Zo weet je precies waar je wel en niet goed aan doet.

Waar jij goed aan doet me je lopende of nieuwe hypotheek? Schakel ons hypotheekadvies (online of op kantoor) in. De eerste kennismaking is kosteloos en verplicht je nog nergens toe.

Gratis kennismaking aanvragen

Als starter een eerste huis kopen

Er zit een spannende mijlpaal aan te komen: je bent de grote zoektocht gestart naar je eerste eigen woning. De Funda-site ververs je inmiddels bijna elke twee uur om het Limburgse woningaanbod goed in de gaten te houden. Maar je weet ook dat er meer bij komt kijken dan alleen uitzoeken hoe jouw droomhuis eruitziet. De hypotheek bijvoorbeeld. Zo is het belangrijk om van tevoren te weten hoeveel jouw maximale budget voor een woning bedraagt. Daarmee voorkom je teleurstellingen en weet je precies wat je op een huis kunt bieden.

Wat ook prettig is: Marc is naast financieel adviseur in Heerlen en omgeving ook makelaar. Daardoor kan hij je ook vanuit zijn deskundigheid bijstaan bij de aankoop van je woning. Hij helpt je om als een van de eersten nieuw woningaanbod door te krijgen, zelfs al voordat huizen op Funda staan. Ook kan hij je adviseren over een goede biedingsstrategie, ontbindende voorwaarden en andere aandachtspunten. Daardoor kom jij beter beslagen ten ijs op de huidige oververhitte woningmarkt.

En dan is er nog meer waar je rekening mee moet houden. Kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een Starterslening? Is het voor jou handig om een hypotheek met NHG te nemen? Welke hypotheekvorm past bij je? Wat blijft er aan budget over om je woning te verbouwen? En ook: welke verzekeringen zijn wel of niet nodig om naast je hypotheek af te sluiten? Allemaal lastige vraagstukken waarop je gelukkig niet in je eentje een antwoord hoeft te vinden. Marc geeft je er graag passend advies over.

Waarover geven we financieel advies in Heerlen?

Marc is al jaren actief als financieel adviseur in Heerlen. Hij heeft ruime ervaring op allerlei gebieden. Van verzekeringen tot hypotheken tot consumptief krediet. Hij kan je dan ook adviseren over allerlei soorten financiële onderwerpen. Waarschijnlijk ook over jouw financiële vraagstuk.

Zo kan hij je vanuit Van Bruggen Adviesgroep in Heerlen adviseren over elk van deze vragen:

 • Hoe kun je de overwaarde op je woning benutten?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou nuttig en waar sluit je die voordelig af?
 • Kun je besparen op je lopende verzekeringen?
 • Welke besparingen zijn er mogelijk op je huidige hypotheek?
 • Hoe kun je meer financiële ruimte creëren?
 • Wat komt er allemaal kijken bij de financiële afwikkeling van een scheiding?
 • Is je hypotheek oversluiten voor jou voordelig?
 • Waar kun je een consumptief krediet afsluiten en wat zijn daarbij de aandachtspunten?
 • Hoe kun je ontslag van de hoofdelijke aansprakelijkheid voor de hypotheek regelen?
 • Wat zijn de opties om een belastingvrije schenking te doen?

Stel jouw financiële vraag aan ons. Je bent welkom op ons kantoor voor financieel advies in Heerlen. Of we kunnen je online te woord staan via een videogesprek. En het eerste gesprek? Dat is altijd gratis en vrijblijvend.

Gratis eerste gesprek

Meer financiële ruimte creëren?

Soms kun je wel wat extra financiële ruimte gebruiken. Bijvoorbeeld voor de mooie verbouwing die je al lange tijd voor ogen hebt, voor een tweede woning waarin je vele zomers of winters met plezier kunt doorbrengen, of voor gewoon een aanvulling op je pensioen. Dat bedrag kun je natuurlijk bij elkaar krijgen door flink te sparen en elk dubbeltje om te draaien. Maar een simpelere manier die om minder aanpassingen in je bestedingspatroon vraagt, is deze: je overwaarde verzilveren. Als je huis meer waard is dan je huidige hypotheekschuld, dan heb je overwaarde. En die kun je wellicht uit de stenen halen!

Er zijn diverse mogelijkheden om de overwaarde als vrij besteedbaar bedrag beschikbaar te maken. Wij duiken met ons financieel advies in Heerlen graag in jouw persoonlijke mogelijkheden. Om je alvast een beeld te geven, dit zijn een aantal gebruikelijke opties:

 • een onderhandse verhoging van je hypotheek (als je je hypotheek destijds voor een hoger bedrag in het Kadaster hebt ingeschreven);
 • een tweede hypotheek afsluiten bovenop je lopende hypotheek bij dezelfde aanbieder;
 • je bestaande hypotheek oversluiten, zodat je een volledig nieuwe hypotheek kunt kiezen (inclusief mogelijk betere voorwaarden;
 • een opeethypotheek afsluiten (dit is specifiek interessant als je een wat lager pensioeninkomen hebt);
 • een krediethypotheek

Financieel advies in Heerlen rondom je pensioen

Nadert jouw pensioen langzaamaan? Dan komen er vaak weer nieuwe financiële vragen op. Niet alleen is het slim om je pensioenopbouw een keer te laten doorlichten. Het is ook belangrijk dat je straks voldoende inkomen hebt om je vaste lasten mee te kunnen dragen. Daarom verzorgen wij ook pensioenadvies, waarbij we je financiële nu en later doorlichten om ervoor te zorgen dat jouw pensioen goed geregeld is.

We verdiepen ons samen met jou in vragen als:

 • Hoeveel pensioeninkomen heb jij nodig om later rond te kunnen komen?
 • Wat is er nodig aan aanvullend pensioen?
 • Hoe kun je zelf je opgebouwde werkgeverspensioen en AOW aanvullen?
 • Wat zijn je mogelijkheden om een hypotheek na je pensioen af te sluiten?
 • Kun je op je vaste lasten (o.a. hypotheek en verzekeringen) besparen, ook met het oog op later?
 • Waar doe jij goed aan: blijven wonen waar je woont of verhuizen naar een goedkopere woning?
 • Wat kun je het beste doen met je aflossingsvrije hypotheek die binnenkort afloopt?
 • Is het voor jou haalbaar om een tweede huis te kopen, bijvoorbeeld vanuit je overwaarde?

Onze garanties voor financieel advies in Heerlen

Kom je naar Van Bruggen Adviesgroep in Heerlen voor financieel advies? Dan ben je niet alleen zeker van uitgebreid advies dat op jou is afgestemd. Nee, je profiteert ook van:

 • Deskundige financieel adviseur met jarenlange ervaring
 • Eén aanspreekpunt voor je financiën, verzekeringen én makelaardij
 • Financieel advies én makelaardij bij aan- en verkoop
 • Ook oplossingen voor besparen, pensioen en kredieten
 • 100% onafhankelijk advies (vergelijking van aanbieders)
 • Altijd bereikbaar via e-mail, WhatsApp of telefoon
 • Online advies mogelijk (via beveiligde omgeving)

Gratis kennismaken om jouw opties te bespreken?

Heb jij een vraag over je hypotheek, pensioen, verzekeringen of andere zaken? Stel hem vrijblijvend aan Marc, bij ons op kantoor of online via de video. Je bent op beide manieren van harte welkom voor een gratis kennismaking.

Plan je gratis eerste kennismaking met ons in via 045 – 20 55 713 of via heerlen@vanbruggen.nl. Wij kijken ernaar uit je te spreken.  

Maak direct een gratis afspraak