Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Heerlen Streeperstraat 1a
6371 GK Landgraaf
Opent vrijdag om 09:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:30 - 17:00
Dinsdag
09:30 - 17:00
Woensdag
09:30 - 17:00
Donderdag
09:30 - 17:00
Vrijdag
09:30 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Heerlen

Hypotheekadvies in Heerlen

Sta jij op het punt iets heel spannends te doen: een woning kopen in dit mooie stukje Limburg? Of heb je al een woning, maar wil je iets aan je hypotheek aanpassen? Je maandlasten verlagen, je hypotheekbedrag verhogen of onderzoeken wat je met je aflossingsvrije hypotheek moet doen? Bij al die vragen zijn wij er voor hypotheekadvies in Heerlen én makelaardij. Ja, je leest het goed: voor beide diensten zit je bij ons op één plek goed. Zo kunnen we jou zoveel mogelijk werk uit handen nemen én je helpen aan zowel een huis als een passende hypotheek.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Makelaar én hypotheekadviseur in Heerlen

Een huis kopen is geen kwestie van een paar handtekeningen zetten en verhuizen maar. Van alle kanten komen er vragen, uitzoekdingen en voorwaarden op je af. Om te beginnen bij de zoektocht naar je nieuwe woning. Dat op zich is anno nu al niet meer zo gepiept. Met veel meer kapers op de kust en een beperkt aantal woningen is het nog best lastig om een huis te vinden. En als je al je droomhuis voorbij ziet komen, hoeveel moet je dan (over)bieden om er de nieuwe eigenaar van te worden? En past dat wel binnen het budget dat je hebt? Je maandlasten moeten immers ook betaalbaar zijn.

Om ervoor te zorgen dat jij ongestoord naar je droomwoning op zoek kunt gaan, helpen wij je bij het rekenwerk én bij het kopen of verkopen van een huis. Hypotheekadviseur Marc is namelijk ook makelaar. Hij kan dus enerzijds hypotheekadvies in Heerlen geven over o.a. je maximale hypotheek, passende voorwaarden en je toekomstige maandlasten, en anderzijds ook naast je staan als expert in woningen aan- en verkopen. Zo adviseert hij je graag over een goed bod op een woning, de juiste hypotheekvoorwaarden en over nieuw aanbod dat te koop staat. Dat alles geeft jou veel betere kansen op de Limburgse woningmarkt. Zo is jouw nieuwe koopwoning misschien dichterbij dan je denkt.

Al jouw hypotheekopties helder uitgelegd

Als je eenmaal je handtekening onder een voorlopig koopcontract hebt gezet, dan ben je er nog niet. Het is daarna tijd voor het volgende regelwerk: de hypotheek. Waar doe jij goed aan met de vele tientallen hypotheekaanbieders en minstens zoveel hypotheekproducten? Wij zijn er om je wegwijs te maken in het oerwoud dat de hypotheekmarkt heet. Aangezien wij onafhankelijk hypotheekadvies in Heerlen geven, kunnen we de vele verschillende opties voor jou vergelijken. Altijd op een eerlijke manier. Wij hebben er namelijk geen belang bij of je bij de ene of de andere hypotheekaanbieder een product afsluit.

Ook kan Marc je in gewone-mensen-taal uitleg geven over de verschillende hypotheekopties die er zijn. Welke rentevaste periode kun je het beste kiezen? Doe je er goed aan om een lineaire of een annuïtaire hypotheek te nemen, of is een aflossingsvrij deel voor jou ook gunstig? En wat doe je met je huidige hypotheek: meenemen of oversluiten? Dankzij zijn jarenlange ervaring kan Marc je daar goed over adviseren. Ook als je een zzp-hypotheek of seniorenhypotheek afsluit trouwens. 

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

Je eerste huis kopen in Heerlen?

Het kopen van je eerste huis brengt vaak extra spanning met zich mee. Je hebt nog geen idee wat je kunt verwachten en je geeft in één keer een flinke smak geld uit – meer dan je waarschijnlijk tot nu toe hebt gedaan. Geen zorgen: wij zijn er om de aankoop van je woning in goede banen te leiden. Zo kunnen we om te beginnen voor je uitrekenen hoeveel jij aan hypotheek kunt krijgen en voor welk budget je dus naar een huis kunt kijken. Daarbij kijken we ook naar de extra opties, zoals een Starterslening, een schenking of het gebruik van je eigen spaargeld. Met dat alles bij elkaar ontstaat er soms meer financiële ruimte voor een eerste woning dan je denkt.

Naast je hypotheek kan het slim zijn om een aantal verzekeringen af te sluiten. Daarmee voorkom je dat jij of je partner in een vervelende situatie de maandlasten niet meer kan betalen. Maar welke verzekeringen heb je echt nodig en welke zijn eerder een nice to have? Ook daarover geeft Marc persoonlijk advies. Altijd eerlijk, gericht op jouw wensen en situatie.

Je hypotheek oversluiten voor lagere maandlasten

Aangezien je hypotheek vaak goed is voor een paar honderden tot zelfs een paar duizend euro vaste lasten per maand, is het fijn als je daar iets op kunt besparen. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor, waarvan je hypotheek oversluiten op dit moment een extra interessante optie is. De rente ligt namelijk lager dan een aantal jaar geleden, wat betekent dat je over een nieuw afgesloten hypotheek relatief weinig maandlasten betaalt. Soms kun je zelfs meer lenen en toch minder lasten betalen.

Loopt jouw rentevaste periode over een paar jaar af of al eerder? Dan is het verstandig om op tijd te kijken wat voor jou de meest aantrekkelijke keuze is. Verleng je je hypotheek bij de huidige geldverstrekker? Of is het interessant om voor een andere geldverstrekker te kiezen en je hypotheek over te sluiten en zo je rente te verlagen? Marc helpt je hier met zijn deskundige hypotheekadvies in Heerlen graag bij. Hij vertelt je eerlijk hoeveel jouw boeterente bedraagt en hoeveel je kunt besparen via oversluiten. Daarmee weet je ook al snel hoe gunstig of niet een oversluiting is voor jou.

Advies over oversluiten

Hypotheekadvies na je 50e

Nu denk je misschien “Wat verandert er na mijn 50e dat ik specifiek dan hypotheekadvies in Heerlen nodig heb?”. Nou, meer dan je denkt. Vaak ga je rond die leeftijd een nieuwe levensfase in. Misschien vliegen je kinderen uit, gaan ze op kamers of kopen ze zelf hun eerste huis. En ook al sta je er nog niet dagelijks bij stil, je pensioengerechtigde leeftijd komt ook langzaam maar zeker dichterbij.

Dat vraagt om de nodige voorbereidingen. Zijn jouw maandlasten bijvoorbeeld nog betaalbaar na je pensioen? En kun je misschien je hypotheek verhogen voor extra pensioenruimte? En wat moet je doen met je aflossingsvrije hypotheek als de looptijd binnenkort afloopt en je dus in principe in één keer je hypotheekschuld moet aflossen? Wij denken graag met je mee over al die vragen en geven je er passend advies over.

Nog een reden waarom het slim is om daar juist vóór je 57e naar te kijken, is dat je hypotheekmogelijkheden vanaf je 57e beperkter zijn. Dit heeft alles te maken met je naderende pensioen. Je kunt vanaf die leeftijd bijvoorbeeld tot een lager bedrag aan hypotheek krijgen, waardoor oversluiten, een tweede hypotheek nemen of je huis verbouwen met extra hypotheek lastiger kan zijn. Dus: hoe eerder je erbij bent, hoe beter! En als je er toch bent, met ons pensioenadvies kunnen we veel verder kijken dan enkel je hypotheek.

Welke mogelijkheden biedt je overwaarde?

Dat de huizenprijzen gestaag stijgen, is mogelijk goed nieuws als je al een koophuis hebt. Het betekent dat je waarschijnlijk, zonder er iets voor te hoeven doen, overwaarde op je huis hebt opgebouwd. Als je inkomen dat toelaat, kun je met die overwaarde je hypotheek verhogen. Dat biedt dan weer extra financiële ruimte, bijvoorbeeld om je pensioen aan te vullen, je woning te verbouwen, een tweede huis te kopen of om gewoonweg op je spaarrekening te zetten voor later.

Hoe dat in zijn werk gaat, je overwaarde verzilveren? En wat jouw mogelijkheden daarvoor zijn? Marc informeert je er graag over in een vrijblijvende kennismaking voor ons hypotheekadvies in Heerlen. Hij kan je dan bijvoorbeeld een korte toelichting geven over de mogelijkheden voor een opeethypotheek, krediethypotheek of tweede hypotheek. En hij denkt ook meteen mee of voor het verzilveren van je overwaarde een verhoging van je bestaande hypotheek of je volledige hypotheek oversluiten een slimmere optie is.

Wil jij weten wat je mogelijkheden zijn voor het opnemen van je overwaarde? Kom een keer gratis langs voor een vrijblijvende kennismaking en meer informatie over jouw opties.

Advies over je lopende hypotheek

Meer dan alleen hypotheekadvies in Heerlen

Hypotheekadvies in Heerlen is zeker niet ons enige specialisme. Bij Van Bruggen Adviesgroep in Heerlen staan we voor breed financieel advies over allerlei mogelijke vragen. We kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren over:

 • de verkoop van je huidige woning;
 • nieuwe of lopende verzekeringen (zoals arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisicoverzekering);
 • consumptief kredieten;
 • het financiële regelwerk na een scheiding (rondom je hypotheek, verzekeringen en pensioen);
 • een schenking doen aan familieleden;
 • ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid voor een hypotheek;
 • je verbouwing financieren;
 • je woning verduurzamen vanuit je hypotheek;
 • je pensioen afstemmen op je toekomstige vaste lasten en wensen;
 • besparen op je maandlasten.

Hypotheekadvies in Heerlen bij Van Bruggen Adviesgroep

Kies je voor Van Bruggen Adviesgroep voor jouw hypotheekadvies in Heerlen? Dan ben je zeker van:

 • Deskundige financieel adviseur met jarenlange ervaring
 • Eén aanspreekpunt voor je financiën, verzekeringen én makelaardij
 • Financieel advies én makelaardij bij aan- en verkoop
 • Ook oplossingen voor besparen, pensioen en kredieten
 • 100% onafhankelijk advies (vergelijking van aanbieders)
 • Altijd bereikbaar via e-mail, WhatsApp of telefoon
 • Online advies mogelijk (via beveiligde omgeving)

Welke hypotheekvraag heb jij?

Wil je een woning kopen? Je hypotheekmogelijkheden ontdekken? Of wil je meer weten over waar jij goed aan doet met je lopende hypotheek? Stel ons je hypotheekvraag – gratis en vrijblijvend.

Je bent welkom op ons kantoor in Heerlen of we kunnen je online via een videogesprek adviseren. Bel of mail naar 045 – 20 55 713 of naar heerlen@vanbruggen.nl. Dan helpen wij je verder.

Gratis afspraak maken