Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Heerenveen Zwartsstraat 13
8441 GH Heerenveen
Vandaag open tot 17:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Heerenveen

Pensioenadvies in Heerenveen

Met pensioen gaan heeft belangrijke gevolgen. Je leven ziet er totaal anders uit als je niet meer dagelijks in de file naar het werk staat. Maar ook financieel gezien verandert er van alles. Zo kun je al tien jaar vóór je pensioen minder hypotheek krijgen, daalt je inkomen vaak fors en krijg je ook te maken met andere fiscale regels. Dat maakt het extra belangrijk om je oude dag goed voorbereid tegemoet te gaan. Met zijn persoonlijke pensioenadvies in Heerenveen zorgt Herbert er graag voor dat jouw pensioen goed geregeld is en dat je tegen die tijd niet voor verrassingen komt te staan.

Maak een afspraak

Waarom nu al wat regelen voor je pensioen?

Het is logisch dat je het misschien wat vroeg vindt om je nu al met je pensioen bezig te houden. Met nog een jaar of tien tot vijftien te gaan op het werk, lijkt je pensioen nog heel ver weg. Toch is het verstandig om een pensioenplanning niet te lang uit te stellen. Vanaf je 57e zal je merken dat je financiële mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een hypotheek, beperkter zijn. Hoe eerder je aan de bel trekt om dingen te regelen, hoe meer er vaak nog mogelijk is.

Bovendien valt er meer te regelen voor je pensioen dan je misschien denkt. Over het algemeen valt je pensioeninkomen zo’n 30% lager uit dan wat je eerder in loondienst verdiende. Dat hoeft geen probleem te zijn als je vaste lasten tegen die tijd ook dalen, maar bij veel mensen is dat niet het geval. Dan moet je zelf het nodige regelen om toch te kunnen rondkomen. Gelukkig is er daarin veel mogelijk. Wat precies? Dat zet Herbert voor je op een rij door jou persoonlijk pensioenadvies in Heerenveen te geven.

Waarover geeft Herbert pensioenadvies in Heerenveen?

Het pensioenadvies bij Van Bruggen Adviesgroep in Heerenveen gaat veel verder dan enkel in kaart brengen hoeveel jij aan pensioen hebt opgebouwd. Belangrijk is voor Herbert de vraag hoeveel pensioen jij nodig hebt. Wat zijn jouw plannen voor later? Hoeveel bedragen je vaste lasten? En hoeveel heb je dus nodig om straks te kunnen rondkomen? Die rekensom kan Herbert voor jou maken, zodat je exact weet wat je eventueel nog tekort komt.

Daarnaast zet Herbert alle mogelijkheden voor je op een rij om je pensioen aan te vullen, denkt hij mee wat aansluit op je wensen en helpt hij je ook om alles te regelen voor de pensioenoplossing die jij voor ogen hebt.

Zo kan hij je met zijn pensioenadvies in Heerenveen helpen om…

 • …je hypotheek ook na je pensioen betaalbaar te laten zijn;
 • …te besparen op verzekeringen die je niet meer nodig hebt;
 • …een besparing op je hypotheek te realiseren, zodat je meer geld overhoudt voor later;
 • …je overwaarde te verzilveren, zodat je dit bedrag als pensioenaanvulling kunt gebruiken;
 • …een keuze te maken tussen wel/niet verhuizen naar een kleinere woning;
 • …het nodige te regelen rondom een aflossingsvrije hypotheek die binnenkort afloopt;
 • …je pensioen na een scheiding of na overlijden van je partner goed te regelen;
 • …eventuele specifieke producten zoals een opeethypotheek af te sluiten;
 • …een seniorenhypotheek af te sluiten als jij op latere leeftijd wilt verhuizen.

Heb jij een specifieke vraag of wil je meer in het algemeen weten wat jij nog moet regelen voor je pensioen? Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan en ontdek hoe Herbert jou kan helpen.

Gratis oriëntatiegesprek

Verlaag je maandlasten

Naast dat je geld kunt sparen voor je pensioen, kan het ook helpen om je maandlasten te verlagen. Daardoor houd je structureel meer geld over en kun je dus meer opzij zetten voor later. Aangezien Herbert naast pensioenadvies in Heerenveen ook allround financieel advies geeft, kan hij je goed helpen om waar mogelijk geld te besparen. Zo denkt hij graag mee over de volgende opties:

 • je hypotheek oversluiten: een nieuwe (voordeligere) hypotheek afsluiten in plaats van je huidige hypotheek om zo structureel minder aan rente kwijt te zijn;
 • rentemiddeling: afspraken maken met je hypotheekaanbieder voor een lager rentepercentage (dat tussen de actuele marktrente en je huidige rentepercentage in ligt);
 • tussentijds aflossen op je hypotheek om zo het hypotheekbedrag te verlagen;
 • verhuizen naar een andere woning die je lagere maandlasten oplevert;
 • besparen op je verzekeringen door overbodige verzekeringen stop te zetten of door je lopende verzekeringen aan te passen;
 • je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een hypotheekvorm waarop je wel tussentijds aflost, zodat je niet aan het einde van de rit in één keer je volledige hypotheek hoeft af te betalen.

Wil je weten waar voor jou bespaarmogelijkheden liggen? Schakel Herbert in voor financieel advies en kom er snel meer over te weten.

Je pensioen aanvullen met je overwaarde?

Voor veel mensen is de opgebouwde overwaarde op hun huis een interessante manier om hun pensioen aan te vullen. Als je al een tijdje woont waar je woont, dan is je woning waarschijnlijk ongemerkt meer waard geworden. Die overwaarde kun je verzilveren door bijvoorbeeld je hypotheek te verhogen, een tweede hypotheek te nemen of een krediethypotheek af te sluiten. Zo komt het bedrag vrij en kun je vervolgens zelf beslissen wat je ermee doet. Investeer je het in een verbouwing of verduurzaming van je woning? Schenk je het aan je (klein)kinderen? Of zet je het geld op je rekening, zodat je er een mooi bedrag aan overhoudt voor je pensioen?

Je overwaarde opnemen is niet zomaar gepiept via de site van je hypotheekaanbieder. Het is belangrijk om hiervoor goed te kijken naar jouw situatie. Voor de één is een tweede hypotheek handig; een ander kan beter de hypotheek oversluiten. En weer iemand anders kan misschien beter de overwaarde laten zitten in het huis en op andere manieren het pensioen aanvullen. Daarom gelooft Herbert in persoonlijk pensioenadvies in Heerenveen, waarbij hij altijd gericht kijkt waar jij goed aan doet.

Vraag persoonlijk pensioenadvies aan

Heb je andere financiële vragen?

Naast het opstellen van een pensioenplanning, kan Herbert dankzij zijn 25 jaar ervaring in de financiële wereld nog veel meer voor je betekenen. Met zijn allround financieel advies en hypotheekadvies kan hij allerlei prangende vragen voor je beantwoorden. Zo geeft hij je ook graag advies rondom elk van deze onderwerpen:

 • een zzp-hypotheek afsluiten als je ondernemer bent;
 • een (belastingvrije) schenking doen aan je kinderen;
 • de financiële afwikkeling van een scheiding;
 • verzekeringen voor overlijdensrisico;
 • besparen op je lopende verzekeringen;
 • een verbouwing financieren;
 • een tweede huis kopen, bijvoorbeeld als vastgoedbelegging;
 • je kinderen helpen bij de aankoop van hun eerste woning;
 • wat te doen als je een erfenis hebt ontvangen;
 • je huis verduurzamen (en de financiering daarvan).

En is je vraag complex? Ook dan weten we er vaak wel raad mee. We betrekken er graag lokale partijen uit ons netwerk bij, zoals boekhouders, accountants en projectontwikkelaars met wie we al jarenlang prettig samenwerken. Je bent dus altijd zeker van de juiste expertise voor jouw financiële vraag.

Gratis kennismaking voor pensioenadvies in Heerenveen

Wil jij een uitgebreide financiële planning laten opstellen voor later of heb je een gerichte pensioenvraag? Wees welkom bij Herbert voor pensioenadvies in Heerenveen. Je bent bij ons kantoor verzekerd van:

 • Deskundig financieel advies dankzij 25 jaar ervaring
 • Makelaardij én financieel advies op één plek
 • Ook voor complete financiële planningen
 • Zeer brede expertise: van hypotheken tot scheiden tot verzekeringen
 • Volledig onafhankelijk (= vergelijking van veel aanbieders)
 • Ook ’s avonds afspreken mogelijk
 • Advies op kantoor of bij jou thuis

We ontmoeten je graag voor een kosteloze eerste kennismaking. Bij jou thuis of op ons kantoor in Drachten. Bel naar 0800 – 1600, mail naar heerenveen@vanbruggen.nl of klik op de knop hieronder om je afspraak te maken.

Plan een eerste gesprek