Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Gouda
Gouda
Vandaag open tot 21:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
10:00 - 21:30
Dinsdag
10:00 - 21:30
Woensdag
10:00 - 21:30
Donderdag
10:00 - 21:30
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Gouda

Pensioenadvies in Gouda

Wat betekent het opgebouwde pensioen op je salarisstrook nu echt voor later? Van hoeveel inkomen per maand moet jij straks rondkomen? En is dat voldoende om al je mooie pensionado-plannen waar te maken? Wij kijken samen met jou verder dan de cijfers op Mijnpensioenoverzicht.nl. We duiken in je pensioenwensen, je opgebouwde pensioen en het bedrag dat je later nodig hebt. En we stellen op basis van die informatie met jou een pensioenplanning op. Zo weet jij zeker dat je later van een onbezorgde oude dag kunt genieten. Wees welkom voor onafhankelijk pensioenadvies in Gouda.

Maak een afspraak

Welke gevolgen heeft je pensioen voor je financiën?

Je pensioen, dat is toch goed geregeld via je werkgever? Vergis je niet: ook al heeft je werkgever een goede pensioenvoorziening, de kans is groot dat je er na je pensionering financieel op achteruit gaat. Zelfs met de AOW erbij opgeteld, vallen veel mensen 30% terug qua inkomen. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn als je vaste lasten ook minder zijn. Maar is dat wel zo? En hoe zit het met de mooie plannen die je hebt voor later, zijn die wel te financieren?

Die mooie plannen hoef je gelukkig niet in de ijskast te zetten. Als jij nu deskundig pensioenadvies in Gouda inschakelt, weet je zeker dat je er ook na je allerlaatste werkdag financieel gezien warmpjes bij zit. En dat je alles goed geregeld hebt om jouw grootse pensioenwensen waar te maken. Of dat nu een wereldreis, een grootschalige verbouwing of een vakantiehuis in Spanje is – wij zijn er om mee te denken hoe jij je plannen financieel haalbaar kunt maken. Met een planning op maat weet jij zeker dat je straks niet elk dubbeltje hoeft om te draaien.

Verhuizen, verbouwen of geen van beide?

Veel vijftig- en zestigplussers zitten met dezelfde vraag. Doe je er goed aan om te verhuizen naar een andere woning als de kinderen eenmaal het huis uit zijn en jouw pensioen nadert? Soms kan dat inderdaad interessant zijn. Als je kleiner gaat wonen, komt bijvoorbeeld je overwaarde vrij en kun je dat bedrag wellicht gebruiken als pensioenaanvulling. Bovendien profiteer je dan van lagere maandlasten. Zeker nu de hypotheekrentes uitzonderlijk laag liggen. En je kunt de nieuwe woning natuurlijk afstemmen op jouw wensen voor nu en later. Een grotere tuin? Een gelijkvloerse woning? Kan allemaal.

Aan de andere kant is de woningmarkt op dit moment krap en krijg je na je 57e te maken met een lagere maximale hypotheek. Hypotheekaanbieders gaan namelijk vanaf dat moment deels rekenen met je (lagere) pensioeninkomen. Dat zorgt dan weer voor beren op de weg, en kan een reden zijn om juist te blijven wonen waar je woont.

Een andere optie waaraan je kunt denken, is je woning verbouwen. Als je overwaarde hebt op je huis, hoef je daarvoor wellicht niet eens zelf diep in de buidel te tasten. Je hypotheek biedt vast mogelijkheden. Daarmee kun je je woning opnieuw helemaal op jouw wensen afstemmen. Ook een flinke verduurzaming van je huis is mogelijk. Met een tweede hypotheek of een onderhandse verhoging komt er wellicht geld vrij om bijvoorbeeld zonnepanelen, betere beglazing of een warmtepomp aan te schaffen.

Kortom: vele opties. Waar jij specifiek goed aan doet? Dat zoeken we graag samen met jou uit, al in een gratis eerste gesprek.

Gratis jouw opties bespreken?

Wat kun je met je overwaarde?

De huizenprijzen gaan op dit moment door het dak. Dat is minder gunstig voor mensen die tevergeefs naar een woning zoeken, maar is soms juist wel voordelig voor jou als huiseigenaar. Als je woning meer waard is dan de openstaande hypotheek, is er sprake van overwaarde. Die kun je, ook zonder te verhuizen, gebruiken voor mooie plannen die je hebt. Dat kan het kopen van een tweede woning (bijvoorbeeld dat vurig gewenste Spaanse vakantiehuis) zijn, een mooie wereldreis of je (klein)kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis. Of je kunt de overwaarde gewoonweg op je spaarrekening laten storten. Een extra buffer komt altijd van pas.

Je overwaarde opnemen kun je, naast een verhoging van je hypotheek, ook doen via specifieke hypotheekproducten. Een krediethypotheek en opeethypotheek zijn daarvan de bekendste. Dankzij de opeethypotheek maken zelfs gepensioneerden met een laag pensioeninkomen nog aanspraak op een hypotheek ter hoogte van hun overwaarde.

Hoe zit het met jouw hypotheek na je 57e?

Dat je hypotheekkansen na je 57e beperkter zijn, stipten we net al kort aan. Maar gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden voor je hypotheek, ook als je richting je pensioen gaat of zelfs al met pensioen bent. Aangezien, naast pensioenadvies in Gouda, ook hypotheekadvies een belangrijke expertise van ons is, zoeken we graag uit wat er voor jou mogelijk is.

Zo valt er misschien te besparen op je hypotheek. De hypotheek oversluiten is voor veel mensen een interessante bespaaroptie. Dit betekent dat je een volledig nieuwe hypotheek afsluit tegen de huidige rente (en betere voorwaarden). Daardoor ben je per maand minder kwijt aan hypotheeklasten en blijft er meer over voor leuke pensioenplannen. Ondanks de boeterente en diverse oversluitkosten kan dat je een forse besparing opleveren. We kunnen gericht voor je uitzoeken of oversluiten jou een besparing oplevert. En zo ja, hoeveel. Al in een gratis eerste gesprek!

Daarnaast kunnen we je vanuit onze ruime ervaring met hypotheken adviseren over allerlei andere hypotheekvragen. Denk aan:

 • Hoeveel kun je als ondernemer aan zzp-hypotheek afsluiten nu je richting je pensioen gaat?
 • Wat kun je het beste doen als je rentevaste periode binnenkort afloopt?
 • Welke mogelijkheden heb je aan het eind van de looptijd van je aflossingsvrije hypotheek?
 • Is tussentijds aflossen voor jou slim om te doen?
 • Welke verzekeringen zijn nodig en nuttig om naast je hypotheek te hebben lopen?
 • Hoeveel kun je na je pensionering aan seniorenhypotheek krijgen?
 • Welke gunstige belastingregels zijn er om je maximale hypotheek te verhogen?
 • Welke financieringsmethoden zijn er voor een verbouwing van je huis?
 • Hoe zit het precies als je je kinderen wilt helpen bij het kopen van hun eerste woning?

Welke hypotheekvraag ligt er op het puntje van je tong? Laat het ons weten. Dan plannen we graag een kosteloze eerste afspraak met je in om er samen in te duiken.

Gratis eerste afspraak

Ook voor makelaardij en verzekeringsadvies

Bij ons pensioenadvies in Gouda heb je in feite alles onder één dak. Financieel adviseur Rick van der Lubbe geeft namelijk breed financieel advies. Niet alleen over pensioen, maar ook over hypotheken, verzekeringen, schenken en andere prangende financiële vragen. Het fijne daaraan is dat hij je bijvoorbeeld ook zal wijzen op verzekeringen die je wel of niet nodig hebt. Zo kunnen we op alle vlakken met je meedenken over de toekomst en je rust geven rondom al je financiële vragen.

We kunnen je op een deskundige en persoonlijke manier veel uit handen nemen. Zo houd jij mooi tijd over voor leuke bezigheden of voor het fantaseren over je pensioenplannen.

Gratis eerste afspraak voor pensioenadvies in Gouda

Bij ons kun je van maandag t/m donderdag van 10 uur ’s ochtends tot half 10 ’s avonds terecht voor persoonlijk pensioenadvies in Gouda. Op ons kantoor of online – wat jij prettig vindt.

Schakel je Rick van Van Bruggen Adviesgroep in Gouda in? Dan ben je zeker van:

 • Deskundig antwoord op al je financiële vragen
 • Financieel advies én makelaardij
 • Ruime kennis van hypotheken, pensioen en verzekeringen
 • Onafhankelijk advies (= keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Persoonlijk met jou meedenken
 • ’s Avonds geopend
 • Gratis eerste afspraak

Stel ons gerust jouw vraag. Dan denken we mee hoe we jou kunnen helpen. In een gratis eerste gesprek kunnen we je meer vertellen over jouw mogelijkheden.

Maak je afspraak via de knop hieronder of neem contact met ons op via gouda@vanbruggen.nl of via 0800 - 1600.

Gratis eerste afspraak