Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Gouda
Gouda
Vandaag open tot 21:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
10:00 - 21:30
Dinsdag
10:00 - 21:30
Woensdag
10:00 - 21:30
Donderdag
10:00 - 21:30
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Gouda

Financieel advies in Gouda

Van je eerste huis kopen tot een verbouwing financieren. Van het goed regelen van je pensioen tot de juiste verzekeringen afsluiten. Ons financieel advies in Gouda kan op allerlei momenten in je leven nuttig zijn. Het helpt je om de juiste financiële keuzes te maken, waar je ook in de toekomst nog goed aan doet. Gelukkig hoef je niet in je eentje kennis te hebben van alle hypotheekvoorwaarden, verzekeringspremies en pensioenregelingen. Wij kunnen je er deskundig advies over geven én de aanvraag voor je regelen. Altijd met jouw situatie en wensen als uitgangspunt.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Zekerheid over jouw financiële mogelijkheden

Financieel advies in Gouda inschakelen doe je met een reden: je wilt deskundig advies over jouw financiële mogelijkheden. Je wilt zeker weten dat je de juiste verzekeringen hebt lopen, niet te veel betaalt voor je hypotheek of dat je ook in de toekomst goed kunt rondkomen. Zelfs als je straks met pensioen bent.

Om jou die zekerheid te geven, bieden wij onafhankelijk financieel advies in Gouda. Dat doen we op alle momenten in je leven waarop er financiële knopen door te hakken zijn. Dat kan zijn bij de aankoop van je eerste of een volgende woning, bij het regelen van je pensioen of als je je hypotheek wilt oversluiten. Altijd kijken we verder dan je vraag. Wij duiken volledig in je situatie, nemen je twijfels weg en geven advies waar je echt wat mee kunt. En zijn we eruit waar jij goed aan doet? Dan pakken we ook het regelwerk voor je op. Zo houd jij je handen vrij voor jouw dagelijkse bezigheden.

Waarom financieel advies in Gouda bij Van Bruggen?

Vooral omdat je bij ons weet wie er aan de andere kant van de tafel zit: financieel adviseur Rick van der Lubbe staat je bij. Altijd adviseert hij je op een persoonlijke manier. Met alle tijd om jouw wensen en situatie door te nemen. We wijzen je op aandachtspunten waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht. En we nemen daarbij alles mee wat voor jou van belang is voor een financieel onbezorgde toekomst. Van je verzekeringen tot je lopende hypotheek.

Tegenwoordig zie je steeds vaker grote kantoren waar de adviseurs jou gehaast te woord staan en waar je lang moet wachten op antwoorden op jouw dringende vragen. Wij pakken dat bewust anders aan. We zijn vier dagen per week geopend tot ’s avonds laat. Dus schiet je ’s avonds een vraag te binnen? Ook dan kun je snel een reactie van ons verwachten.

Dit zijn de voordelen van financieel advies bij Van Bruggen Adviesgroep in Gouda:

 • Deskundig antwoord op al je financiële vragen
 • Financieel advies in Gouda én makelaardij
 • Ruime kennis van hypotheken, pensioen en verzekeringen
 • Onafhankelijk advies (= keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Persoonlijk met jou meedenken
 • ’s Avonds geopend
 • Gratis eerste afspraak

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? We praten je er in een gratis eerste gesprek graag over bij. Plan je kennismaking in. Dan weet je binnenkort of en hoe we jou kunnen helpen.

Maak een gratis afspraak

Financieel advies in Gouda: van hypotheek tot pensioen

Rick bijt zich graag vast in je financiële mogelijkheden. Hoe groot of klein je vraag ook is, wij zijn er voor jou.

Advies over de juiste keuzes voor je hypotheek

Een van onze expertises is hypotheekadvies in Gouda. De hypotheek is voor de meeste mensen de grootste financiële beslissing die ze nemen. Belangrijk dus dat je de goede keuze maakt en dat alles goed geregeld is. Daarvoor zijn wij er.

We kunnen je bijvoorbeeld adviseren als jij je zinnen hebt gezet op een koophuis. Zo geven we je advies over jouw maximale hypotheek voor je eerste woning of een volgend huis. Of we kunnen meekijken naar je bestaande hypotheek. Kunnen je maandlasten misschien omlaag? Of kun je juist meer lenen, zodat er budget overblijft voor bijvoorbeeld een verbouwing? Wij denken met je mee.

Zo kunnen we je adviseren over:

Advies over passende én voordelige verzekeringen

Je hoort het vast regelmatig: Nederlanders zijn vaak oververzekerd. Maar bepaalde verzekeringen zijn wel degelijk nuttig of zelfs verplicht om af te sluiten. Zo stellen hypotheekaanbieders soms een overlijdensrisicoverzekering verplicht. En als ondernemer kan ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering nuttig zijn. Daarnaast kun je denken aan andere verzekeringen die in sommige situaties het overwegen waard zijn, zoals een rechtsbijstands- of aansprakelijkheidsverzekering.

Maar hoe weet je welke verzekeringen jij nodig hebt? En welke niet-verplichte verzekeringen voor jou alsnog nuttig zijn om onnodige risico’s te omzeilen? Wij duiken er voor je in. Aangezien wij volledig onafhankelijk financieel advies in Gouda geven, kun je ervan op aan dat we altijd denken vanuit jouw belang. Daardoor ga je goed verzekerd, maar met behapbare verzekeringslasten de deur uit.

Ook als je al verzekeringen hebt lopen, kijken we graag mee of die verzekeringen nodig zijn en of je wellicht elders voordeliger uit bent. We doen met alle plezier een gratis verzekeringscheck voor je.

Gratis verzekeringscheck aanvragen

 

Advies rond je overwaarde

Voor steeds meer woningeigenaren geldt dat ze overwaarde op hun huis hebben. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zit dat geld niet vast in de stenen. En je hoeft ook niet verplicht te verhuizen als je het bedrag wilt vrijmaken. Er zijn diverse opties om de overwaarde vrij besteedbaar te maken, zodat je er mooie plannen mee kunt verwezenlijken. Denk aan zonnepanelen nemen, een vakantiewoning kopen, een bedrag schenken aan je kinderen of je gedroomde verbouwing eindelijk realiseren.

De overwaarde te gelde maken kan op meerdere manieren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • een krediethypotheek: een specifiek hypotheekproduct om de overwaarde op te nemen;
 • een opeethypotheek: een hypotheek waarmee je ook met een laag pensioeninkomen je hypotheek kunt verhogen met het bedrag van de overwaarde;
 • een tweede hypotheek: een hypotheek die bovenop je lopende hypotheek komt en die je bij dezelfde aanbieder afsluit;
 • een onderhandse verhoging: een verhoging van je lopende hypotheek zonder dat je daarvoor opnieuw langs de notaris hoeft (dit is alleen mogelijk als je hypotheek voor méér dan het huidige bedrag in het Kadaster is ingeschreven);
 • hypotheek oversluiten, waarbij je een volledig nieuwe (en hogere) hypotheek afsluit tegen nieuwe voorwaarden en de huidige lage rente.

Welke van die opties bij jou past? Dat zoeken we graag samen met jou uit door te kijken naar jouw situatie, wensen en toekomstplannen.

Financieel advies in Gouda voor 57-plussers

Je gaat dan misschien pas vanaf je 67e (of vlak daarvoor) met pensioen, al ver voor die tijd verandert er van alles in je financiële situatie. Op je 57e verjaardag om precies te zijn. Vanaf dat moment zijn je hypotheekmogelijkheden namelijk beperkter. Je kunt bijvoorbeeld minder hypotheek krijgen als je je hypotheek wilt oversluiten, een nieuwe woning koopt of plannen hebt om je overwaarde op te nemen of te verbouwen.

Gelukkig hoeft dat alles niet te betekenen dat je je mooie plannen voor later in de ijskast moet zetten. Zeker niet. Wij bieden ook pensioenadvies, zowel aan mensen onder als boven de 57, en kunnen je goed adviseren over jouw financiële mogelijkheden voor later. En over wat jij kunt doen om bijvoorbeeld je lopende pensioen aan te vullen of wél die hypotheek te krijgen.   

Wij denken bijvoorbeeld graag met je mee over elk van deze vragen:

 • Kun je je overwaarde opnemen als extra buffer naast je werkgeverspensioen?
 • Is het voor jou haalbaar om eerder te stoppen met werken?
 • Zijn jouw vaste lasten na je pensioen nog betaalbaar? En zo niet, hoe kun je ze betaalbaar maken?
 • Waar doe jij goed aan met je lopende hypotheek: aanhouden, aanpassen of oversluiten?
 • Is het voor jou zinvol om tussentijds af te lossen op je hypotheek?
 • Kun je besparen op je hypotheek door deze over te sluiten, je risico-opslag te verlagen of rentemiddeling te laten doen?
 • Wat zijn je mogelijkheden voor een hypotheek na je pensioen?

Gratis eerste gesprek voor financieel advies in Gouda

Voordat we ons samen verdiepen in jouw situatie en vragen, maken we graag kennis met je. In een gratis en vrijblijvend eerste gesprek!

Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden of over wat we voor jou kunnen doen? Klik op de knop hieronder, bel naar 0800 - 1600 of mail naar gouda@vanbruggen.nl. Dan plannen we snel een afspraak in.

Maak een afspraak