Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Vollenhove Voorpoort 3
8325 CL Vollenhove
Open op afspraak
Overige openingstijden
Maandag
Op afspraak
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
Op afspraak
Donderdag
Op afspraak
Vrijdag
Op afspraak
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Vollenhove

Pensioenadvies in Vollenhove

Het pensioen is voor veel mensen een mooi vooruitzicht, maar ook iets spannends. Je leven verandert nogal als je straks niet meer elke doordeweekse ochtend naar je werk afreist. Tegelijkertijd kijk je er misschien ook erg naar uit. Je hebt mooie plannen: een andere woning kopen om samen oud te worden, een vakantiehuisje nemen of eerder stoppen met werken om zo nog langer met je familie samen te zijn. Wil je van dat alles zonder zorgen optimaal genieten? Zorg er dan voor dat je financiën voor je pensioen tijdig op orde zijn. Met ons pensioenadvies in Vollenhove helpen we je daarbij.

Maak een afspraak

Waarom is pensioenadvies inschakelen belangrijk?

Je denkt misschien dat je pensioen zo al goed geregeld is. Je ziet elke maand op je loonstrook een bedrag aan opgebouwd pensioen staan. Is het daarmee niet allemaal al op orde? Maar nee, dat is lang niet altijd het geval. Meestal niet zelfs. Na hun pensionering vallen Nederlanders gemiddeld zo’n 30% terug in inkomen. Bovendien veranderen de pensioenregels continu. En vaak heb je voor meerdere werkgevers gewerkt, die ook weer ieder een eigen pensioenregeling hebben. Kortom: het overzicht is vaak zoek.

Nu kun je via Mijnpensioenoverzicht.nl terugzien hoeveel je aan pensioen hebt opgebouwd. Dan blijft alleen een belangrijke vraag over: is dat opgebouwde pensioen voldoende om straks van rond te komen? Hoe zit het tegen die tijd met je hypotheek: is die nog steeds passend en betaalbaar als je inkomen omlaag gaat? En heb je voldoende eigen geld of andere voorzieningen om een pensioengat op te vangen? Om tijdens je welverdiende pensioen niet je hoofd te hoeven breken over al die vragen, doe je er goed aan pensioenadvies in Vollenhove in te schakelen. Hoe eerder, hoe beter!

Waar moet je aan denken voor je pensioen?

Ten eerste is het dus belangrijk dat je inzicht in je pensioenopbouw hebt. Hoeveel bedraagt jouw pensioen? En wat krijg je daarmee straks per maand uitgekeerd? Dat is meer uitzoekwerk dan je denkt, zeker als je niet je hele leven voor één werkgever hebt gewerkt.

En dan de volgende vraag: hoeveel heb jij na je pensioen nodig om rond te komen? Met welke vaste lasten moet je rekening houden? Valt daar eventueel nog iets op te besparen (bijvoorbeeld door verzekeringen aan te passen of je hypotheek over te sluiten of vroegtijdig af te lossen)? Loopt je hypotheek over een tijdje af en brengt dat nog een grote kostenpost met zich mee (bijvoorbeeld als je nooit hebt afgelost op je hypotheek)? Wat kun je daar dan mee? En is je opgebouwde pensioen voldoende om alle kosten te betalen?

Gelukkig betekent de opgebouwde pensioenpot niet dat je het met dat bedrag moet doen. Je kunt mogelijk je pensioen zelf aanvullen. Dat kan zijn met zelf gespaard geld of beleggingen. Maar je kunt hiervoor ook denken aan het opnemen van de overwaarde op je huis. Welke mogelijkheden heb je daarvoor? Wij zoeken het graag met en voor je uit.

Verder kijken we samen hoe het zit met je pensioen en je hypotheek. Loopt je hypotheek binnenkort af en moet je daar nog iets voor regelen? Betaal je niet per ongeluk meer rente dan nodig is? Kun je je hypotheek verhogen om meer financiële ruimte te creëren? Houd er bij al die vragen rekening mee dat hypotheekaanbieders al vanaf je 57e gaan rekenen met je pensioeninkomen, wat dus lager uitvalt dan je gebruikelijke inkomen. Dat maakt dat je minder maximale hypotheek kunt krijgen bij bijvoorbeeld een verhuizing, een hypotheekverhoging of een oversluiting. Wij vertellen je graag wat er wél mogelijk is.

Begint het je al te duizelen van de informatie? Maak je geen zorgen: Ruben kan je in begrijpelijke taal uitleggen waar jij aan moet denken rondom je pensioen en welke opties je hebt. Kennismaken om meer te weten te komen over ons pensioenadvies in Vollenhove kan altijd gratis en vrijblijvend.

Plan een gratis kennismaking

Eerder stoppen met werken?

Dan is er nog een vraag waar je misschien nieuwsgierig naar bent: kun jij eerder stoppen met werken? Het is voor steeds meer mensen een grote wens om niet tot de pensioengerechtigde leeftijd door te werken. Daar is wel een financiële buffer voor nodig, omdat je natuurlijk een tijdje geen pensioen opbouwt en in de jaren vóór je pensioen mogelijk nog geen pensioen uitgekeerd krijgt.

Maar wie weet zijn er meer opties dan je denkt. Een pensioenbuffer creëren kan je helpen om de periode tot je pensioen te overbruggen. Dat kun je bijvoorbeeld zoeken in het verzilveren van je overwaarde met o.a. een krediethypotheek of een tweede hypotheek. Zo maak je van de overwaarde op je huis een vrij besteedbaar bedrag, dat je ook kunt sparen voor later.

En is volledig stoppen met werken financieel gezien lastig? Dan kun je ook denken aan minder werken. Wie weet is dat een mooie tussenoplossing. Over de financiële mogelijkheden voor jouw pensioenwensen adviseren wij je graag. 

Over welke pensioenvragen geven wij advies?

Financieel adviseur Ruben werkt al jarenlang in het financieel advies in Vollenhove en omgeving. Door zijn uitgebreide ervaring weet hij veel over pensioen, hypotheken, verzekeringen en de financiële mogelijkheden in allerlei situaties. Hij kan je dan ook uitgebreid adviseren over allerlei pensioengerelateerde vragen. Denk aan:

 • Hoe kun je je pensioen aanvullen?
 • Welke opties heb je voor je aflosvrije hypotheek die binnenkort afloopt?
 • Zijn er bespaarmogelijkheden voor jouw vaste lasten?
 • Levert je hypotheek oversluiten jou een mooie besparing op?
 • Welke opties zijn er om een schenking te doen aan je (klein)kinderen?
 • Wat moet je nog meer regelen rondom je pensioen en je hypotheek voor later?
 • Hoe aantrekkelijk is een opeethypotheek voor jou na je pensioen?
 • Hoe kun je een verbouwing financieren vanuit je hypotheek?
 • Welke opties heb jij om op latere leeftijd een seniorenhypotheek af te sluiten?

Het advies dat Ruben je geeft over je vragen is altijd gebaseerd op jouw situatie en wensen. Hij denkt dus gericht mee waar jij goed aan doet, wat voor jou nodig is en welke opties juist minder essentieel zijn. Zo ben je zeker van een gunstige oplossing én passende financiële keuzes voor de toekomst.

Persoonlijk pensioenadvies aanvragen

Hoe kun je straks besparen op je maandlasten?

Onderzoeken hoe je je pensioen kunt aanvullen, is één ding. Een tweede ding waar je aan kunt denken, zijn besparingen op je maandlasten. Want hoe lager je vaste lasten zijn, hoe minder je ook aan aanvullend pensioen bij elkaar hoeft te sparen. Besparingen is soms eenvoudiger dan je denkt, en vereist echt niet altijd beknibbelen op de boodschappen.

Zo is oversluiten soms een slimme bespaaroptie nu de hypotheekrentes opvallend laag staan. Als jouw hypotheek al een tijdje loopt, kan het je zo een paar procentpunten aan rente schelen. En dat elke maand, de hele rentevaste periode lang! Je betaalt voor oversluiten wel een boeterente. Daarom rekenen we met ons hypotheekadvies graag eerlijk voor je uit in hoeverre oversluiten gunstig is voor jou.

Een andere bespaaroptie zijn wellicht je verzekeringen. Het is goed om één keer in de zoveel tijd je verzekeringen te checken. Betaal je niet te veel onnodige premie? Ben je niet zonder het te weten onder- of oververzekerd? Dit alles checkt Ruben graag voor je tijdens een kosteloze en vrijblijvende verzekeringscheck.

Maak een afspraak voor pensioenadvies

Over ons pensioenadvies in Vollenhove

Persoonlijk pensioenadvies in Vollenhove, waarmee jij zeker bent van een financieel goed verzorgde toekomst – dát is waar we bij Van Bruggen Adviesgroep Vollenhove voor gaan. We zijn dan ook goed bereikbaar, denken uitgebreid mee en kunnen je zelfs op de meest gedetailleerde vragen een passend antwoord geven.

Daarbij staan wij voor:

 • Deskundig advies over al je financiële vragen
 • Financieel advies én makelaardij op één plek
 • Ruime ervaring met financiën én in de regio
 • Ook voor verzekeringen, pensioen en scheiden
 • Onafhankelijk advies (keuze uit tientallen aanbieders)
 • Snel antwoord op je vragen
 • Advies op kantoor of bij je thuis

Wat moet jij nog regelen voor je pensioen?

Heb jij al helder hoe je pensioen eruitziet en welke consequenties dat heeft voor later? Welke pensioenvragen heb je nog? Ruben helpt je er graag bij met professioneel pensioenadvies, waarbij hij niets over het hoofd ziet.

Plan je gratis eerste afspraak voor pensioenadvies in via de knop hieronder. Of bel naar 0527 – 26 55 89 of mail naar rstraatman@vanbruggen.nl. Dan zien we je graag binnenkort op ons kantoor aan de Voorpoort 3 in Vollenhove.

Maak een afspraak

 

Heb je eerst een vraag of wil je meer weten over onze diensten? Neem ook dan gerust contact op via de telefoon of e-mail.