Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Venlo Van Swietenstraat 3
5914 PS Venlo
Open op afspraak
Overige openingstijden
Maandag
Op afspraak
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
Op afspraak
Donderdag
Op afspraak
Vrijdag
Op afspraak
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Venlo

Pensioenadvies in Venlo

Nadert je pensioen? Dan vraag je je vast af wat jij zoal moet regelen om er op je oude dag warmpjes bij te zitten en voldoende geld te hebben voor je pensioenplannen. Op het moment dat jij met pensioen gaat, verandert er in één klap van alles. Naast het feit dat werken niet meer je standaard daginvulling is, ziet ook je financiële situatie er totaal anders uit. Hoe voorkom je een pensioengat en zorg je ervoor dat jouw inkomen voldoende is om bijvoorbeeld die mooie wereldreis te maken of je gedroomde vakantiewoning in Spanje te kunnen kopen? Simpel: schakel Leon in voor pensioenadvies in Venlo.

Maak een afspraak

Pensioenadvies in Venlo over jouw situatie

Pensioenadvies is altijd maatwerk. De één heeft zijn hele leven voor één werkgever gewerkt en heeft daardoor een heel heldere pensioenopbouw. De ander heeft meerdere werkgevers gehad, een tijdje niet gewerkt of is ook even ondernemer geweest.

Zo ook zijn ieders pensioenwensen anders. Wil je doorwerken tot de allerlaatste dag voor de AOW-gerechtigde leeftijd of stop je liever al eerder met werken? Wil je blijven wonen waar je woont of zou je liever verhuizen naar een duurder of juist goedkoper huis? Allemaal vragen die bepalend zijn voor hoeveel jij straks nodig hebt aan pensioen.

Juist omdat elk pensioen zo verschillend in elkaar steekt, is ons pensioenadvies in Venlo toegespitst op jouw situatie en wensen. We kijken hoe jij je pensionado-leven voor ogen ziet, hoeveel jouw vaste lasten dan ongeveer bedragen en wat jij dus nodig hebt aan middelen. Het resultaat is altijd een heldere pensioenplanning, waarin we gericht meekijken hoe je jouw benodigde pensioenbuffer bij elkaar kunt krijgen.  

Zo creëer je extra pensioen

Het komt zelden voor dat het opgebouwde werkgeverspensioen op zich al voldoende is om lekker van te leven op je oude dag. Je moet je voorstellen dat je pensioeninkomen meestal zo’n 30% lager uitvalt dan wat je gewend was te verdienen in loondienst. Dat terwijl je hypotheek, energiekosten en dergelijke over het algemeen wel gewoon doorlopen. Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt, kan het zelfs zijn dat je opeens een fors bedrag aan hypotheekaflossing moet betalen omdat de looptijd bijna voorbij is.

Om vervelende situaties te voorkomen, doe je er goed aan om op tijd aan de bel te trekken en pensioenadvies in Venlo in te schakelen. Met ons maatwerk-pensioenadvies in Venlo denken we bijvoorbeeld mee hoe jij extra pensioen kunt opbouwen. Geld sparen of langer doorwerken is natuurlijk een optie. Maar daarnaast zijn er heel veel alternatieven.

Denk aan:

Het verschilt per persoon wat voor jou mogelijk en haalbaar is. Zo hangt het van je inkomen af hoeveel overwaarde jij kunt opnemen en of je dit beter via – bijvoorbeeld – een krediethypotheek kunt doen of via een opeethypotheek. Wij denken hierin graag mee en geven je passend pensioenadvies in Venlo over jouw verzilveringsopties.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

Pensioenadvies met oog voor je hypotheek

Aangezien de hypotheek voor veel mensen de grootste kostenpost per maand is, is het ook belangrijk om daarnaar te kijken bij pensioenadvies in Venlo. Je hypotheek zal immers ook na je pensionering een deel van je maandelijkse inkomen opslokken. Belangrijk is dat je je hypotheek ook na je pensioen kunt dragen. En dat als je iets wilt met je hypotheek (oversluiten, aanpassen, etc.), dat het ook mogelijk is binnen je (lagere) pensioeninkomen.

Daarom maakt hypotheekadvies ook deel uit van onze pensioenadviestrajecten. Natuurlijk alleen waar dat relevant is. Zo kijken we mee hoe we je hypotheeklasten betaalbaar houden na je pensioen, wat jij daarvoor moet regelen en of er besparingen mogelijk zijn voor je hypotheek. Daarbij nemen we ook mee dat na je 57e je maximale hypotheek lager uitvalt vanwege je naderende pensionering.  Dat heeft gevolgen als je na die leeftijd bijvoorbeeld nog je hypotheek wilt verhogen of oversluiten.  

Hypotheekvragen waarover wij je advies kunnen geven, zijn bijvoorbeeld:

 • Hoeveel bedragen je hypotheeklasten na je pensioen?
 • Welke mogelijkheden heb je om een seniorenhypotheek af te sluiten als je na je 57e wilt verhuizen?
 • Kun je besparen op je lopende hypotheek, bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten of door voor rentemiddeling te kiezen?
 • Als je plannen hebt om te verbouwen, hoe kun je die dan financieren? Bijvoorbeeld vanuit je overwaarde?
 • Hoe kun je je kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis en bij een hypotheek daarvoor afsluiten/
 • Welke mogelijkheden heb jij om je overwaarde op te nemen, bijvoorbeeld via een tweede hypotheek?
 • Kun jij investeren in een tweede woning en, zo ja, hoe financier je die vanuit je overwaarde?
 • Hoe zit het met je hypotheek en pensioen als jij en je partner uit elkaar gaan? Wat zijn de consequenties en welke opties hebben jullie?

Ook over andere vragen rondom je hypotheek of pensioen zit je bij ons pensioenadvies in Venlo helemaal goed.

Ons pensioenadvies in Venlo: persoonlijk en alle tijd voor jou

Omdat goed pensioenadvies niet alleen gaat over hoeveel pensioen je hebt opgebouwd, koppelen wij het graag aan breed financieel advies. Leon kijkt naar je persoonlijke situatie in zijn geheel en kan daardoor snel ontdekken wat voor jou nog aandachtspunten zijn en waar juist interessante kansen liggen. Zo wijst hij je snel op bespaarmogelijkheden en laat hij het je ook weten als je ergens op moet letten met het oog op later.

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Venlo weet je altijd zeker dat je persoonlijk wordt bijgestaan door Leon. Geen onpersoonlijke adviesgesprekken of snelle reacties dus; hij neemt echt alle tijd om jou verder te helpen. Verder ben je bij ons pensioenadvies in Venlo zeker van:

 • Financieel adviseur met 25 jaar ervaring
 • 100% onafhankelijk advies (groot aanbod aan geldverstrekkers)
 • Altijd alle tijd voor jouw vragen
 • Lokale ervaring in Noord-Limburg én landelijke expertise
 • Ook veel ervaring met financieel advies bij scheiden
 • Afspraken op kantoor, bij jou thuis of online
 • Gratis eerste kennismakingsgesprek

Wat wil jij weten over je pensioen?

Wil jij zeker weten dat je je hoofd na je pensionering niet hoeft te breken over financiële zaken? Dat je over lastige dilemma’s als wel/niet verhuizen of wel/niet je hypotheek oversluiten de juiste beslissingen neemt? En dat je pensioen volledig in kannen en kruiken is? Plan dan een eerste afspraak voor pensioenadvies in Venlo.

Voor het eerste gesprek kun je bij ons gratis terecht. Maak een afspraak bij ons op kantoor, bij jou thuis of via de video. Dan helpt Leon jou verder.

Maak een gratis eerste afspraak

 

Wil je Leon liever eerst persoonlijk spreken? Bel of mail hem dan via 077 – 374 69 52 of ljacobs@vanbruggen.nl. Hij neemt graag de tijd om jouw vragen te beantwoorden.