Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Venlo Van Swietenstraat 3
5914 PS Venlo
Open op afspraak
Overige openingstijden
Maandag
Op afspraak
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
Op afspraak
Donderdag
Op afspraak
Vrijdag
Op afspraak
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Venlo

Hypotheekadvies in Venlo

Noord-Limburg is een prachtig gebied om te wonen. Een goede keuze dus als je hebt besloten om juist hier een huis te kopen of als je al in deze regio woont. Leon Jacobs is zelf ook geboren en getogen in Venlo en omstreken en helpt al 25 jaar huizenzoekers en huiseigenaren om alles rondom hun hypotheek goed te regelen. Dat doet hij voor starters die een eerste huis kopen, voor mensen met verhuisplannen, voor gepensioneerden die hun overwaarde willen opnemen en voor iedereen die andere hypotheek- of financiële vragen heeft. Wees welkom voor deskundig hypotheekadvies in Venlo!

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Hypotheekadvies in Venlo met jouw wensen centraal

De keuze qua hypotheken is enorm; het aanbod aan woningen in deze regio is helaas minder groot. Dat maakt het extra fijn om bij de zoektocht naar jouw nieuwe woning én het afsluiten van een hypotheek goede begeleiding te krijgen. Leon is er dan ook voor deskundig hypotheekadvies in Venlo, waarbij het draait om wat voor jou goed is.

Leons hypotheekadvies in Venlo is volledig onafhankelijk, wat inhoudt dat hij de tijd neemt om tientallen geldverstrekkers en verzekeraars te vergelijken en om jou beter te leren kennen. Zo komt hij tot een product dat werkelijk bij je past én dat je gunstige maandlasten oplevert.

Ook over bijkomende zaken rondom je pensioen kan hij je advies geven. Zo denkt hij graag mee welke verzekeringen jij nodig hebt, wat je het beste kunt doen met je lopende hypotheek en waar je verder financieel slim aan doet met het oog op je toekomstplannen. Niets ziet hij over het hoofd.

Helder hoeveel jij kunt lenen voor een woning?

Voordat je je enthousiast op Funda stort en bezichtiging na bezichtiging afgaat, is het fijn om te weten hoeveel jouw budget voor een woning bedraagt. Dan weet je precies welke woningen voor jou betaalbaar zijn en in welke prijsklasse je dus naar een huis op zoek kunt gaan.

Of je nu een eerste huis of een volgend huis gaat kopen, Leon kan in een gratis eerste gesprek voor je uitrekenen hoeveel jij kunt besteden aan een woning. Daarbij kijkt hij veel verder dan alleen je maximale hypotheek. Zo bekijkt hij ook hoeveel spaargeld je hebt, wat je eventueel aan overwaarde vanuit je huidige woning kunt inbrengen en wat aanvullende opties zijn om je budget voor een huis uit te breiden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een Starterslening, een schenking van familieleden of de optie om samen met familieleden een familiehypotheek af te sluiten.

Ook als je een zzp-hypotheek of seniorenhypotheek wilt afsluiten, kan Leon berekenen hoeveel jij maximaal kunt lenen. Hij heeft veel ervaring met hypotheken voor ondernemers en (bijna)gepensioneerden.

Gratis gesprek over jouw maximale hypotheek

Besparen op je maandlasten?

Aangezien de hypotheek vaak je grootste maandelijkse kostenpost is, is het wel zo prettig als je kunt besparen op je hypotheeklasten. Het liefst niet zo’n beetje ook! De kans dat dit mogelijk is, bestaat zeker. De meest voor de hand liggende optie hiervoor is je hypotheek oversluiten. Je breekt dan je lopende hypotheekcontract open om in plaats daarvan een nieuwe hypotheek af te sluiten met lagere rente. Daarvoor betaal je een boeterente, maar het kan je tegelijkertijd een grote besparing opleveren. En je weet bij oversluiten zeker dat het nieuwe, lagere rentepercentage wel 10 of 20 jaar of zelfs langer vaststaat.

Benieuwd of oversluiten voor jou een gunstige optie is en hoe snel je met je besparing de boeterente en andere oversluitkosten terugverdient? Dat kan Leon in een kosteloos eerste gesprek voor je uitrekenen. Uiteraard geheel vrijblijvend!

Ook als er andere interessante bespaarkansen zijn, zullen we je daar in het gratis eerste gesprek op wijzen. Daarbij kun je denken aan rentemiddeling, verzekeringen stopzetten of verzekeringen aanpassen of oversluiten. Ook dat kan je een fors bedrag van soms wel een paar honderd euro per maand schelen.

Ex-partner uitkopen na een scheiding

Bij de meeste stellen die uit elkaar gaan, wil één van de twee in het huis blijven wonen. Om dat voor elkaar te krijgen, moet flink wat geregeld worden. Het belangrijkste is dat de hypotheek op één naam komt te staan. Voorwaarde daarvoor is natuurlijk wel dat de achterblijvende partner voldoende inkomen heeft om in zijn eentje de hypotheek te dragen. Is dat niet mogelijk? Dan zijn er gelukkig ook alternatieve opties, zoals dat de vertrekkende partner nog een tijdje (een deel van) de hypotheeklasten betaalt. Dit heeft ook weer fiscale voordelen.  

Om alles rondom de afwikkeling van een scheiding in goede banen te leiden, kun je terecht bij Leon van Van Bruggen Adviesgroep Venlo. Hij combineert twee expertises: hij is zowel financieel adviseur als mediator. Oftewel: hij heeft kennis van de hypotheekopties, kent zowel de fiscale wetgeving als de acceptatieregels van hypotheken en neemt voor jou veel praktische zorg uit handen.

Wil je een afspraak maken om het over de financiële afwikkeling van jullie scheiding te hebben? Maak dan een afspraak voor hypotheekadvies in Venlo. Bel naar 077 – 374 69 52 of stuur een e-mail naar ljacobs@vanbruggen.nl.

Maak een gratis afspraak

Wat te doen aan het einde van de rentevaste periode?

Loopt jouw rentevaste periode binnenkort af? Dan heb je grote kans dat je gebruik kunt maken van een veel lagere hypotheekrente. Zo bespaar je direct op je maandlasten. Vergelijken loont, want je bank zal je altijd alleen de eigen producten voorstellen. Daarom is het slim om aan het einde van je rentevaste periode hypotheekadvies in Venlo in te schakelen Leon kan meer dan 45 geldverstrekkers vergelijken, zodat jij kunt gaan voor een voordelige hypotheek die ook nog goed bij je past.

Hypotheekadvies in Venlo inschakelen is juist als je rentevaste periode gaat aflopen een slimme zet. Dat is namelijk het enige moment waarop je je hypotheek zonder boeterente kunt oversluiten. Zonde als je daar geen gebruik van maakt!

Waar kunnen we je nog meer over adviseren?

Zoals je tussen de regels door al hebt kunnen lezen, kijken we verder dan alleen hypotheekadvies in Venlo. We geven breed financieel advies en kijken daarbij graag naar het totaalplaatje. Ook over specifieke financiële onderwerpen kunnen we jou adviseren.

Zo kunnen we je ook advies geven over deze vragen:

 • Heb jij voldoende pensioen opgebouwd om later van rond te komen?
 • Welke opties heb je om zelf extra pensioen op te bouwen?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou nuttig om te hebben?
 • Welke manieren zijn er om een verbouwing te financieren (bijvoorbeeld vanuit je hypotheek)?
 • Hoe zit het met geld schenken en hoe doe je dat belastingvrij?
 • Welke mogelijkheden zijn er om je overwaarde te verzilveren (o.a. tweede hypotheek, hypotheekverhoging of opeethypotheek)?
 • Past je lopende hypotheek nog wel bij je? Hoe kun je die eventueel weer passend maken?
 • Hoe kun je de financiering van een tweede huis rondkrijgen, bijvoorbeeld voor de verhuur?
 • Wat kun je regelen om je maandlasten ook bij arbeidsongeschiktheid betaalbaar te houden?

Waarom hypotheekadvies in Venlo inschakelen bij ons?

Omdat je bij ons kantoor zeker weet dat we de tijd nemen om jouw wensen en situatie helder te krijgen. En omdat we je nooit de eerste de beste verzekering of hypotheek aanbevelen, maar altijd een uitgebreide vergelijking maken van vele mogelijkheden. En vooruit, ook om deze zeven redenen:

 • Financieel adviseur met 25 jaar ervaring
 • 100% onafhankelijk advies (groot aanbod aan geldverstrekkers)
 • Altijd alle tijd voor jouw vragen
 • Lokale ervaring in Noord-Limburg én landelijke expertise
 • Ook veel ervaring met financieel advies bij scheiden
 • Afspraken op kantoor, bij jou thuis of online
 • Gratis eerste kennismakingsgesprek

Gratis afspraak op kantoor, bij je thuis of online

Wil je een keer vrijblijvend sparren over hoeveel jij kunt krijgen aan hypotheek? Waar jouw bespaarkansen liggen met je hypotheek? Of over andere financiële vragen? Vraag gratis een eerste oriëntatiegesprek aan.

Maak je eerste afspraak (die geheel gratis is én inclusief kop koffie!) via 077 – 374 69 52 of via ljacobs@vanbruggen.nl, of klik op de knop hieronder.

Plan een kennismaking