Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Poortugaal Albrandswaardseweg 5
3171 AD Poortugaal
Vandaag open tot 17:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Poortugaal

Pensioenadvies in Poortugaal

Je pensioen – het is iets waar je waarschijnlijk niet dagelijks mee bezig bent, maar wat wel zo nu en dan door je hoofd heen gaat. Want is jouw pensioenopbouw eigenlijk voldoende om later van rond te komen? Heb je alles goed geregeld qua verzekeringen en hypotheek? En heb je ook de mogelijkheden helder om je pensioeninkomen aan te vullen? Het zijn stuk voor stuk vragen waarbij wij je met alle plezier op weg helpen. Met ons pensioenadvies in Poortugaal ben jij zeker van een heldere pensioenplanning, advies over jouw persoonlijke mogelijkheden én zicht op hoe het er voor jou later uitziet. Van Bruggen Adviesgroep Poortugaal is gevestigd in Poortugaal, maar wij bieden ook advies in de omliggende plaatsen, zoals Rotterdam-Zuid, Rhoon, Hoogvliet, Pernis, Spijkenisse en Hekelingen.

Maak een afspraak

Voorkom een pensioengat met pensioenadvies in Poortugaal

We zien het helaas nog regelmatig gebeuren: gepensioneerden die tegen hun eigen verwachtingen in met een pensioengat te maken krijgen. Je pensioeninkomen valt gemiddeld zo’n 30% lager uit dan wat je eerder aan maandelijks salaris gestort kreeg op je rekening. En dat heeft natuurlijk gevolgen als je wel gewoon je maandlasten moet betalen en misschien zelfs – bij een aflossingsvrije hypotheek – voor een flinke aflossing komt te staan. 

Voorkom dat jij dit soort onaangename verrassingen voor je kiezen krijgt en schakel pensioenadvies in Poortugaal in. Dan ben je dankzij een gedetailleerde pensioenplanning volledig klaar voor je oude dag, heb je alles financieel goed geregeld en kun je dit soort vervelende situaties voor zijn. Kortom: zo kun jij ongestoord genieten van je pensioen, zonder dat je onverhoopt hoeft te verhuizen, met restschulden te maken krijgt of je hoofd hoeft te buigen over je hypotheek. Dat doen wij graag al van tevoren voor je.

Waarom pensioenadvies in Poortugaal inschakelen?

Je pensioen is complexe materie. Veel mensen hebben voor meerdere werkgevers gewerkt, waardoor je ook op allerlei plekken pensioen hebt opgebouwd. Bovendien krijg je te maken met verschillende pensioenfondsen en veranderen de regels rondom pensioen vaak eens in de zoveel jaren. Een hoop om rekening mee te houden dus! Op zich is inzicht krijgen in je pensioen niet lastig; daar helpt Mijnpensioenoverzicht.nl je bij. Maar die site vertelt je niet welke consequenties jouw pensionering werkelijk heeft voor je toekomstige situatie.

Pensioenadvies in Poortugaal inschakelen is dan ook belangrijk:

 • Je voorkomt ermee dat je straks flink terugvalt qua inkomen.
 • Je weet zeker dat je pensioeninkomen voldoende is om je toekomstige vaste lasten mee te betalen.
 • Je weet zeker dat je hypotheek ook na je pensioen nog betaalbaar is.
 • Je hebt op tijd zicht op de manieren om je pensioen aan te vullen, bijvoorbeeld door een overwaarde-verzilvering.
 • Je weet op tijd of het voor jou verstandig is om hier te blijven wonen of dat je vanwege de maandlasten beter kunt verhuizen.
 • Je kent de gevolgen die je pensionering heeft voor het afsluiten, oversluiten of aanpassen van je hypotheek.
 • Je kunt op tijd een passende seniorenhypotheek afsluiten, bijvoorbeeld als je geïnteresseerd bent in oversluiten.
 • Je weet of je eerder kunt stoppen met werken en wat je daarvoor financieel moet regelen.
 • Je kunt op tijd actie ondernemen om waar mogelijk op je maandlasten te besparen.

Wil je weten wat de aandachtspunten zijn voor jouw pensioen? En wat je nog zoal moet regelen? Al in een eerste gratis gesprek bij Van Bruggen Adviesgroep Poortugaal kom je er meer over te weten. Adviseur Ron vertelt je graag meer.

Plan je gratis afspraak

Een brede blik op jouw financiële situatie

Goed pensioenadvies in de omgeving van Poortugaal gaat in onze ogen over meer dan alleen bepalen hoeveel pensioen jij hebt opgebouwd en hoeveel je nodig hebt. Wij kijken daarom met een brede blik naar je complete financiële situatie. We kijken naar je plannen voor later, onderzoeken wat je voor je hypotheek kunt regelen, kijken naar mogelijke besparingen op je verzekering en zien ook eventuele fiscale voordelen niet over het hoofd. Alles om jou van een goed verzorgd pensioen te verzekeren!

Verder kun je bij ons kantoor vertrouwen op:

 • Onafhankelijk financieel advies (keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Jarenlange ervaring met hypotheken, verzekeringen en pensioen
 • Een complete financiële planning voor later
 • Goede kennis van de regio Hoogvliet-Poortugaal
 • Persoonlijk advies met jouw wensen centraal
 • Goed bereikbaar voor jouw vragen
 • Gratis eerste afspraak

Vul je pensioen aan met je overwaarde

Aangezien je inkomen wat lager is na je pensionering, is het fijn om zicht te hebben op extra pensioenmogelijkheden. Gelukkig zijn die er vaak wel. En nee, daar hoef je niet per se voor te beleggen of flink veel spaargeld opzij te zetten. Denk ook eens aan het verzilveren van je overwaarde. Als je huis meer waard is dan je hypotheekschuld, dan biedt dat misschien kansen voor extra hypotheek. Daarbij valt te denken aan een hypotheekverhoging, een tweede hypotheek, een opeethypotheek, een persoonlijke lening of een krediethypotheek.

Daarnaast zijn er nog meer opties. Investeer bijvoorbeeld in een tweede huis dat je vervolgens te huur aanbiedt. Zo verdien je maandelijks huurinkomsten om apart te zetten voor je pensioen. Of onderzoek samen met een adviseur hoe jij kunt besparen op je maandlasten, waardoor je structureel elke maand meer overhoudt voor je oude dag.

Ron onderzoekt graag samen met jou hoeveel overwaarde jij kunt opnemen, hoe je dat het beste kunt doen en waar je daarbij op moet letten.

Denk hieraan voor hypotheek en pensioen

Misschien is je hypotheek niet het eerste waar je aan denkt als je je pensioen aan het regelen bent. Toch speelt je lopende hypotheek hierin een grote rol. Je moet je voorstellen dat je voor je hypotheek maandelijks een bedrag aan rente en (eventueel) aflossing betaalt. Dat gaat ook na je pensionering in veel gevallen nog door. Belangrijk dus dat je ook op je oude dag je maandlasten kunt blijven betalen en dat je zicht hebt op jouw mogelijkheden om iets te doen rondom je hypotheek.

Het zit namelijk zo: vanaf je 57e valt je maximale hypotheek lager uit vanwege je naderende pensioen. Dat betekent dat je minder kunt lenen als je bijvoorbeeld je hypotheek wilt oversluiten, een andere woning koopt, verbouwplannen hebt of je overwaarde wilt opnemen. Goed om dat in je achterhoofd te houden wanneer je je in je pensioen verdiept!

Gelukkig zijn je kansen op een hypotheek niet direct verkeken na je 57e. Ook vanaf die leeftijd kunnen wij met je meekijken hoe jij alles rondom je hypotheek zo goed mogelijk regelt. Schakel Ron dus vooral in voor hypotheekadvies en pensioenadvies in Poortugaal als jij hier vragen over hebt.

Ook voor andere financiële vragen

Loop jij tegen andere financiële vragen aan? Of ben je benieuwd waar jij in een specifieke situatie goed aan doet? Wees welkom op ons kantoor! Ron is er niet alleen voor pensioenadvies in Poortugaal, maar kan je ook met breed financieel advies bijstaan. Zo kan hij je ook meer vertellen over jouw opties op het gebied van:

 • je woning verbouwen;
 • geld schenken aan je (klein)kinderen;
 • de financiële afwikkeling na een scheiding;
 • de pensioenopbouw na een scheiding;
 • je hypotheek verhogen;
 • energiebesparende maatregelen financieren;
 • een zzp-hypotheek aanvragen;
 • samen met of voor je kinderen een huis kopen;
 • besparen op je hypotheek of verzekeringen.

Het kantoor van Ron gevestigd in Poortugaal, maar hij biedt ook advies in de omliggende plaatsen, zoals Rotterdam-Zuid, Rhoon, Hoogvliet, Pernis, Spijkenisse en Hekelingen.

Waar wil jij meer over weten?

Vind jij het, net als wij, belangrijk dat je pensioen goed geregeld is en wil je ervan op aan kunnen dat je niets over het hoofd ziet? Schakel dan Ron in voor pensioenadvies in Poortugaal. Hij staat voor je klaar.

De eerste kennismaking kost je niets. Plan nu jouw eerste afspraak bij ons op kantoor. Vul het formulier in of neem contact met ons op via 010 – 4721 804 of via rgroen@vanbruggen.nl.

Plan je gratis eerste afspraak