Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.

Heb je niet meteen zin om direct ook die energiebesparende maatregelen uit te voeren, dan is het toch verstandig om nu al een extra bedrag in je hypotheek mee te nemen, zelfs als je pas over een paar maanden of een jaar de uitvoering wilt regelen. Het geld wordt dan in een depot geplaatst, waar je in de meeste gevallen dezelfde rente over ontvangt die je ervoor betaalt (let op: sommige geldverstrekkers rekenen overigens een lagere vergoeding over het geld dat nog in depot staat). Zie je uiteindelijk af om energiebesparende maatregelen uit te voeren, dan wordt vaak na maximaal twee jaar het bedrag in depot in mindering gebracht op de hypotheek.

Aandachtspunt: zorg ervoor dat je een ruime begroting opstelt. Je kunt beter een extra stelpost opnemen die je uiteindelijk niet nodig hebt, dan dat je er achter komt dat je budget te krap is. Want houd je geld over in je depot dan los je dat na afronding van de werkzaamheden af op je hypotheek.

Bestaande woning

Heb je al een bestaande woning dan heb je ook meerdere manieren om je financiering te regelen (zie het kopje financiering). Houd er wel rekening mee dat als je kiest om extra geld te lenen via een hypotheek, je vaak opnieuw bijkomende kosten krijgt.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak