Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.
Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Vaak is het driedubbel interessant: het is goed voor de waarde van je woning, je bent milieuvriendelijk bezig en je bespaart er in de toekomst (energie)kosten door. Daarom kun je in bepaalde gevallen zelfs een extra hypotheek of subsidie krijgen als je investeert in de duurzaamheid van je huis. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Goed voor milieu en portemonnee

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar je merkt het ook in de portemonnee. De meeste gezinnen betalen na hun hypotheek per maand het meest aan energie. Daarom loont het investeren in duurzaamheid en energiezuinigheid erg snel. Onder voorwaarden worden er subsidies verstrekt. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om je hypotheek te verhogen, zodat je die investering in het verduurzamen van je huis kunt doen.

Meer lenen door energiebesparende voorzieningen

Sinds enkele jaren kun je extra kosten die bij de aanschaf van een huis komen kijken, niet meer meenemen in de hypotheek. Daarop is één uitzondering: energiebesparende voorzieningen (afgekort EBV). Voorwaarde is wel dat het extra geleende geld echt aantoonbaar geïnvesteerd moet worden in verduurzaming van het huis. Deze regeling maakt het plaatsen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, vloer- of spouwmuurisolatie financieel aantrekkelijker. Maar ook een nieuwe HR-ketel valt eronder. Besparen met duurzaamheid kan dus eenvoudiger dan je misschien verwacht had.

Besparen met duurzaamheid en verhoging NHG 

Zonder EBV kan je in aanmerking komen voor een hypotheek met NHG tot € 310.000,- (bedrag 2020). Investeer je in energiebesparende voorzieningen, dan stijgt de NHG-grens naar maximaal € 328.600,- (bedrag 2020). Wil je weten wat jouw financieringsmogelijkheden zijn als je voor energiebesparende voorzieningen kiest? Maak een afspraak met jouw adviseur van Van Bruggen Adviesgroep.

Verduurzamen zonder NHG

Er zijn ook mogelijkheden als je niet kiest voor NHG of er niet voor in aanmerking komt. Indien je een aankoop doet van een energie-neutrale woning, mag een bedrag van € 15.000,- of € 25.000,- extra worden geleend op basis van de normale inkomens/lasten-normen. Je hebt dan namelijk geen tot zeer lage energielasten. Laat je goed informeren over de extra aantrekkelijke mogelijkheden.

Energiebesparing voor een beter milieu en een lagere energierekening

Door jouw huis energiezuiniger te maken draag je actief bij aan een beter milieu en kun je de energierekening flink verlagen. Sta dus zeker stil bij de extra leenmogelijkheden voor het kwalitatief verbeteren van jouw huis. Ook zonder NHG geldt de verruiming qua financiering op basis van de waarde van de woning. We bekijken graag samen of we je kunnen helpen met een energiebespaarlening (een losse lening).

Lijkt het jou interessant om jouw woning te verduurzamen en daarmee je vaste lasten te drukken? Neem contact met ons op. Een deskundige adviseur brengt graag jouw actuele situatie en de verduurzamingsmogelijkheden in kaart.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak