Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Gemengde verzekering

Gemengde verzekering

Een gemengde verzekering is een kapitaalverzekering die zowel bij overlijden van de verzekerde als wanneer de verzekerde op de einddatum nog in leven is een bedrag uitkeert. Je kunt het zien als een combinatie van een kapitaalverzekering bij leven en een overlijdensrisicoverzekering. Dit type verzekering kun je op dit moment bijna niet meer afsluiten. Wel zien we regelmatig klanten die een gemengde verzekering hebben lopen.

Wil je advies over je lopende kapitaalverzekering? Onze financieel adviseurs helpen je graag verder en laten je weten waar jij goed aan doet. Vraag gerust financieel advies aan.

Financieel advies nodig?

 

Wat is een gemengde verzekering?

Met een gemengde verzekering bouw je aan de ene kant kapitaal op in een kapitaalverzekering. Aan de andere kant is het overlijdensrisico afgedekt. Dus als jij tijdens de looptijd komt te overlijden, ontvangen je nabestaanden een bepaald bedrag.

Meestal werd een gemengde verzekering afgesloten bij een spaarhypotheek, beleggingshypotheek of hybride hypotheek. Elk van die hypotheekvormen wordt op dit moment niet meer nieuw verstrekt. Wel kun je je lopende spaar-, beleggings- of hybride hypotheek aanhouden.

Het verzekerde bedrag is bij een zuiver gemengde verzekering gelijk als de verzekerde overlijdt of als de einddatum tijdens zijn leven in zicht is. Maar niet altijd is dit het geval. Zo kan het ook zijn dat de verzekerde bijvoorbeeld 50% van het verzekerde bedrag ontvangt als hij op de einddatum nog leeft.

Oscar NoorlagGoed om te weten: Voor een gemengde verzekering betaal je maandelijks een bedrag aan premie. Dit bestaat uit een premie voor overlijdensrisico en een premie voor het spaar- of beleggingsdeel van de verzekering.

Advies nodig over je hypotheek of verzekeringen?

Vraag je je af of je nog goed zit waar je zit qua hypotheek en verzekeringen? Onze financieel adviseurs kunnen gratis en vrijblijvend je financiële situatie voor je doorlichten in een oriëntatiegesprek. Zij laten je precies weten waar voor jou mogelijk bespaarkansen liggen en welke opties je hebt. Maak een gratis eerste afspraak!

Gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

Een spaarverzekering keert uit bij leven als je op de einddatum nog in leven bent. Kom je te overlijden, dan is er geen uitkering. Bij een gemengde verzekering geldt dat je altijd uitgekeerd krijgt, ongeacht of je op de einddatum nog in leven bent of al eerder komt te overlijden.

Met een levensverzekering kun je bijvoorbeeld je nabestaanden behoeden voor financiële problemen als je komt te overlijden. Dat is een belangrijke reden om dit type hypotheek te nemen. Een levensverzekering keert altijd uit op een vooraf vastgestelde datum of als je komt te overlijden.