Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Vught Kerkstraat 5
5261 CP Vught
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Vught

Pensioenadvies in Vught

Heb jij nog wel wat jaren te gaan voordat je pensioen ingaat? Of komt je pensioenleeftijd steeds dichterbij? Hoe het ook zit, het is altijd verstandig om al ver voordat je pensioenfeestje gepland staat, je te verdiepen in jouw mogelijkheden. Hoe zorg je ervoor dat je straks voldoende geld hebt om je pensioenplannen mee te verwezenlijken? Waar moet je op letten qua hypotheek? En zijn er opties om nu al structureel geld te besparen, zodat je nu en later meer geld overhoudt voor leukere dingen? Over dat alles en meer adviseren wij je met ons deskundige pensioenadvies in Vught.

Maak een afspraak

Welke plannen heb jij voor na je pensioen?

Hoop je na je pensioen de wereld rond te reizen? Zou je graag een tweede woning kopen van je overwaarde op een idyllische plek ergens ver weg? Of wil je gewoon het liefst heel oud worden in het huis waar je nu woont en hoop je daar door de nodige aanpassingen nog tot het laatste moment te kunnen leven?

Of je nu de wereld in wilt gaan of liever dicht bij huis bent om tijd met je kleinkinderen door te brengen, al je plannen voor later vragen om een goede financiële planning nu. Dan weet je zeker dat jouw mooie plannen niet op het kostenplaatje stuk lopen. Dat geldt trouwens ook als je het liefst al wat eerder wilt stoppen met werken. Lijkt het jou bijvoorbeeld ideaal om al één of twee jaar vóór de AOW-leeftijd je werkplek voorgoed gedag te zeggen? Dan is het slim om nu al naar een financiële planning te kijken. Gelukkig is de eerste stap daarvoor zo gezet: maak een afspraak bij ons voor persoonlijk pensioenadvies in Vught.

Hoe kun je je pensioen aanvullen?

Heel hard sparen om maar maandelijks een bedrag op je spaarrekening te kunnen storten is niet de enige manier om je pensioen aan te vullen. Daar bestaan nog veel meer mogelijkheden voor.

Overwaarde opnemen

Je kunt bijvoorbeeld denken aan de overwaarde op je woning verzilveren. Als je dit al ruim vóór je pensioenleeftijd doet (vóór je 56e), wordt voor je maximale hypotheek nog gerekend met je huidige inkomen in plaats van je pensioeninkomen. Daardoor kun je vaak meer opnemen dan als je wacht tot na je 56e. Die overwaarde kun je opnemen als vrij te besteden bedrag. Het biedt je misschien mooie kansen om een tweede woning te kopen of je huis te verbouwen.

Dankzij die overwaarde kun je wellicht je bestaande hypotheek verhogen met een tweede hypotheek. Misschien kun je daarvoor een krediethypotheek nemen. Ook een opeethypotheek, een speciaal type hypotheek voor gepensioneerden met een lager pensioeninkomen, is hiervoor wellicht een optie.

Overwaarde whitepaper downloaden

Wil je weten wat jouw opties zijn om je overwaarde te gelde te maken? Wij zoeken het graag vrijblijvend voor je uit in ons deskundige hypotheekadvies. Maak een afspraak om daar meer over te ontdekken.

Kennismakingsafspraak plannen

 

Besparen op je hypotheek

Verder betaal je misschien zonder het te weten meer voor je hypotheek dan nodig is. De hypotheekrente ligt op dit moment uitzonderlijk laag en daar kun je mogelijk van profiteren door je hypotheek over te sluiten. Je sluit dan een nieuwe hypotheek af in plaats van je lopende hypotheek, tegen een lage rente en aantrekkelijkere voorwaarden. Als je daarna tien, vijftien of zelfs twintig jaar profiteert van dit lage rentebedrag, levert dat al met al een flinke besparing op. Dat betekent: een extra gespaard bedrag voor je pensioen straks én lagere vaste lasten als je eenmaal met pensioen bent.

Besparen op je verzekeringen

Nog iets waar je misschien geld door kunt overhouden, zijn je verzekeringen. Je betaalt elke maand een bedrag aan premie voor je lopende verzekeringen. Maar heb je elk van die verzekeringen wel echt nodig of zijn er ook verzekeringen die je kunt stopzetten? En de verzekeringen die je nodig hebt, kun je daar misschien op besparen door naar een andere aanbieder over te stappen of je dekking te wijzigen?

In al die vragen duiken wij graag voor je. Ook dat kan je op jaarbasis zo een paar honderden euro’s schelen. Geld dat je mooi in leukere zaken kunt steken!

Wat te doen met je hypotheek?

Zowel voor als na je pensioen krijg je te maken met vaste lasten. Je hypotheeklasten zijn daar een voorbeeld van. Als er van alles verandert in je persoonlijke en financiële situatie, is het verstandig om een deskundige blik op je hypotheek te laten werpen. Dat is nu juist wat wij met ons hypotheekadvies doen. Past je hypotheek straks nog wel bij je? Zijn er kansen waar je nu van kunt profiteren door bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten of rente te middelen? En als je meer financiële ruimte nodig hebt, hoe kunnen we die dan realiseren?

Ook kunnen we gericht meekijken naar een eventuele aflossingsvrije hypotheek. Wat als de rentevaste periode of de volledige looptijd van je aflossingsvrije hypotheek bijna afloopt? In principe word je dan geacht de volledige hypotheeksom in één keer terug te betalen, desnoods door je woning te verkopen. Gelukkig zijn er vaak prima manieren om niet voor zo’n flinke betaling te komen staan. Zo kun je je hypotheek misschien oversluiten, waarbij je met je nieuwe hypotheek de huidige hypotheek aflost. Wat er voor jou mogelijk is? Dat zoeken we graag samen met jou uit.

Zo zorgen we samen voor aantrekkelijke voorwaarden en zo laag mogelijke maandlasten. Nu én later.

Wil je weten wat we voor jouw hypotheek kunnen betekenen? Of heb je een andere pensioenvraag? Laat het ons weten. We plannen graag een vrijblijvende kennismaking met je in.

Neem contact op

Ook financieel advies voor ondernemers

Ook als je je eigen bedrijf hebt als zzp’er, staan we je graag bij met deskundig pensioenadvies in Vught. We kunnen dan bijvoorbeeld meekijken wat verstandige of juist overbodige verzekeringen zijn, welke opties je hebt voor een zzp-hypotheek en of je eventueel je bestaande hypotheek kunt oversluiten. Ook over jouw pensioen als ondernemer denken we met alle plezier mee. Hoe kun je dat aanvullen? Wat kun je doen om te besparen op je lasten nu of later? Wij mogen veel ondernemers uit Vught en omgeving helpen bij dat soort financiële vragen. Ook voor jou staan we klaar.

Welke financiële vraag heb jij?

Naast pensioenadvies, kunnen we je bij nog meer soorten financieel advies helpen. We hebben al ruim 32 jaar ervaring met financieel advies over hypotheken, verzekeringen, pensioen en diverse andere financiële onderwerpen. Daardoor kunnen we je over bijna elke vraag deskundig advies geven.

Zo kunnen we je adviseren over elk van deze vragen:

 • Hoe ziet jouw financiële situatie er na je pensioen uit: je inkomen én je lasten?
 • Waar liggen voor jou kansen om te besparen op je maandlasten?
 • Hoe maak je het financieel mogelijk om eerder te stoppen met werken?
 • Wat zijn je opties voor een verbouwing financieren?
 • Als je in scheiding ligt, hoe zit het dan met je hypotheek, verzekeringen en pensioen?
 • Als je spaargeld over hebt, hoe kun je dat dan belastingvrij schenken aan je (klein)kinderen?
 • Kun je je (klein)kinderen helpen bij het kopen van een eerste huis, bijvoorbeeld door een huis te kopen en aan hen te verhuren?
 • Welke verzekeringen zijn voor jou belangrijk om af te sluiten?
 • Welke manieren zijn er om je hypotheek te verhogen?
 • Waar moet je belastingtechnisch op letten bij veranderingen in je financiële situatie?
Maak een afspraak

Pensioenadvies in Vught, bij jou thuis of online

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Vught ben je welkom voor pensioenadvies in Vught op ons gezellige kantoor. Vind je het fijner als we bij jou thuis langskomen voor advies over je pensioen en financiën? Ook dat doen we graag.

We bieden daarnaast de mogelijkheid voor een online adviestraject, waarbij we je via videogesprekken op de deskundige wijze helpen die klanten van ons gewend zijn – maar dan online.

Bij ons pensioenadvies in Vught profiteer je van:

 • Al 32 jaar ervaring in financieel advies in Vught
 • Uitstekende klanttevredenheid op Advieskeuze.nl
 • Goed thuis in advies over hypotheken, verzekeringen en pensioen
 • Totaaladvies over jouw financiële situatie
 • Vlot contact en goed bereikbaar via de telefoon
 • Snel schakelen tussen klant en bank
 • Ook volledig online adviestraject mogelijk

Vrijblijvend kennismaken?

Voordat we samen in je financiële situatie en pensioen duiken, maken we graag een keer kennis met je. Zo kun jij ons beter leren kennen en kunnen we je alvast meer vertellen over jouw mogelijkheden en onze werkwijze. Je zit dan nog nergens aan vast en beslist zelf of je met ons verder gaat.

Klinkt goed? Maak dan een vrijblijvende eerste afspraak via de knop hieronder.

Heb je liever eerst persoonlijk contact? Ook dat kan. Mail dan naar vught@vanbruggen.nl of bel naar 073 – 6400 647.

Plan een eerste gesprek