Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Veghel Stationsstraat 20a
5461 JV Veghel
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Veghel

Pensioenadvies in Veghel

Hoe staat het er eigenlijk voor met jouw pensioen? Je hebt waarschijnlijk in de loop der jaren een mooi bedrag opgebouwd via je werkgever(s) en hebt straks recht op AOW. Maar is dat bedrag tezamen voldoende om je vaste lasten straks van te kunnen betalen? Hoe zit het op dat moment met de aflossing van je hypotheek? En welke kansen heb jij eigenlijk om eerder te stoppen met werken? In al die situaties geldt: hoe eerder je samen met een financieel adviseur gaat zitten voor pensioenadvies in Veghel, hoe beter je jouw wensen voor later haalbaar kunt maken. Wij helpen je daar graag bij.

Maak een afspraak

Pensioenadvies in Veghel én totaaladvies over je financiën

Inzicht krijgen in je pensioen is tegenwoordig gelukkig niet heel ingewikkeld meer. Eén blik op Mijnpensioenvoerzicht.nl is voldoende om te weten hoeveel jij straks aan inkomen kunt verwachten. Daarom gaan we met ons pensioenadvies in Veghel veel verder dan dat. Want hoe verhoudt dat pensioeninkomen zich tot de lasten die je maandelijks betaalt, voor bijvoorbeeld je hypotheek, verzekeringen en boodschappen? Kun je daarmee rondkomen? Hoeveel houd je dan nog over om mooie pensioenplannen, zoals eerder stoppen met werken, op reis gaan of een tweede huis kopen, te realiseren?

Wij zijn er om een financiële planning op te stellen in aanloop naar je pensioen. Daarbij zijn jouw wensen het uitgangspunt. Doordat we naast pensioenadvies in Veghel ook totaaladvies over financiën bieden, zullen we geen enkele optie over het hoofd zien. Zo is het bij totaaladvies ook belangrijk om te kijken naar je hypotheek (hoeveel zijn je lasten daarvoor straks en valt daarop te besparen?), je verzekeringen (welke heb je straks nog nodig, welke niet?), je overwaarde (kun je die opnemen?) en eventuele verhuis- of verbouwplannen. Elk van die onderwerpen nemen we mee in ons advies aan jou. We stellen de vragen waar jij zelf nog niet aan had gedacht.

Eerder stoppen met werken?

De pensioenleeftijd komt steeds hoger te liggen. Maar wat nu als jij het liefst al eerder dan die leeftijd de deur op het werk definitief achter je dichttrekt? Je hoopt bijvoorbeeld al eerder deels te stoppen met werken, zodat je meer tijd kunt doorbrengen met je kleinkinderen. Of je zou graag tegelijk met je partner met pensioen gaan, zodat jullie die tijd samen goed kunnen gebruiken voor een mooie reis of andere bijzondere pensioenplannen. Stuk voor stuk mooie dromen, die we graag meenemen in een pensioenplanning op maat voor jou.

Eerder stoppen met werken vraagt om een extra financiële buffer. Je zult een paar extra maanden of zelfs een extra jaar moeten overbruggen met eigen middelen. Hoeveel heb je daarvoor precies nodig? En hoe kun je dat bedrag bij elkaar krijgen? Dat zijn vragen die wij voor je beantwoorden. Zo zien we vaak dat de overwaarde die veel vijftigplussers op hun huis hebben mooie kansen biedt om een extra buffer te creëren. Ook een oversluiting van je hypotheek is misschien een mogelijkheid om nu meer geld over te houden voor later.

Maak een afspraak voor pensioenadvies

Waarover geven wij pensioenadvies?

Je wordt bij Van Bruggen Adviesgroep in Veghel op een persoonlijke en deskundige manier geholpen door Jaco Arends (hypotheek- en verzekeringsadviseur), Bas van den Berk (financieel adviseur) en Nicolette van Zomeren (Office Manager). Met 32 jaar aan ervaring in financieel advies kan ons team je helpen bij vele vragen rondom je pensioen. Het fijne voor jou als klant is dat je bij ons kantoor advies over je pensioen, hypotheek en verzekeringen onder één dak hebt.

Heb je daarnaast de hulp nodig van een boekhouder of makelaar? Dan betrekken we er ook graag een lokale makelaar of boekhouder bij met wie wij al langere tijd succesvol samenwerken. Alles om jou zo goed mogelijk te helpen.

We kunnen je bijvoorbeeld pensioenadvies in Veghel geven over deze vragen:

 • Hoeveel heb je tot nu toe aan pensioen opgebouwd?
 • Hoe verhoudt dit bedrag zich tot de vaste lasten die je straks moet betalen?
 • Kun je eerder stoppen met werken en, zo ja, hoe spaar je daarvoor genoeg geld bij elkaar?
 • Waar moet je op letten voor je hypotheek na je pensioen?
 • Kun je je overwaarde verzilveren via bijvoorbeeld een opeethypotheek of krediethypotheek?
 • Wat moet je doen als je rentevaste periode of looptijd van je hypotheek bijna ten einde komt?
 • Waar liggen jouw bespaarkansen voor je hypotheek en verzekeringen?
 • Welke mogelijkheden heb je om een seniorenhypotheek af te sluiten?
 • Hoe kun je een verbouwing van je woning financieren?
 • Als je spaargeld over hebt, hoe kun je dat dan belastingvrij schenken aan je (klein)kinderen?

Staat jouw specifieke pensioenvraag hier niet tussen? Schroom dan niet om hem ons alsnog te stellen. De kans is groot dat we je met onze brede ervaring alsnog goed kunnen helpen.

Kennismaking plannen

Hoe zit het met je hypotheek rond je pensioenleeftijd?

Wist je dat de leeftijd van 56 jaar een belangrijke leeftijd is voor hypotheekaanbieders? Vanaf dat moment kijken zij niet meer naar je huidige inkomen in loondienst bij het berekenen van je hypotheekmogelijkheden, maar naar je pensioeninkomen. Doordat je pensioeninkomen vaak lager uitvalt dan wat je op dit moment verdient, moet je er rekening mee houden dat je na je 56e helaas een kleinere hypotheek kunt afsluiten. Dat heeft bijvoorbeeld gevolgen als je een ander huis wilt kopen, een tweede hypotheek wilt afsluiten of je hypotheek wilt oversluiten. Extra belangrijk dus om bij voorkeur vóór je 56e een keer met een expert naar je hypotheek te kijken.

Daar komt nog iets bij wat interessant is met betrekking tot je hypotheek. We zien vaak dat bij vijftigers de rentevaste periode of looptijd van de hypotheek bijna ten einde komt. Dat is hét moment waarop je je hypotheek zonder boeterente kunt oversluiten. Het is verstandig om vlak voordat de periode of looptijd afloopt ons in te schakelen voor hypotheekadvies. Dan kunnen we bijvoorbeeld onderzoeken of jij je aflossingsvrije hypotheek tijdig kunt oversluiten, zodat je niet in één keer voor een grote aflossing komt te staan.

Hoe kun je je overwaarde uit de stenen halen?

We hebben het tot nu toe vooral gehad over dingen waar je voor je pensioen tegenaan kunt lopen. Maar mogelijk biedt die leeftijd ook juist kansen. Veel vijftigers hebben een forse overwaarde opgebouwd op hun woning doordat de huizenprijzen de afgelopen tien jaar flink zijn gestegen. Dat is niet alleen interessant om te weten, maar kan je ook een groter bedrag op je spaarrekening opleveren. Ook zonder je huis te verkopen. Er bestaan namelijk meerdere manieren om je overwaarde te verzilveren.

Overwaarde whitepaper downloaden

Je hypotheek verhogen met een tweede hypotheek is hiervoor een veelvoorkomende optie. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een krediethypotheek nemen. Valt je maximale hypotheek wat te laag uit om de overwaarde op te nemen? Dan is een opeethypotheek misschien een optie. Uiteraard heeft elk van deze opties voor- en nadelen. Wij geven je daar graag eerlijk advies over, zodat jij precies weet waar je goed aan doet.

Je kunt de overwaarde als een bedrag op je rekening laten uitkeren, bijvoorbeeld ter aanvulling van je pensioen. Daarnaast zijn er diverse andere opties, zoals met je overwaarde een verbouwing financieren of er een tweede woning mee kopen. Als je altijd al droomde van een tweede huisje in het bos of in een ver tropisch land, biedt je overwaarde daar wellicht dé kans voor.

Advies over overwaarde aanvragen

Over ons pensioenadvies in Veghel

Bij ons kun je rekenen op deskundig pensioenadvies in Veghel, waarbij jouw persoonlijke wensen en plannen het uitgangspunt zijn. Tijdens een uitgebreid eerste gesprek met jou maken we inzichtelijk wat je zoekt, zodat we vervolgens een goed plan kunnen maken waarmee jij zorgeloos naar je pensioen kunt toewerken.

Daarbij profiteer je ook van onze ervaring met hypotheekadvies, verzekeringsadvies en algeheel financieel advies. Lig je bijvoorbeeld in scheiding? Ben je ondernemer in plaats van dat je in loondienst werkt? Ook in die specifieke situaties kunnen wij je door onze brede ervaring goed helpen.

Van Bruggen Adviesgroep in Veghel staat voor:

 • Deskundig pensioenadvies in Veghel op basis van 32 jaar ervaring
 • Voor particulieren én ondernemers
 • Advies op kantoor, bij jou thuis of online
 • Ook voor advies over je hypotheek, verzekeringen en leningen
 • Volledige begeleiding van begin tot eind
 • Ook doorlopende service mogelijk om blijvend te besparen
 • Snel antwoord op je vragen en bijna altijd bereikbaar

Vrijblijvende kennismaken op kantoor, bij jou thuis of online

Voor pensioenadvies in Veghel ben je uiteraard welkom op ons kantoor aan de Stationsstraat 20a. Daarnaast vinden we het geen enkel probleem om bij jou thuis langs te komen voor advies. Verder bieden we de mogelijkheid om 100% online advies te verzorgen. Op de persoonlijke manier die je gewend bent, maar dan digitaal.

Wil je een keer vrijblijvend kennismaken en zo meer ontdekken over jouw mogelijkheden? Bel naar 0413 – 354 700 of mail naar veghel@vanbruggen.nl om je afspraak te plannen. Een bericht sturen via de knop hieronder kan ook.

We helpen je graag binnenkort verder bij jouw pensioenvraag.

Maak een afspraak