Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Sneek
Sneek
0800 1600
Bel mij terug
Open op afspraak
Overige openingstijden
Maandag
Op afspraak
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
Op afspraak
Donderdag
Op afspraak
Vrijdag
Op afspraak
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Sneek

Pensioenadvies in Sneek

Het lijkt misschien nog ver weg, maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen met dingen regelen voor later. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel inkomen je straks hebt na je pensioen? Hoe het zit met je hypotheekmogelijkheden na je 57e? En wat je nu al kunt doen om je hypotheek en andere vaste lasten ook ná je pensioen betaalbaar te houden? Je hoeft er niet in je eentje in te duiken. Bij ons kantoor kun je terecht voor pensioenadvies in Sneek. Afgestemd op jouw situatie. En we kunnen ook al het regelwerk voor je doen.

Maak een afspraak

Waarom pensioenadvies?

Je denkt misschien “Ik ben voorlopig nog volop aan het werk en sta in de bloei van mijn leven. Waarom moet ik nu al over pensioen nadenken?”. Nou, het is goed om te beseffen dat hypotheekaanbieders al vanaf je 57e deels gaan rekenen met je pensioeninkomen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een lagere maximale hypotheek kunt krijgen. Dit heeft gevolgen als je verhuisplannen hebt, maar ook als je bijvoorbeeld je woning wilt verbouwen of je overwaarde wilt opnemen. Hoe eerder je erbij bent om je opties te onderzoeken, hoe meer opties je hebt.

Daarnaast horen we helaas nog vaak dat mensen na hun pensioen toch meer terugvallen in inkomen dan gedacht. Ook al heb je al die jaren netjes pensioen opgebouwd, voor de meeste mensen valt hun pensioen + AOW zo’n 30% lager uit dan hun eerdere inkomen in loondienst. Dat maakt het des te belangrijker om al op tijd te kijken of je zelf iets kunt regelen als aanvulling. Met ons pensioenadvies in Sneek denken we met je mee. We zetten alle verschillende opties op een rij, kijken naar bespaarkansen en leggen je uit waar jij verstandig aan doet. Allemaal gewoon in begrijpelijke taal.

Ons pensioenadvies in Sneek is altijd afgestemd op jou

Waar we ook financieel advies over geven, bij ons draait het altijd om jouw wensen en situatie. Bij ons pensioenadvies in Sneek is dat niet anders. Juist het pensioen ziet er voor iedereen anders uit. Natuurlijk kun je zelf wel een snelle blik werpen op Mijnpensioenoverzicht.nl om inzicht te krijgen in je opgebouwde pensioen. Maar dit geeft je nog geen inzicht in je totale situatie. Hoe zit het bijvoorbeeld als je aflossingsvrije hypotheek over een tijdje afloopt en je die in één keer moet aflossen? Kun je je overwaarde als aanvulling op je pensioen gebruiken? Wij laten het je weten.

Ons advies is dan ook nooit een simpel antwoord op een vraag. We verdiepen ons in meerdere aspecten van je financiële situatie. Denk aan je openstaande hypotheek, de waarde van je huis, je spaargeld en je toekomstplannen. Juist daardoor kunnen we nog beter advies geven over jouw situatie. Heb je bijvoorbeeld plannen om na je pensioen te verhuizen? Wil je je woning gelijkvloers maken? Ook dit soort dingen, al spelen ze pas over 5 jaar, nemen we mee. Zo weet je zeker dat je nu al de juiste stappen zet voor later.

Heb je een vraag over jouw pensioen? Of wil je samen met een financieel adviseur een financiële planning voor later maken? Wij helpen je er graag bij. Maak een gratis eerste afspraak via de knop hieronder. Of mail of bel ons via 0800 – 1600 of via sneek@vanbruggen.nl.

Waarom kiezen voor ons pensioenadvies in Sneek?

Omdat wij verder kijken dan enkel jouw vraag. We bedenken echt een plan op maat en denken alvast tien stappen vooruit. We komen samen tot oplossingen waar je zelf niet zomaar op was gekomen. Dat is onze toegevoegde waarde.

Verder kiezen mensen uit Sneek en omgeving specifiek voor ons pensioenadvies vanwege deze redenen:

 • Altijd een oplossing op maat voor jouw financiële vraag
 • Veel deskundige kennis over pensioen, verzekeringen en hypotheken
 • Hypotheekadvies én aankoopbemiddeling op 1 plek
 • Klein team met veel persoonlijke aandacht
 • Heldere uitleg (zonder onnodige vaktermen)
 • Volledige begeleiding bij de verduurzaming van je woning
 • 100% onafhankelijk advies

Je pensioeninkomen aanvullen, wat is er mogelijk?

Dat je pensioeninkomen lager uitvalt dan je huidige inkomen, hoeft zeker geen reden tot zorg te zijn. Je kunt namelijk op allerlei manieren zelf je pensioeninkomen aanvullen of besparen op je vaste lasten. Zo kunnen wij je meer vertellen over onder andere deze aanvullingsopties:

 • Je overwaarde Is jouw woning in de loop der tijd meer waard geworden? Dan kun je wellicht de overwaarde opnemen. Daarmee maak je er een vrij besteedbaar bedrag van. Dat kun je bijvoorbeeld gebruiken als extra pensioen, maar ook om je woning te verbouwen, een nieuwe auto te kopen, etc.
 • Je hypotheeklasten verlagen. Maandelijks ben je waarschijnlijk een groot deel van je vaste lasten kwijt aan hypotheek. Mogelijk liggen juist daar bespaarkansen. Soms kan het verlagen van de risico-opslag (bijvoorbeeld als je woning in waarde is gestegen) al veel geld schelen. Daar hoef je zelfs nauwelijks iets voor te doen. Ook je hypotheek oversluiten of bijvoorbeeld een deels aflossingsvrije hypotheek nemen helpt soms.
 • Verzekeringen aanpassen. Misschien heb je nog verzekeringen lopen die rond je pensioenleeftijd niet zo hard meer nodig zijn. Een dure overlijdensrisicoverzekering bijvoorbeeld. Ook daarover kunnen we je adviseren. Een andere optie is misschien om lopende verzekeringen bij een andere verzekeraar onder te brengen of de voorwaarden aan te passen. Dat scheelt soms flink.
 • Verhuizen naar een goedkoper huis. Speel jij weleens met het idee om te verhuizen? Dan kan dat ook meteen een kans zijn om te besparen op je huidige en toekomstige lasten. Als je verhuist naar een goedkoper huis, ben je maandelijks minder geld kwijt aan hypotheeklasten en houd je dus meer over om van te leven. Bovendien komt je overwaarde op die manier automatisch vrij en kun je dat bedrag gebruiken om de nieuwe woning mee te financieren.
 • Je huis verduurzamen. Hier denk je misschien niet direct aan, maar ook verduurzamen levert je een forse besparing op. Door bijvoorbeeld zonnepanelen te nemen of je huis beter te isoleren, kun je jarenlang flink besparen op de energierekening. Dat betekent veel lagere maandlasten en daarmee meer spaargeld voor andere dingen. Overigens kunnen wij je hier samen met onze partner Greenfactor (verduurzamingsexpert) van A tot Z bij begeleiden. Zowel bij het verduurzamen zelf als bij de financiering ervan.

Wil je weten waar voor jou de beste kansen liggen om ook na je pensioen lekker te kunnen leven? Onze adviseurs zoeken het graag voor je uit. In een gratis kennismaking kunnen ze je al meer vertellen.

Plan een gratis kennismaking

Je hypotheek na je pensioen, hoe zit dat?

Soms denken mensen nog onterecht dat het lastig is om na je pensioen een hypotheek te krijgen. Niets is minder waar. Je maximale hypotheek zal inderdaad lager liggen vanaf je 57e dan vóór die tijd. Maar dat hoeft de aankoop van een huis of een hypotheekverhoging niet in de weg te zitten. Aan de andere kant heb je namelijk meer overwaarde op je huis. Ook die kun je wellicht gebruiken om je opties te vergroten. Daarnaast zijn er speciale seniorenhypotheken. En voor het opnemen van je overwaarde bestaat de opeethypotheek. Daarmee kun je, zelfs als je niet aan de inkomenstoets voldoet, mogelijk de overwaarde op je huis verzilveren.

Wat er precies voor jou mogelijk is qua hypotheek? Daar duiken onze financieel adviseurs Peter en Daan graag voor je in. Ook in specifieke situaties kunnen we je hypotheekadvies geven. Denk bijvoorbeeld aan hypotheekadvies na een scheiding, advies na het overlijden van je partner of als je aflossingsvrije hypotheek binnenkort afloopt. Ook in dat soort complexe en soms verdrietige situaties, helpen wij je graag verder.

Voor welke vragen kun je bij ons terecht?

Je kunt ons pensioenadvies in Sneek zien als financieel advies rondom allerlei vragen die kunnen spelen rond je pensioen. Van een verbouwing financieren tot geld schenken tot overwaarde opnemen. Daan en Bert zijn gespecialiseerd in pensioen, hypotheken, verzekeringen, overwaarde en ook in meer complexe situaties. Bert kan je zelfs bij de aankoop van een woning compleet begeleiden.

We kunnen onder andere de volgende vragen voor je beantwoorden:

 • Hoeveel bedraagt mijn maximale hypotheek en wat zijn dus mijn verhuisopties?
 • Hoe kan ik mijn opgebouwde pensioen aanvullen?
 • Wat kan ik doen als de looptijd van mijn aflossingsvrije hypotheek binnenkort eindigt?
 • Welke opties zijn er om de hypotheek na mijn pensionering betaalbaar te houden?
 • Kan ik een tweede hypotheek nemen?
 • Welke mogelijkheden heb ik om de overwaarde op mijn huis op te nemen?
 • Op welke manieren kan ik mijn woning verduurzamen en hoe financier ik dat?
 • Kan ik nog een nieuw huis kopen na mijn pensionering?
 • Ik wil besparen op mijn maandlasten. Welke opties heb ik?
 • Wat is er mogelijk qua hypotheek en pensioenopbouw na mijn scheiding?
 • Ik wil graag een tweede woning kopen. Hoe kan ik dat financieren?

Schakel ons in voor pensioenadvies in Sneek

Wil je toewerken naar een pensioensituatie zonder geldzorgen? Wil je je dromen voor later nu al financieel mogelijk maken? Of gewoonweg een goede financiële planning maken waarmee je ook over tien jaar nog goed zit? Wij geven je graag persoonlijk advies en helpen je verder.

Plan een gratis oriëntatiegesprek met een van onze adviseurs. Dan krijg je direct meer zicht op jouw situatie én weet je hoe we jou precies kunnen helpen.

 

Maak een gratis afspraak