Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Lansingerland Tobias Asserlaan 3
2662 SB Bergschenhoek
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Lansingerland

Pensioenadvies in Lansingerland

Je pensioen is belangrijk voor nu en later. Ook al heb je de pensioenleeftijd nog lang niet bereikt, het is belangrijk om er toch al over na te denken en een financieel plan te maken. Controleer samen met onze onafhankelijke financieel adviseurs Marco en Hans hoe jouw pensioen ervoor staat en of dit past binnen je wensen voor later. Bij ons deskundige pensioenadvies in Lansingerland kijken we samen met jou naar je pensioenopbouw, de consequenties voor later én de mogelijkheden om je pensioen aan te vullen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Wat precies? Dat zoeken we met jou samen uit.

Maak een afspraak

Hoe ziet jouw pensioen eruit?

Je pensioen bestaat uit een aantal onderdelen. De basis is de AOW: een uitkering van de staat. Maar met alleen AOW kunnen veel mensen niet rondkomen. Gelukkig hebben de meeste mensen die in loondienst werken, daarnaast pensioen opgebouwd. Dit is het werkgeverspensioen. Je werkgever betaalt dan een deel van de pensioenpremie. Daarnaast betaal je vaak een eigen bijdrage, die via je salaris wordt ingehouden. Samen met de AOW vormt dat het pensioeninkomen waarmee je het later moet doen. Tenzij je daarnaast zelf nog een bedrag hebt gespaard natuurlijk.

Nu is het zo dat veel mensen niet hun leven lang voor één en dezelfde werkgever hebben gewerkt. Dit betekent dat je bij verschillende werkgevers hebt gespaard voor je pensioen. Maar wat krijg je dan eigenlijk concreet aan pensioen uitgekeerd na je AOW-leeftijd? Dat kun je uitzoeken via Mijnpensioenoverzicht.nl. Daar krijg je een overzicht van je huidige pensioenopbouw.

Maar het goede nieuws is dat je pensioen niet het enige financiële product is waarmee je vermogen opbouwt voor je oude dag. Je kunt ook zelf voor je pensioen sparen, beleggingen doen, je overwaarde opnemen of op andere manieren je werkgeverspensioen en AOW aanvullen. Daardoor heb jij later meer te besteden.

Waarom pensioenadvies in Lansingerland inschakelen?

De optie om zelf je pensioen aan te vullen is er niet voor niets. Het overkomt nog steeds veel Nederlanders dat ze onverwachts na hun pensioen flink terugvallen qua inkomen. Je AOW en werkgeverspensioen zijn bij elkaar opgeteld vaak minder dan wat je in loondienst verdiende. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een tijdje minder hebt gewerkt, gescheiden bent of geen werkgeverspensioen ontvangt. Dan is het zeker nuttig om met een onafhankelijk financieel adviseur om de tafel te zitten.

Door zelf je pensioen aan te vullen, heb je later een hoger bedrag om van te leven. Dat biedt meer mogelijkheden om bijvoorbeeld alsnog je plan voor een wereldreis, een tweede woning of eerder stoppen met werken te verwezenlijken.

Met ons uitgebreide pensioenadvies in Lansingerland kunnen wij je volledige situatie onder de loep nemen. We kijken hoeveel pensioen jij nodig hebt, hoe je je pensioen kunt aanvullen en wat je mogelijkheden zijn om extra geld te sparen of te besparen. Juist door al tijdig met een financieel adviseur om tafel te zitten, voorkom je dat je straks qua inkomen terugvalt. Ook vergroot het je financiële mogelijkheden. Tot en met je 56e kun je bijvoorbeeld meer aan hypotheek krijgen als je een hypotheek afsluit, oversluit of verhoogt dan als je die leeftijd voorbij bent.

Wil jij onafhankelijk pensioenadvies inschakelen? Het eerste gesprek nemen wij altijd voor onze rekening. Dus wees van harte welkom op ons kantoor. Liever bij jou thuis of online afspreken? Ook dat kan. Stuur ons een bericht via het formulier of bel naar 0800 – 1600 om een afspraak te maken.

Maak een afspraak

Welke pensioenvragen beantwoorden wij voor je?

In ons pensioenadvies in Lansingerland kunnen we veel aspecten voor je meenemen: je pensioenopbouw natuurlijk en je plannen voor later, maar ook je lopende hypotheek, andere hypotheekopties, je overwaarde, verzekeringen en eventuele extra kansen. Door die brede blik en onze uitgebreide achtergrond in financieel advies zijn er maar weinig vragen die we niet voor je kunnen beantwoorden.

We kunnen je bijvoorbeeld deskundig antwoord geven op elk van deze vragen:

 • Hoeveel pensioen heb je nodig gezien jouw plannen voor later?
 • Als je eerder wilt stoppen met werken, hoeveel pensioen moet je daar dan voor sparen?
 • Welke opties heb je om je pensioen aan te vullen?
 • Hoe zit het met je pensioen na een scheiding?
 • Hoe kun je je overwaarde verzilveren als aanvulling op je pensioen?
 • Kun jij besparen op je hypotheek of verzekeringen om zo meer over te houden voor later?
 • Wat is verstandig om te regelen voor je hypotheek als je binnen vijftien jaar met pensioen gaat?
 • Kun je een seniorenhypotheek afsluiten om ook na je pensioen nog een woning te kopen?
 • Kun je een opeethypotheek afsluiten om je overwaarde op te nemen?
 • Is een krediethypotheek of een tweede hypotheek een optie om je hypotheek te verhogen?
 • Wat zijn je opties om geld te schenken aan je (klein)kinderen?
 • Hoe werkt het kopen van een woning voor de verhuur, en waar moet je bij de financiering daarvan rekening mee houden?

Staat jouw pensioenvraag hier niet tussen? Vanwege onze uitgebreide financiële ervaring is de kans groot dat we je alsnog kunnen helpen. Ook complexe adviesvraagstukken zijn bij ons in goede handen. En hebben we zelf bepaalde kennis niet in huis? Dan betrekken we er graag een expert uit ons netwerk bij, bijvoorbeeld een belastingadviseur, mediator of boekhouder.

Ook aan zelfstandigen geven we trouwens graag deskundig pensioenadvies. Dus ben je zelfstandig ondernemer en wil je weten wat jij kunt regelen voor je pensioen? Maak ook dan een afspraak voor een kosteloos oriënterend gesprek.

Kennismaking plannen

Hoe zit het met je hypotheek rond je pensioenleeftijd?

Dan is er nog iets waar je rond je pensioenleeftijd rekening mee moet houden. Al tien jaar vóór je pensioengerechtigde leeftijd zal je maximale hypotheek een stuk lager uitvallen. Daardoor kun je minder geld lenen voor een verhuizing, als je je hypotheek wilt oversluiten of als je je hypotheek wilt verhogen. Dat kan vervelend zijn als je net plannen hebt om je woning te verbouwen, naar een ander huis te vertrekken of hoopt te besparen op je hypotheek door deze over te sluiten.

Daarom is het slim om ons bij voorkeur al vóór je 57e in te schakelen voor hypotheekadvies. Ben je die leeftijd al voorbij? Dan is het alsnog verstandig om met onze financieel adviseurs te kijken wat er wél mogelijk is. We denken graag met je mee over de opties en zoeken naar de kansen in plaats van problemen. Met speciale producten als een seniorenhypotheek of een opeethypotheek zijn er wellicht alsnog mogelijkheden. En er is meer goed nieuws: hypotheekverstrekkers zijn soms bereid om vanwege je lagere belastingtarieven na je pensioen soepeler om te gaan met de bestaande normen. Ook dat vergroot jouw hypotheekkansen.

Onafhankelijk pensioenadvies in Lansingerland

Het fijne aan ons pensioenadvies in Lansingerland is dat we met een brede blik kunnen kijken naar je volledige financiële situatie. We staren ons dus niet blind op je werkgeverspensioen en AOW of de extra pensioenfondsen die er zijn. Nee, we kijken ook naar de mogelijkheden die bijvoorbeeld je hypotheek, overwaarde of verzekeringen bieden. Soms kun je zonder het zelf te weten meer krijgen aan hypotheek (tegen een lage rente) of zijn er allerlei besparingen mogelijk op je hypotheek of verzekeringen. Stuk voor stuk kansen die ervoor zorgen dat jij straks, na je pensioen, geldzorgenvrij van je oude dag kunt genieten.

De voordelen van ons pensioenadvies in Lansingerland op een rij:

 • Volledig onafhankelijk financieel advies
 • Ruime ervaring met pensioen en andere financieringsvragen
 • Ook advies over complexe zaken (van beleggingspand tot scheiding)
 • Compleet advies voor een heldere prijs
 • Pensioenadvies voor particulieren én ondernemers
 • Samenwerking met lokale makelaars, taxateurs en belastingadviseurs
 • Advies in Bergschenhoek, bij jou thuis of online

Vrijblijvende online kennismaking

De financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep Lansingerland kijken niet alleen naar je huidige situatie, maar houden ook rekening met je toekomstwensen. Het eerste oriënterende gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens het gesprek vertellen we je graag wat een financieel plan inhoudt en hoe wij dit samen met jou kunnen opstellen.

Gratis kennismaken? Mail naar lansingerland@vanbruggen.nl, vul het formulier hieronder in of bel naar 0800 – 1600 om je eerste afspraak te plannen. Zien we je binnenkort?

Maak een afspraak