De voordelen op een rijtje

Langer zekerheid over je maandlasten én direct lagere maandlasten betalen: dat zijn toch wel de belangrijkste voordelen van rentemiddeling. De kosten zijn bovendien relatief laag. Je betaalt, naast de kosten van je financieel adviseur, immers alleen administratiekosten van zo’n 150 tot 250 euro aan je geldverstrekker. En deze kosten zijn ook nog aftrekbaar!

Alternatieven voor rentemiddeling

Niet alle geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om de rente te middelen. Een alternatief is om over te sluiten bij je eigen geldverstrekker. Voordeel is dat bij het bepalen van de hoogte van de vergoeding rekening wordt gehouden met een boetevrije deel van vaak 10% en bij sommige geldverstrekkers zelfs 15 of 20%. Maar je moet de vergoeding wel in één keer betalen of mee financieren in de nieuwe hypotheek (maar dan is de rente over dat deel niet aftrekbaar).

Zit je bij een dure geldverstrekker? Dan is het toch te overwegen om over te sluiten naar een andere geldverstrekker. De oversluitkosten zijn dan hoger, maar de uiteindelijke besparing levert meer op.

Rentemiddeling bij een spaarhypotheek

Heb je een (bank-)spaarhypotheek? Dan moet je extra goed opletten en uitzoeken of oversluiten of rentemiddeling wel interessant voor je is. Bij een lagere rente ga je namelijk een hogere spaarpremie of spaarinleg betalen. Omdat de rente aftrekbaar is en de spaarpremie of spaarinleg niet, kun je jezelf afvragen of je netto gezien beter uit bent met een lagere rente.

Meer informatie over rentemiddeling?

Onze adviseurs kunnen, samen met jou, bekijken wat in jouw situatie een goede oplossing is. We helpen je graag!

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak