Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Hoogeveen Nijbracht 126
7821 CE Emmen
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Hoogeveen

Pensioenadvies in Hoogeveen

Hoe fijn zou het zijn als je later zorgeloos van je oude dag kunt genieten? Als je misschien al eerder kunt stoppen met werken dan de door de overheid bepaalde leeftijd? En als je op dat moment ook voldoende financiële middelen hebt om jouw pensioenwensen in vervulling te laten gaan? Met ons pensioenadvies in Hoogeveen adviseren wij je over de juiste financiële beslissingen voor later. Hoe kun je bijvoorbeeld je maandlasten omlaag krijgen? Hoe vul je je werkgeverspensioen aan? En hoeveel heb jij nodig om later te kunnen doen wat je wilt doen?

Maak een afspraak

Pensioenadvies in Hoogeveen over je totale financiële situatie

Je pensioen is bedoeld om zorgeloos van te genieten. Het zou dan zonde zijn als je later elk dubbeltje moet omdraaien omdat je pensioeninkomen tegenvalt. Toch zien we die situatie nog regelmatig voorkomen bij gepensioneerden. Je kunt ervan uitgaan dat je pensioeninkomen vaak zo’n 70% van je inkomen in loondienst bedraagt. Een forse daling dus! Daarom is het zaak om zelf voor voldoende  middelen te zorgen, zodat je je vaste lasten kunt blijven betalen en daarnaast financiële ruimte overhoudt om je mooie wensen te realiseren.

Kenmerkend voor ons pensioenadvies in Hoogeveen is dat we met een brede blik kijken naar je totale financiële situatie. Daardoor kunnen we snel ontdekken hoe je door bijvoorbeeld te besparen of door je overwaarde op te nemen meer financiële ruimte kunt creëren. Zo kan een forse besparing op je lopende hypotheek of het verzilveren van je overwaarde al helpen om heel wat geld bij elkaar te krijgen voor later. Wij verdiepen ons graag in je mogelijkheden en stellen samen met jou een pensioenplanning op.

Welke kansen biedt jouw overwaarde?

We hadden het er net al kort over: je overwaarde. Doordat de huizenprijzen de afgelopen jaren fors zijn gestegen, rust er bij veel mensen een flinke overwaarde op hun huis. “Ja maar, dat geld zit in de stenen!”, denk je nu misschien. Maar gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. Je kunt je overwaarde ook als bedrag uitgekeerd krijgen zonder te moeten verhuizen. Zo kun je met je overwaarde wellicht een tweede hypotheek, een opeethypotheek of een krediethypotheek afsluiten. Daardoor kun je het geld gebruiken voor een verbouwing, verduurzaming van je huis of gewoon voor een extraatje op je spaarrekening.

Naast het opnemen van je overwaarde, biedt je lopende hypotheek misschien nog meer kansen om een financiële buffer te creëren. Zoals je waarschijnlijk weet, liggen de hypotheekrentes op dit moment erg laag. Door je hypotheek niet alleen te verhogen maar ook over te sluiten, kun je je hypotheek tegen een lagere rente afsluiten. Dat betekent soms zelfs dat je minder per maand kwijt bent voor een hogere hypotheek.

Overwaarde whitepaper downloaden

Wil je hier meer over weten? Laat gerust een keer vrijblijvend je financiële situatie en hypotheek doorlichten door onze financieel adviseurs Rolf en Jasper. Zij helpen je graag verder.

Gratis kennismaking aanvragen

Over ons pensioenadvies in Hoogeveen

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Hoogeveen kun je rekenen op volledig persoonlijk pensioenadvies in Hoogeveen, waarbij we je adviseren over jouw financiële mogelijkheden en ook voor jou bemiddelen met de geldverstrekker. Tot aan de aanvraag kunnen wij je ontzorgen. Een fijne gedachte!

Ons kantoor staat voor:

 • Deskundig totaaladvies over je pensioen
 • Veel ervaring met hypotheken en verzekeringen
 • Groot netwerk van makelaars, notarissen, etc.
 • Verantwoord advies bij al je financiële keuzes
 • Heldere uitleg in begrijpelijke taal (zonder vaktermen)
 • 100% onafhankelijk (keuze uit veel aanbieders)
 • Zowel advies op kantoor als online mogelijk

Een tweede woning kopen, wat zijn jouw mogelijkheden?

Voor veel mensen is het een grote droom om een tweede woning te kopen. De één fantaseert over een vakantiehuisje op een tropisch oord om daar veel tijd door te brengen tijdens zijn pensioen. De ander hoopt een mooie woning te kopen als eerste huis voor zijn (klein)kinderen. En weer iemand anders ziet een tweede woning vooral als een slimme investering, waaraan je maandelijks een mooi bedrag aan huurinkomsten overhoudt. Ook dát is namelijk een fijne aanvulling op je pensioen.

Voordat je daarover verder fantaseert, is het fijn om eerst heel helder te hebben welke mogelijkheden jij precies hebt voor een tweede huis. Hoe zit een verhuurhypotheek in elkaar? Welke haken en ogen zitten daaraan? En met welke maandlasten moet je zoal rekening houden? Passen die binnen jouw financiële plaatje?

Laten we daar samen naar kijken. Met één klik op de knop hieronder kun je een vrijblijvende afspraak plannen bij ons op kantoor. Zien we je daar?

Vrijblijvende afspraak maken

Hoe zit het met je verzekeringen?

Vaak wordt aangeraden om bij grote financiële beslissingen niet meer risico te nemen dan nodig. Verzekeringen zijn dan een goede manier om jezelf in te dekken tegen grote financiële risico’s, zoals het risico dat je inkomen flink terugvalt doordat je partner overlijdt of doordat jij plotseling niet meer kunt werken. Voor al die risico’s kun je een verzekering afsluiten die jou meer financiële zekerheid biedt. Tegelijkertijd kost zo’n verzekering wel elke maand een bedrag aan premie. Misschien wel meer dan nodig is.

We zien vaak bij vijftigplussers dat voor bepaalde verzekeringen hun dekking wat omlaag kan, bijvoorbeeld doordat ze inmiddels meer eigen geld hebben om een inkomensterugval op te vangen. Of misschien zijn er zelfs verzekeringen waar je veel aan kwijt bent terwijl je ze eigenlijk niet echt meer nodig hebt. Dan zijn wij er graag om jou daar eerlijk advies over te geven. Wie weet houd je zo een paar honderd tot zelfs een paar duizend euro per jaar over. Kun je dat weer mooi op je spaarrekening zetten voor je pensioen.

Welke vraag heb jij over je pensioen?

Bij welke vraag kun jij pensioenadvies in Hoogeveen gebruiken? Wil je een keer je totale situatie laten doorlichten, zodat je zeker weet dat je goede keuzes maakt en daarbij niets vergeet? Of heb je een specifieke vraag over je pensioen, hypotheek of verzekeringen? We staan in beide gevallen voor je klaar.

Zo kunnen we je advies geven over elk van deze vragen:

 • Hoe ziet mijn financiële situatie er na mijn pensioen uit?
 • Hoeveel heb ik op dat moment nodig om mijn vaste lasten te kunnen betalen?
 • Hoe kan ik mijn pensioen aanvullen?
 • Welke opties heb ik om mijn overwaarde uit de stenen te halen?
 • Welke verzekeringen heb ik nodig na mijn vijftigste en op welke lopende verzekeringen kan ik besparen?
 • Levert hypotheek oversluiten mij een besparing op?
 • Hoe kan ik mijn (klein)kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis?
 • Wat zijn mijn opties om na mijn pensioen te verhuizen?
 • Hoeveel bedraagt mijn maximale seniorenhypotheek als gepensioneerde?
 • Als ik ga scheiden, welke gevolgen heeft dat dan voor mijn pensioen en financiën?

Gratis kennismaking voor pensioenadvies in Hoogeveen

Wil jij erop kunnen vertrouwen dat jouw pensioen straks goed geregeld is? Laten we dan samen kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Maak een afspraak voor een gratis kennismaking. Dat kan bij ons op kantoor of via een videogesprek.

Maak een eerste afspraak

 

Heb je nu al een vraag die je ons wilt stellen? Neem dan contact met ons op via 0528 – 235 200. Dan helpen we je telefonisch graag verder.