Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Gorinchem Stationsweg 29
4205 AA Gorinchem
Vandaag open tot 17:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:30
Dinsdag
09:00 - 20:30
Woensdag
09:00 - 17:30
Donderdag
Op afspraak
Vrijdag
09:00 - 17:30
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Gorinchem

Pensioenadvies Gorinchem

Je werkt er vele jaren naartoe: je pensioen. Hét moment waarop je van oneindig veel vrije tijd kunt genieten zonder dat je dag wordt opgeslokt door werkverplichtingen! Wil je zorgeloos van die bijzondere periode kunnen genieten? Wij helpen je er graag bij met ons pensioenadvies in Gorinchem. Samen met jou gaan we al ruim op tijd jouw pensioenmogelijkheden doornemen en een planning met je opstellen. Zo heb je voldoende pensioen opgebouwd voor jouw plannen en hoef je je geen zorgen te maken over inkomensterugval.

Maak een afspraak

Moet ik nu al iets met mijn pensioen?

Logisch dat je pensioen geen onderwerp is waar je je dagelijks in verdiept. Je moet er nog een jaar of vijftien of tien op wachten, dus het is niet iets waar je je hoofd al te veel over wilt breken. Toch is het belangrijk om het pensioenvraagstuk niet te lang uit te stellen. Zorg ervoor dat je bij voorkeur meer dan tien jaar vóór je pensioenleeftijd met een financieel adviseur gaat zitten. Dan is er nog voldoende tijd om jouw pensioen aan te vullen.

Over het algemeen geldt namelijk dat je pensioeninkomen zo’n 30% lager uitvalt dan je eerdere inkomen. Hoe eerder je erbij bent om dat pensioenbedrag zelf aan te vullen, hoe beter!

Waarom al meer dan tien jaar voor dato? Niet alleen omdat je dan nog meer tijd hebt om te sparen, maar ook omdat je hypotheekmogelijkheden vanaf je 57e beperkter zijn. Hypotheekaanbieders gaan vanaf dat moment deels rekenen met je (lagere) pensioeninkomen. Dat betekent dat je minder hypotheek kunt krijgen als je bijvoorbeeld je hypotheek wilt verhogen, een ander huis wilt kopen of je hypotheek wilt oversluiten. Dus ook hiervoor geldt: hoe eerder je daar werk van maakt, hoe beter!

Persoonlijk pensioenadvies in Gorinchem

Als er iets maatwerk is, dan is het pensioenadvies wel. Veel mensen hebben bij meerdere werkgevers pensioen opgebouwd. Elk pensioen ziet er dus anders uit. Daarbij komt dat de pensioenregels om de paar jaar veranderen, waardoor het best wat uitzoekwerk vergt om te bepalen hoeveel jij werkelijk ontvangt vanaf je pensioenleeftijd. Bovendien spelen je persoonlijke wensen en situatie mee. Hoeveel ben je kwijt aan maandlasten? Hoeveel spaargeld heb je liggen? Rust er overwaarde op je huis? Woon je hier fijn of wil je liever verhuizen?

Wij nemen in ons pensioenadvies in Gorinchem je antwoorden op al die vragen mee. Zo kunnen we je gericht advies geven over waar jij qua pensioenopbouw goed aan doet. Voor de één is het bijvoorbeeld slim om de overwaarde op te nemen, een ander kan beter kleiner gaan wonen en weer iemand anders doet er goed aan om zelf geld opzij te zetten. Hoe dat voor jou zit? Dat zoeken we in een persoonlijk pensioentraject samen met jou uit.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen in een traject voor pensioenadvies in Gorinchem? Neem contact op en kom gratis en vrijblijvend kennismaken.

Gratis eerste afspraak maken

Welke kansen biedt jouw overwaarde?

De overwaarde verzilveren is voor veel mensen tegenwoordig een interessante mogelijkheid om hun pensioen aan te vullen. De huizenprijzen zitten de afgelopen jaren in een stroomversnellingen, dus de kans is groot dat ook jij overwaarde op je huis hebt. Dat bedrag kun je soms gebruiken als aanvulling op je pensioen of als extra potje voor bijvoorbeeld een verbouwing of een tweede woning. Hoe dat zit? Je kunt je overwaarde opnemen via je hypotheek. Zo maak je er een vrij besteedbaar bedrag van.

Hiervoor kun je denken aan een aantal mogelijkheden, zoals:

 • een tweede hypotheek nemen bovenop je bestaande hypotheek;
 • je lopende hypotheek verhogen via een onderhandse verhoging;
 • je hypotheek oversluiten en zo tegelijkertijd meer hypotheek krijgen én (fors) besparen op je maandlasten;
 • een opeethypotheek nemen waarmee je ook als gepensioneerde met een beperkt inkomen de overwaarde te gelde kunt maken;
 • verhuizen naar een huurwoning waardoor je overwaarde na een aantal jaar vrijkomt;
 • verhuizen naar een andere (voordeligere) koopwoning.

Graag geven wij je advies over de mogelijkheden die jij hebt en hoe aantrekkelijk ze zijn. Zo kun je alles goed regelen rondom het vergroten van jouw pensioeninkomen.

Advies over besparen op je maandlasten

Een besparing is nooit weg. Een forse besparing al helemaal niet. Het zou goed kunnen dat er voor jou een interessante besparing in zit door bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten of je verzekeringen aan te passen. Dat betekent dat je maandelijks meer geld overhoudt om te sparen voor je naderende pensioen (of voor andere dingen).

Wij kijken graag mee naar jouw financiële situatie om je te wijzen op interessante bespaarkansen. Zo hebben we veel ervaring met hypotheekadvies over het oversluiten van hypotheken. We kunnen je gericht advies geven over hoe slim of niet dit is voor jou. En ook in hoeveel tijd jij de boeterente hebt terugverdiend. Dit helpt je om een goede keuze te maken over wat te doen met jouw hypotheek.

Naast je hypotheek, kan een besparing ‘m ook zitten in de verzekeringen die je hebt lopen. Misschien ben je zonder het te weten oververzekerd of betaal je meer premie dan nodig. Zelfs dubbele dekkingen komen weleens voor. Zonde! Wij wijzen je graag op dit soort issues en helpen je om bespaarkansen te ontdekken én te pakken.

Benieuwd waar jouw bespaarkansen liggen? Wij kijken graag mee. Plan een gratis oriëntatiegesprek en ontdek hoe jij je maandlasten kunt verlagen.

Gratis oriëntatiegesprek

Ook hierover geven we je advies

Naast dat we pensioenadvies in Gorinchem geven, kun je bij ons ook aankloppen voor breder financieel advies. Dit houdt in dat we je bij praktisch elke financiële vraag kunnen helpen. Of het nu gaat over je pensioen, je verzekeringen, je hypotheek, een schenking of iets anders.

Zo zijn dit nog meer onderwerpen waarover we jou advies kunnen geven:

 • passende verzekeringen afsluiten;
 • je lopende verzekeringen onder de loep nemen;
 • je (klein)kinderen helpen bij de aankoop van een starterswoning;
 • je pensioenopbouw na een scheiding of na overlijden van een partner;
 • het naderende einde van de looptijd van je hypotheek;
 • je lopende aflossingsvrije hypotheek;
 • manieren om een verbouwing te financieren;
 • investeren in een verhuurwoning;
 • je partner uitkopen na een scheiding;
 • wel/niet verhuizen naar een goedkopere woning.

De voordelen van ons pensioenadvies in Gorinchem

Bij ons pensioenadvies in Gorinchem kijken wij verder dan je pensioeninkomen alleen. Het voordeel daarvan voor jou is dat je een compleet overzicht hebt van je situatie en precies weet hoe het ervoor staat en wat je nog moet regelen.

Verder profiteer je bij Van Bruggen Adviesgroep Gorinchem van deze voordelen:

 • Altijd een financiële oplossing die voordelig is én bij je past
 • Jarenlange ervaring met financieel advies in deze omgeving
 • Advies over hypotheken, pensioen, verzekeringen en meer
 • Uitgebreide begeleiding bij je financiële vraagstuk
 • Onafhankelijk advies (= vergelijking van veel aanbieders)
 • Alle aandacht en tijd voor jouw vragen
 • Gratis kennismaking wanneer het jou uitkomt

Wat is jouw pensioenvraag?

Heb jij een belangrijke vraag over je pensioen? Of wil je in het algemeen weten waar je nu staat en wat er nog te regelen valt?

Kom dan vrijblijvend kennismaken op ons kantoor in Gorinchem. Plan je gratis eerste afspraak in. Klik hiervoor op de knop hieronder, bel naar 0800 – 1600 of stuur een e-mail naar agiethoorn@vanbruggen.nl. Wij helpen je verder.

Gratis eerste afspraak