Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Winschoten
Winschoten
Vandaag open tot 17:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Winschoten

Pensioenadvies in Winschoten

Vrijheid, blijheid – dat is vaak de eerste associatie die mensen hebben bij hun pensioen. Nooit meer werken en extra veel tijd om te doen waar jij zin in hebt. Door nu te zorgen dat jouw financiën goed geregeld zijn, weet je zeker dat je inderdaad geldzorgenvrij volop van je pensioen kunt genieten. Wij helpen je om helder te krijgen hoe jouw pensioen eruitziet, hoe je het kunt aanvullen en welke extra opties je hebt. Met ons deskundige pensioenadvies in Winschoten ga jij positief richting je pensioen én betaal je nooit te veel.

Maak een afspraak

Welke vragen heb jij over je pensioen?

Een groot deel van je pensioen is – als het goed is – al geregeld. Je hebt waarschijnlijk tijdens je werk in loondienst al lange tijd pensioen opgebouwd. Elke maand is een bedrag opzij gezet om ervoor te zorgen dat jij straks maandelijks pensioen krijgt uitgekeerd. Maar met die pensioenopbouw ben je er nog niet. Je hebt misschien nog de nodige vragen:

 • Hoeveel krijg ik straks precies per maand aan pensioen uitgekeerd?
 • Is dat voldoende om mijn mooie pensioenwensen mee in vervulling te laten gaan?
 • Moet ik iets regelen voor mijn hypotheek met het oog op mijn pensioen?
 • Kan ik besparen op mijn maandlasten, waardoor ik meer geld overhoud voor later?
 • Is het mogelijk om de overwaarde die op mijn huis rust als bedrag op te nemen?
 • Doe ik er goed aan om na mijn pensioen naar een goedkopere woning te verhuizen of is dat niet nodig?
 • Kan ik eerder stoppen met werken, en wat moet ik daar financieel voor regelen?

Onze ervaring is dat er vaak veel mogelijkheden zijn om zelf een extra pensioenbuffer op te bouwen. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter!

Wat houdt ons pensioenadvies in Winschoten in?

Wij bieden pensioenadvies in Winschoten om jou te helpen alles goed te regelen voor later. Daarbij kijken we met jou naar je mogelijkheden, naar wat er geregeld moet worden en naar de manieren die er zijn om jouw pensioenwensen te verwezenlijken. Juist door er op tijd bij te zijn, voorkomen we dat jij terugvalt in inkomen. Er zijn vaak nog volop kansen om je opgebouwde pensioen te vergroten.

Het resultaat van ons pensioenadvies? Antwoord op je financiële vragen, een pensioenplanning op maat en eventueel kunnen we ook alles voor je in gang zetten. Wij doen het regelwerk en het financiële advies, zodat jij tijd overhoudt voor leukere dingen. Je pensioenplannen verder uitstippelen bijvoorbeeld.

Kun je eerder stoppen met werken?

De pensioengerechtigde leeftijd is de afgelopen jaren flink gestegen. En de kans bestaat dat die nog wel een tijdje zal doorstijgen, omdat die grens met de levensverwachting mee stijgt. Maar dat die stijging er is, betekent niet dat jij daadwerkelijk tot die latere AOW-leeftijd moet doorwerken. Misschien kun je al eerder stoppen met werken of op z’n minst wat uren minder werken voordat hét pensioenmoment daar is.

Eerder stoppen met werken vraagt om een financiële buffer. Daarmee kun je de periode opvangen totdat je AOW en pensioenuitkering ingaat. Gelukkig is daar vaak wel een mouw aan te passen. Onze financieel adviseurs denken graag out-of-the-box en komen zo op oplossingen waar je wellicht zelf nog niet aan had gedacht. Zoals:

 • Kun je de overwaarde op je woning opnemen om zo een extra bedrag in handen te krijgen?
 • Kun je je hypotheek verhogen of een tweede hypotheek nemen om daarmee meer financiële ruimte te creëren?
 • Is een krediethypotheek voor jou een passende manier om extra overwaarde op je rekening gestort te krijgen?
 • Doe je er verstandig aan om te verhuizen naar een woning met lagere lasten?
 • Is je hypotheek oversluiten een slimme manier om structureel meer geld opzij te kunnen zetten voor later?
 • Of kun je een tweede woning kopen en je huurinkomsten opzij zetten als pensioenaanvulling?
 • Kun je wellicht besparen op je verzekeringen en ook daarmee een fors bedrag overhouden voor later?

Kortom: volop opties! Je hoeft ze niet zelf allemaal uit te pluizen. Al in een kosteloos eerste gesprek kunnen we uitzoeken welke aanpassingen jou het meeste opleveren.

Gratis oriëntatiegesprek plannen

Hypotheek en pensioen

Doordat wij niet alleen advies geven rondom pensioen, kunnen we ook uitgebreid meedenken over andere financiële vragen. Zo is het ook goed om rekening te houden met je hypotheek als je richting je pensioen gaat. Je pensionering heeft gevolgen voor hoeveel je kunt lenen. En doordat je na je pensioen doorgaans wat terugvalt in inkomen, is het ook prettig als je niet meer dan nodig kwijt bent aan maandlasten.

Wat belangrijk is om rekening mee te houden: vanaf je 57e verjaardag is je maximale hypotheek opeens een stuk lager. Dit komt doordat hypotheekaanbieders vanaf dat moment gaan kijken naar je pensioeninkomen, dat altijd lager uitvalt dan wat je eerder aan salaris kreeg. Dat heeft gevolgen als je verhuisplannen hebt, maar ook als je bijvoorbeeld je hypotheek wilt oversluiten of verhogen. Daarom is het slim om al vóór die leeftijd een keer naar je hypotheek te laten kijken. Past de hypotheek nog bij je? Betaal je niet meer dan nodig? En hoe kun je je hypotheek pensioenproof maken? Onze adviseurs geven je er graag advies over.

Daarnaast kan ze je helpen bij andere hypotheekvragen die spelen. Denk aan:

 • Kun je je kinderen helpen bij het kopen van een eerste huis, bijvoorbeeld door een familiehypotheek af te sluiten of een schenking te doen?
 • Welke mogelijkheden heb je om een verbouwing te financieren vanuit je hypotheek?
 • Is er voor jou een besparing mogelijk op je hypotheeklasten of verzekeringspremie?
 • Kun je een tweede woning kopen als vastgoedbelegging voor je pensioen?
 • Waar doe je goed aan als je rentevaste periode binnenkort ten einde loopt?
 • Is het verstandig om tussentijds af te lossen op je hypotheek?
 • Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt die bijna op zijn eind loopt, hoe voorkom je dan dat je in één keer veel geld moet betalen?

Omdat hypotheekadvies ook een van onze expertises is, kunnen we je op elk van deze vragen persoonlijk antwoord geven en je eventueel een plan op maat bieden.

Laat jouw hypotheek checken

Hoe financier je een verbouwing?

Je naderende pensioen kan ook een goede reden zijn om je woning te verbouwen. Je hebt altijd al gedroomd van een grotere tuin of een nieuwe badkamer. Of je wilt zeker weten dat je hier nog jarenlang kan wonen door je woning gelijkvloers te maken. Verbouwplannen vergroten je woongenot en maken je pensioen extra fijn.

En wees niet bang: je hoeft voor die verbouwing echt niet je volledige spaarrekening te plunderen. Er zijn allerlei mogelijkheden om je verbouwing te financieren. Zo kun je hiervoor wellicht een verbouwingshypotheek afsluiten op basis van je overwaarde. Dat betekent: een lening met veel zekerheid over je aflossing en lage rente.

Ook een consumptieve lening kan een optie zijn, of misschien kom je in aanmerking voor lokale subsidies als je verduurzamingsplannen hebt. Hoe dan ook, bij Van Bruggen Adviesgroep Winschoten begeleiden we je hier graag bij. Altijd met advies dat is afgestemd op jouw plannen, wensen en situatie.

Pensioenadvies in Winschoten inschakelen?

Wil jij zeker weten dat je straks van een onbezorgd pensioen kunt genieten? Schakel ons in voor pensioenadvies in Winschoten, waarbij we alle financiële opties voor jou helder op een rij zetten. Zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis maken we graag kennis met je.

Bij ons pensioenadvies in Winschoten ben je zeker van:

 • Deskundig advies over je pensioen en andere financiële vragen
 • 20 jaar ervaring in de financiële branche
 • Advies bij jou thuis of bij ons op kantoor
 • Ruim de tijd en aandacht voor jouw vraag
 • Onafhankelijk advies (= keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Ook beschikbaar buiten kantoortijden
 • Gratis oriëntatiegesprek

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en vrijblijvend de opties voor je op een rij te zetten. Mail naar Winschoten@vanbruggen.nl of bel naar 0800 – 1600 om jouw eerste afspraak te plannen. Zien we je binnenkort?

Gratis eerste afspraak