Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Tilburg Sint Josephstraat 126 D
5017 GL Tilburg
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Tilburg

Pensioenadvies in Tilburg

Met pensioen gaan is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig als de deur op het werk achter je dicht trekken. Althans, als je ook op je oude dag financieel goed wilt kunnen leven zonder je druk te maken over je hypotheek of flink te moeten inleveren op je leefstijl. Heb jij er al eens over nagedacht hoe jouw financiële situatie er straks uitziet? En of je na je pensioen de financiële ruimte hebt om bijvoorbeeld je droomreis te maken of je kinderen een grote schenking te doen? Wij zoeken het graag voor je uit met ons deskundige pensioenadvies in Tilburg.

Maak een afspraak

Wat verandert er na je pensioen?

Dat je na je allerlaatste werkdag waarschijnlijk nooit meer in de ochtendspits staat wortel te schieten en dat je geen wekker hoeft te zetten, is een fijne verandering. Net als de extra vrije tijd die je na je pensioen hebt. Maar wist je dat je pensioen ook grote gevolgen heeft voor je financiële situatie? Méér dan een enkele blik op Mijnpensioenoverzicht.nl je kan vertellen. Vaak is je pensioeninkomen (bestaande uit je werkgeverspensioen en AOW) een stuk lager dan wat je gewend was in loondienst te verdienen. Dat heeft gevolgen voor wat je te besteden hebt.

Je maandlasten (hypotheek, pensioen, energiekosten, etc.) lopen na je pensionering gewoon door. Misschien moet je zelfs in één keer een flinke som geld betalen voor je hypotheek (als je een aflosvrije hypotheek hebt), terwijl je inkomen juist is gedaald. En ga je op zoek naar een nieuwe woning? Dan valt je maximale hypotheek waarschijnlijk lager uit door je kleinere (pensioen)inkomen. Ook als je gaat oversluiten krijg je daarmee te maken.

Allemaal goede redenen om je pensioensituatie al ver vóórdat je met pensioen gaat een keer te laten doorlichten. Zo weet je zeker dat je op je oude dag oprecht kunt genieten en niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Deskundig pensioenadvies in Tilburg

Laat je niet afschrikken door dit mogelijke doemscenario. Gelukkig kun je vaak nog veel veranderen aan je financiële situatie na je pensioen, zeker als je al op tijd aan de bel trekt. Het goede nieuws: je bent precies op de juiste pagina belandt om daar werk van te maken. Van Bruggen Adviesgroep in Tilburg is er namelijk voor deskundig pensioenadvies in Tilburg. Met onze kennis van hypotheken, pensioen, verzekeringen en financiën kunnen we al jouw financiële mogelijkheden op tafel leggen en een goede pensioenplanning maken.

We kijken daarbij naar de kansen die je financiën bieden. Kun je bijvoorbeeld geld besparen door je hypotheek over te sluiten? Of kun je je overwaarde verzilveren en zo meer financiële ruimte creëren? Daarnaast nemen we jouw toekomstwensen mee in ons financiële plan. Droom je bijvoorbeeld van een bijzondere reis naar de Malediven? Heb je altijd al in je hoofd gehad om op je oude dag een klein boshuisje te kopen in het oosten van het land? Of wil je niets liever dan al een jaar vóór de AOW-leeftijd je pensioen inluiden? Ook dat alles nemen we mee in een heldere pensioenplanning voor jou.

Zo zorgen we ervoor dat jouw financiën voor later goed geregeld zijn, dat je je bespaarkansen goed benut én dat je straks de financiële mogelijkheden hebt om je pensioenwensen in vervulling te laten gaan.

Pensioenadvies aanvragen

Pensioenadvies in Tilburg over al je financiële vragen

Eén ding weet je bij ons altijd zeker: je wordt op een deskundige manier geholpen bij al je financiële vragen. Op een persoonlijke manier ook. Bij ons ben jij niet klant nummer zoveel; voor elke klant nemen wij de tijd en aandacht. Elke vraag is immers uniek. We leggen je dan ook graag op een begrijpelijke manier uit hoe de vork in de steel zit en waarom een keuze wel of niet verstandig is.

Zo nemen we in ons pensioenadvies in Tilburg de volgende vragen mee:

 • Hoe ziet jouw financiële situatie eruit na je pensioen?
 • Hoe kun je je pensioen zelf aanvullen met extra financiële middelen?
 • Hoe zit het met je hypotheek als zzp’er en wat moet je daarvoor regelen?
 • Welke besparingen kun je realiseren voor je hypotheek en verzekeringen?
 • Hoe maak je je overwaarde te gelde, zodat deze een aanvulling op je pensioen vormt?
 • Welke opties heb je om een tweede hypotheek te nemen voor bijvoorbeeld een vakantiewoning of vastgoedinvestering?
 • Hoe financier je een verbouwing om je woning klaar voor je oude dag te maken?
 • Kun je je hypotheek oversluiten om zo maandelijks geld over te houden voor later?
 • Wat moet je regelen voor je aflossingsvrije hypotheek om na je pensioen niet voor verrassingen te staan?

Hoe kan ik mijn pensioen aanvullen? 

Schrik je van het bedrag dat je tot nu toe aan pensioen hebt opgebouwd? Kun je wel wat extra financiële ruimte gebruiken? Soms liggen de mogelijkheden daarvoor voor het oprapen en hoef je er echt niet de komende tien jaar voor op een houtje te bijten om straks genoeg gespaard te hebben. Zo zien we dat veel 55+’ers een flinke overwaarde op hun woning hebben. Dat biedt wellicht kansen om je pensioen aan te vullen. Het geld zit namelijk niet vast in de stenen, ook niet als je hier de komende jaren wilt blijven wonen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden om je overwaarde te gelde te maken.

Daarnaast kijken we mee naar andere mogelijke opties. We gaan samen op zoek naar de mogelijkheid waar jij je ook prettig bij voelt. Een aantal mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

 • je hypotheek oversluiten zodat je de komende jaren veel minder aan rente kwijt bent;
 • de overwaarde verzilveren als aanvulling op je pensioen;
 • versneld op je hypotheek aflossen, zodat je minder vaste lasten hebt na je pensioen;
 • verhuizen naar een nieuwe, kleinere woning en je huidige woning met overwaarde verkopen;
 • verzekeringen stopzetten of oversluiten om zo op je premie te besparen.

Wees gerust: jouw wensen zijn daarbij altijd leidend. Zo zullen we je niet adviseren om je woning te koop te zetten als je zelf niet van plan bent om je biezen te pakken en ergens anders te gaan wonen. We kijken juist welke opties er zijn en welke opties voor jou prettig aanvoelen.

Overwaarde whitepaper downloaden

Je hypotheek na je pensioen, hoe zit dat?

Al vanaf je 56e heeft je (naderende) pensioen impact op wat je aan hypotheek kunt krijgen. Dat zit zo: de hypotheekaanbieder kijkt voor je maximale hypotheek naar wat jij nu verdient en wat je in de toekomst gaat verdienen. Als je pensioen nadert, is duidelijk dat je inkomen over niet al te lange tijd flink keldert. Daar houdt de hypotheekaanbieder alvast rekening mee bij het vaststellen van je maximale lening. Dat heeft ook gevolgen als je van plan bent om je hypotheek over te sluiten, te verhogen of je overwaarde te verzilveren. Hypotheekadvies is een van onze expertises, dus wij kijken hierin graag kritisch met jou mee.

Loopt je rentevaste periode binnenkort af? Zet nooit klakkeloos je handtekening onder een verlengingsvoorstel van de bank, maar laat ons als financieel adviseur meekijken. Wij onderzoeken graag of je niet elders voordeliger uit bent. Aan het eind van je rentevaste periode kun je namelijk oversluiten zonder boeterente, iets wat normaal niet mogelijk is.

En heb je een aflossingsvrije hypotheek waarvan de looptijd bijna ten einde is? Dan is het altijd verstandig om kritisch naar je hypotheek te laten kijken. Om de hypotheek in één keer volledig af te lossen, heb je een fors bedrag nodig. Maar wellicht zijn er andere opties. Oversluiten bijvoorbeeld of je hypotheek verlengen. Wij kijken hierin graag met je mee.

Pensioenadvies aanvragen

Altijd goed geholpen op een persoonlijke manier

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Tilburg krijg je niet te maken met een groot kantoor en vele secretaresses. Je wordt persoonlijk geholpen door financieel adviseur Moussa, die zich in detail verdiept naar jouw situatie. Zijn advies is altijd toegespitst op jou. Het beste van twee werelden: deskundig advies en persoonlijke aandacht. Want we begrijpen dat je bij advies over je pensioen zeker wilt zijn van deskundigheid én van betrokkenheid bij jouw situatie.

Kenmerkend voor ons pensioenadvies in Tilburg:

 • De one stop shop voor al je financiële vragen
 • Financieel advies, hypotheekadvies én makelaardij onder één dak
 • Bespaar tijd en geld door onze efficiënte processen
 • Deskundig advies met oog voor jouw situatie
 • Ruime ervaring met aan- en verkoop van woningen
 • 100% onafhankelijk advies
 • Advies op kantoor, bij jou thuis én via de video

Pensioenadvies in Tilburg inschakelen?

Wil jij op je oude dag niet voor onaangename financiële verrassingen komen te staan? En zeker weten dat je straks voldoende financiële middelen hebt om lekker te leven en je pensioendromen waar te maken? Schakel Moussa in voor pensioenadvies in Tilburg.

Je bent van harte welkom op ons kantoor aan de Sint Josephstraat in Tilburg. Liever bij jou thuis afspreken? Ook dat kan. We kunnen je zelfs via de video (Teams) te woord staan voor persoonlijk advies.

Laten we eerst vrijblijvend kennismaken. Plan een gratis oriënterend gesprek in via de knop hieronder of mail naar tilburg@vanbruggen.nl. Dan helpen we je graag verder.

Maak direct een afspraak