Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Hoe ging het in zijn werk om een huis voor jullie kinderen te kopen?

“Doordat onze woning in Assen hypotheekvrij was, was de volledige woningwaarde overwaarde. Dit betekende dat mijn man en ik, aangevuld met een erfenis, een mooi bedrag hadden om onze kinderen te helpen bij de aankoop van een woning.

Het was voor de kinderen niet haalbaar om met hun startersinkomen een eigen woning te kopen. Tegelijkertijd zijn de huurprijzen ook erg hoog. We vonden het dan ook interessant om voor zowel onze zoon als onze dochter een appartement te kopen en dat aan hen te verhuren tegen lage lasten.

We hebben de overwaarde op ons huis verzilverd door daar een hypotheek op af te sluiten. Die hypotheek gebruiken we om de appartementen te financieren. Eerst hebben we dit voor onze dochter gedaan, later hebben we de hypotheek verhoogd om ook een appartement voor onze zoon te kopen.”

Carlijn en man op de bank
 

Wat maakt dit zo’n interessante constructie?

“Met deze constructie zorgen we ervoor dat onze kinderen lage maandlasten hebben. Doordat de kinderen nu goedkoop wonen, kunnen ze sparen om later zelf een huis te kopen. Uiteindelijk verkopen we de appartementen weer als zij daar weg willen. Hopelijk met overwaarde. Dat maakt het ook voor ons een interessante investering.

We verhuren de woningen aan onze kinderen. Zij betalen de hypotheeklasten aan ons terug en betalen daarnaast bijvoorbeeld de VvE-kosten. Dit betekent dat zij lage lasten hebben en niet elke maand veel geld kwijt zijn aan particuliere huur.

We hebben hiervoor een passende hypotheek afgesloten. Die is deels aflossingsvrij, waardoor ook wij lage maandlasten hebben. Tegelijkertijd kunnen we er wel onbeperkt op aflossen. Dat is handig als we in de toekomst een van de twee woningen verkopen en we dus in één keer een flink bedrag kunnen aflossen. Marion, onze adviseur van Van Bruggen Adviesgroep Assen wees ons op die optie.”

Carlijn en man aan keukentafel

Waarom schakelden jullie een Van Bruggen-adviseur in?

“We hadden zelf op internet al wel veel uitgezocht toen we een appartement voor onze dochter wilden kopen.  Maar het ging om een specifieke situatie en er komt veel bij kijken, dus wilden we gedegen advies. Het is toch een grote aankoop en er komen veel stappen bij kijken. Ook moet je allerlei keuzes maken voor de voorwaarden. We vonden het fijn om daar deskundig advies bij te betrekken. Door de goede verhalen van anderen kwamen we al snel bij Van Bruggen Adviesgroep Assen terecht.”

Hoe ging het adviestraject in zijn werk?

“De hypotheekadviseur heeft alle hypotheekmogelijkheden op een rij gezet en gaf ons daar advies over. Zo heeft zij meegedacht over de hypotheekvorm en de voorwaarden naast elkaar gelegd. Zij kwam bijvoorbeeld met deze aflossingsvrije hypotheek met de optie om onbeperkt af te lossen. Verder heeft de adviseur alles afgewikkeld rondom de aanvraag van de hypotheek.

Toen we vorig jaar een woning voor onze zoon wilden kopen, zijn we opnieuw naar onze adviseur Marion gegaan. Dit keer hadden we nog geen appartement op het oog, maar de adviseur drukte ons op het hart om snel door te pakken. We konden een bod uitbrengen zonder financieringsvoorbehoud om zo de kansen op een woning te vergroten. Ook konden we door snel te handelen nog profiteren van een lagere hypotheekrente. Het was fijn dat zij ons hielp om zo snel stappen te zetten.”

Wat heeft het jullie opgeleverd?

“Dankzij het hypotheekadvies hebben we een hypotheek met goede voorwaarden kunnen afsluiten. De hypotheekadviseur gaf ons de juiste informatie en hielp ons om de consequenties te kunnen overzien. Je snapt wat je doet en welke gevolgen dat heeft.

Dankzij dit advies konden wij onze overwaarde gebruiken om de kinderen te helpen aan een woning met lage maandlasten. Het voelt fijn om hen bij deze eerste stap in hun leven op weg te helpen met een financiële constructie die ook voor ons gunstig uitpakt.”

Carlijn en man-koffie
 

Hoe hebben jullie de service van Van Bruggen Adviesgroep ervaren?

“We hebben prettig contact gehad met de adviseur van Van Bruggen Adviesgroep Assen. Vooral de deskundigheid en hun goede aanpak vonden we fijn. We kunnen Van Bruggen Adviesgroep zeker aanraden. Onze adviseur was meedenkend en praktisch in haar adviezen. Als ik vragen had over de hypotheekofferte, dan gaf zij daar snel antwoord op. Ook het regelen van hypotheekzaken verliep vlot. Dat heeft onze kansen op een woning zeker vergroot.”

Benieuwd hoe jij je kinderen kunt helpen?

Wil je weten hoe jij je kinderen kunt helpen bij de aankoop van een woning? Daar zijn meerdere opties voor. Onze onafhankelijke financieel adviseurs vertellen je er graag (vrijblijvend!) meer over. Plan een gratis oriëntatiegesprek en ontdek jouw mogelijkheden.

Gratis afspraak maken

 

*Deze naam is gefingeerd om privacyredenen. De echte naam van de klant is bekend bij de redactie.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak