Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Waarvoor zijn jullie bij Van Bruggen Adviesgroep uitgekomen?

“Mijn man en ik zijn altijd ondernemer geweest: we hadden een eigen kapsalon. We hebben daardoor geen pensioen opgebouwd en krijgen alleen AOW. Om voor de eerste jaren na ons pensioen een aanvulling op ons inkomen te creëren, hebben we jaren geleden een lijfrentepolis afgesloten . Het plan was destijds om na het aflopen van de polis ons huis te verkopen. Andere oplossingen waren er in die tijd nog niet. Maar dankzij onze Van Bruggen-adviseur ontdekten we dat er wel degelijk alternatieven zijn. We hebben een mooie overwaarde op ons huis en er blijken meerdere manieren te zijn om hiervan te profiteren.

We hebben in eerste instantie gekeken of verhuizen naar een kleinere woning niet een slimmere optie was. Maar in Zwolle staan maar weinig huizen te koop. Bovendien wonen we in ons huis bij de IJssel heel fijn. We zijn er nog niet aan toe om dit in te leveren, maar hebben wel een financiële buffer nodig om niet alleen van AOW te hoeven leven. Voor deskundig advies daarover hebben we contact opgenomen met onze adviseur van Van Bruggen Adviesgroep in Zwolle.”

Testimonial annet
 

Annet en man 3

Hoe ging het adviestraject in zijn werk?

“We zijn eerst vrijblijvend met de adviseur (Rémon Knikker) om tafel gaan zitten. We merkten direct dat hij weet waar hij over praat. Dat gaf vertrouwen. Rémon is een adviseur die doortastend te werk gaat en daarbij uitgebreid naar je wensen  vraagt. We waren het erover eens dat we er het maximale uit wilden halen: hoe meer overwaarde we konden verzilveren, hoe beter het zou zijn. Dit is immers ons leefgeld voor de komende 10-12 jaar. Eerst hebben we met Rémon onderzocht hoeveel overwaarde daarvoor nodig is. Daarna is hij gaan kijken naar de mogelijkheden bij verschillende aanbieders.

De volgende stap was om onze bestaande hypotheek over te sluiten naar een andere aanbieder. Daardoor konden we de hoogst mogelijke aflossingsvrije hypotheek krijgen om zo een deel van onze overwaarde te laten uitbetalen. Daarnaast hebben we een extra hypotheek genomen bij SocioHypotheek. Dat is een opeethypotheek, waarbij we een vast bedrag per jaar van onze overwaarde krijgen uitbetaald. Rémon heeft ons uitgebreid uitgelegd hoe dit werkt en liet ook een schema zien van wat we konden verwachten. Verder heeft hij de afspraak bij de notaris ingepland, alle documenten in orde gemaakt en eigenlijk alles voor ons geregeld.”

Wat heeft de overwaardeverzilvering jullie opgeleverd?

“We hebben dankzij het opnemen van de overwaarde meer financiële middelen om van te leven en hebben de zekerheid dat we in ons eigen huis kunnen blijven wonen. Dat geeft veel rust. We kunnen daardoor echt van ons pensioen genieten en hoeven niet alleen van de AOW rond te komen.

Verder hebben we dankzij de verzilvering extra financiële mogelijkheden om onze woning op te knappen. Zo krijgen we binnenkort een nieuwe keuken, laten we de muren opnieuw schilderen en stuken, en komen er nieuwe meubels.”

Hoe hebben jullie de service van Van Bruggen Adviesgroep ervaren?

“Het advies van Rémon was heel prettig. Hij weet goed tot de kern te komen en heeft ons veel werk uit handen genomen. Met het grote aantal hypotheekaanbieders op de markt is het lastig om zelf te bepalen waar je het beste terecht kunt. En dan is er nog veel meer waar je op moet letten, zoals de datum waarop de hypotheekakte gepasseerd moet zijn. Daarnaast heeft Rémon onze verzekeringen onder de loep genomen: we zitten nu met alle verzekeringen bij één aanbieder en besparen daardoor een mooi bedrag. Het is fijn dat onze Van Bruggen-adviseur al die dingen voor ons heeft verzorgd.”

Annet en man 2
 

Zou je Van Bruggen Adviesgroep aanraden aan anderen?

“Absoluut! In je eentje kom je er bijna niet uit met zoveel verschillende mogelijkheden. Het is prettig als een expert meedenkt over een oplossing. Ook vind ik de adviseur heel toegankelijk. Als we vragen hebben, helpt hij graag. Bovenal heeft het advies ons meer financiële zekerheid en een mooie aanvulling op de AOW opgeleverd. Daardoor kunnen we nu zorgeloos van ons pensioen genieten, met de wetenschap dat we de komende jaren goed zitten.

Benieuwd wat jij met je overwaarde kunt?

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn met jouw overwaarde? Onze adviseurs gaan er graag met je over in gesprek. Plan je gratis eerste afspraak.

Gratis afspraak maken

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak