Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

Bent u benieuwd wat in uw huidige situatie een interessante mogelijkheid zou zijn?
Denkt u eraan om uw hypotheek over te sluiten? Kan uw hypotheek goedkoper? Is het verstandig om mijn hypotheek over te sluiten? Met de oversluitcheck ziet u binnen twee minuten of er besparingen mogelijk zijn.

Een hypotheek oversluiten kan op verschillende manieren. Zo kunt u uw hypotheek oversluiten aan het einde van de rentevaste periode of door gebruik te maken van een lagere hypotheekrente bij een andere geldverstrekker.

Het oversluiten van een hypotheek kost meestal geld. Een geldverstrekker rekent veelal boeterente voor het aanpassen van uw huidige hypotheek of vanwege de overstap naar een andere geldverstrekker. Deze boete is afhankelijk van hoelang uw hypotheek nog loopt en hoe hoog uw huidige rente is.

Naast oversluiten zijn er andere alternatieven om in aanmerking te komen voor de huidige, lage hypotheekrente. Tegenwoordig is het ook mogelijk om gebruik te maken van rentemiddeling, waarbij de boete wordt verrekend met de hypotheekrente. En wanneer u gaat verhuizen kunt u vrijwel altijd uw hypotheek boetevrij aflossen.

Liever samen met onze hypotheekadviseur uw mogelijkheden bekijken en direct uitleg krijgen? Klik hier of bel 0800 1600 voor het gratis 'Zit ik nog goed?'- gesprek.

Bereken het zelf met de oversluitcheck

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacy verklaring. is niet ingevuld.