Hypotheek oversluiten in 5 stappen

Hypotheek oversluiten in 5 stappen

Het oversluiten van je hypotheek lijkt een hoop werk. Uiteraard gaat het niet vanzelf, maar met een paar eenvoudige stappen laten we zien hoe jij lagere lasten kunt krijgen.

1. Vind een adviseur

Vind een adviseur bij jou in de buurt en bel 0800 1600.

Of maak hier direct een afspraak

2. Samen met de adviseur check je jouw rente en voorwaarden

Wij vergelijken ongeveer 30 geldverstrekkers voor je. Dat doen we na het inventarisatiegesprek. Het inventarisatiegesprek is geheel vrijblijvend en is bedoeld om een eerste inschatting te maken om te kijken of oversluiten voor jou voordelig is. We vragen je om al een aantal gegevens mee te nemen:

  • Inkomensgegevens
  • Een overzicht van je huidige hypotheek
  • De waarde van jouw woning

Dit eerste gesprek duurt ongeveer een uur, maar hangt ook af van jouw situatie. Is de uitkomst dat oversluiten voor jou voordelig is, dan leggen we zo snel mogelijk beslag op die lage rente. Wel hebben we vervolgens nog een aantal documenten van jou nodig.

3. Rente-aanbod aanvragen

We proberen zo snel mogelijk een scherpe rente voor je vast te leggen. Dat doen we door een rente-voorstel voor je aan te vragen. Hier kan je zelf het proces versnellen. De adviseur heeft namelijk een aantal documenten van je nodig en deze kun je op voorhand al aanleveren.

Het rente-voorstel wordt pas echt definitief als alle documenten zijn goedgekeurd. Hoe sneller jij de documenten aanlevert bij je adviseur, hoe eerder je zekerheid hebt over die lage lasten.

4. Taxateur inschakelen

De maximale hypotheek is afhankelijk van je inkomsten, maar ook van de waarde van je woning. Wanneer je gaat oversluiten kan het nodig zijn om een taxatierapport op te laten maken. Jouw adviseur zal altijd proberen zo min mogelijk kosten te maken.

Hoe lager je hypotheek is ten opzichte van de waarde van de woning, hoe groter de kans is dat je niet hoeft te taxeren. Jouw adviseur weet of dit ook voor jou geldt. En anders heeft hij een netwerk van taxateurs waar jij gebruik van kan maken.

5. Naar de notaris

Is jouw hypotheek goedgekeurd, dan kan je daarna naar de notaris. De notaris zorgt ervoor dat jouw hypotheek wordt ingeschreven en je oude hypotheek wordt afgelost. Daarmee is jouw nieuwe hypotheek een feit!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.