Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Apeldoorn Stationsstraat 198
7311 MJ Apeldoorn
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:30
Dinsdag
09:00 - 17:30
Woensdag
09:00 - 17:30
Donderdag
09:00 - 17:30
Vrijdag
09:00 - 17:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Apeldoorn

Pensioenadvies in Apeldoorn

Wat weet jij eigenlijk over je pensioen? Misschien heb je al eens een kijkje genomen op Mijnpensioenoverzicht.nl en ligt je lijst met mooie pensioenplannen al helemaal klaar. Maar heb je er al eens bij stilgestaan hoe je financiële situatie later er eigenlijk écht uitziet? Hoe zit het bijvoorbeeld met je hypotheek? Hoeveel heb je om van rond te komen? En is dat ook voldoende om die mooie pensioenplannen waar te maken? Voorkom dat je terugvalt in inkomen of dat je financiële mogelijkheden laat liggen. Schakel ons in voor persoonlijk en passend pensioenadvies in Apeldoorn.

Maak een afspraak

Je pensioen: meer impact dan je denkt

Vaak merken we dat klanten er nog niet zo bij stilstaan dat er na je pensioen heel veel verandert. En dan niet alleen in je dagindeling (nooit meer je wekker om half zeven zetten!), maar ook in je financiële plaatje. Je pensioeninkomen valt over het algemeen een stuk lager uit dan je huidige inkomen. Dat heeft ook gevolgen voor hoeveel je straks kunt dragen qua lasten. Is het dan nog wel mogelijk om je vaste lasten te betalen en daarnaast lekker te leven? En hoe zit het bijvoorbeeld met je aflosvrije hypotheek die je over tien jaar volledig afgelost moet hebben?

Het is zelfs zo dat er al tien jaar vóór je pensioen veel verandert. Stel: jij bent 55 jaar, bevindt je in de bloei van je leven en hebt een fantastisch inkomen in loondienst opgebouwd. Dan kan het alsnog zijn dat over twee jaar al jouw hypotheekkansen veel kleiner zijn dan je denkt. Vanaf je 57e wordt gerekend met je pensioeninkomen voor je hypotheek. Als je daarnaast weinig zelf aan pensioen hebt opgebouwd, ligt je hypotheek misschien wel in één klap 30% lager. Dat maakt het een stuk lastiger om bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek aan te vragen of je overwaarde te verzilveren. Het is dus belangrijk om vooruit te plannen.

Pensioenadvies in Apeldoorn: een persoonlijk pensioenplan voor jouw wensen

Schrik niet van de situatieschets hierboven. Dat jij op deze pagina terecht bent gekomen, betekent dat jij je waarschijnlijk al in pensioenadvies in Apeldoorn aan het verdiepen bent. En dat is goed nieuws, want met een goed pensioenplan kun je ervoor zorgen dat alles straks op zijn pootjes terecht komt. Ook kun je dan al van tevoren een mooi bedrag bij elkaar krijgen waarmee je je werkgeverspensioen en AOW kunt aanvullen.

In ons persoonlijke advies aan jou gaan we vooral uit van jouw wensen. Wat zijn jouw plannen na je pensioen? Wanneer zou jij willen stoppen met werken? En wat wil je financieel nog meer doen op je oude dag: een schenking aan je kinderen doen bijvoorbeeld of ervoor zorgen dat je overwaarde niet in de stenen blijft zitten? We verdiepen ons in jouw mogelijkheden en maken daarvoor een persoonlijk plan waarmee jij nu en later goed zit.

Pensioenadvies aanvragen

Pensioenadvies in Apeldoorn over al jouw vragen

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Apeldoorn zijn we er zeker niet alleen voor advies over je pensioen. We bieden juist een totaalpakket aan financieel advies. Zo kunnen we je ook advies geven over je hypotheek op je oude dag, over je verzekeringen of over de financiële afwikkeling van een scheiding. Het voordeel daarvan voor jou is dat je niet voor elke vraag een andere expert hoeft te zoeken. Bij ons heb je alles op één adres. Zelfs de makelaar is maar één bureau van ons verwijderd.

Vragen die we voor je kunnen beantwoorden bij ons pensioenadvies in Apeldoorn zijn bijvoorbeeld:

 • Welke gevolgen heeft je pensioen voor je financiële situatie straks?
 • Wat moet je regelen rondom je hypotheek voor na je pensioen?
 • Hoe kun je nu alvast meer financiële ruimte creëren voor later?
 • Kun je besparen op je hypotheek en verzekeringen?
 • Hoe kun je een huis verbouwen om je woning toekomstbestendig te maken?
 • Hoe kun je je overwaarde verzilveren om deze als aanvulling op je pensioen te gebruiken?
 • Levert je hypotheek oversluiten jou een voordeel op?
 • Welke opties heb je om je hypotheek nu alvast aan te passen aan je situatie straks?

Hoe kan ik meer financiële ruimte creëren?

Misschien kom je na een blik op Mijnpensioenoverzicht.nl al snel achter dat je voor jouw pensioenplannen wel wat extra middelen nodig hebt. Je droomt bijvoorbeeld van een grootse verbouwing, zodat je ook op je oude dag nog in je huidige woning kunt wonen. Of je denkt aan een vakantiehuisje waar je, zoals het een echte pensionado betaamt, in de zon kunt overwinteren. Gelukkig zijn er vaak mogelijkheden genoeg om je pensioen aan te vullen en meer financiële ruimte te creëren.

In ons pensioenadvies keren we jouw financiële situatie binnenstebuiten. Verzekeringen, hypotheek, woningwaarde – alles nemen we mee. Op basis van die analyse kunnen we precies voor je uitzoeken welke opties je hebt om je pensioeninkomen te vergroten en zo genoeg te hebben om jouw plannen waar te maken.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • de overwaarde op je woning verzilveren, zodat je dit bedrag vrij kunt besteden;
 • je hypotheek oversluiten om zo jarenlang maandelijks te besparen op je maandlasten;
 • aflossen op je hypotheek, waardoor je tijdens je pensioen minder vaste lasten hebt;
 • verzekeringen aanpassen of stopzetten om een flinke besparing te realiseren;
 • verhuizen naar een kleinere woning en zo je overwaarde te gelde maken.

Natuurlijk kijken we altijd goed welke optie bij jou past. Wil je bijvoorbeeld koste wat kost blijven wonen waar je nu woont? Dan denken we graag mee hoe je juist dát haalbaar maakt en alsnog voldoende financiële middelen hebt om ook na je pensioen te kunnen rondkomen.

Hoe zit het met je hypotheek na je pensioen?

Misschien loopt jouw hypotheek al een tijdje, betaal je trouw je maandelijkse lasten, maar heb je er nooit over nagedacht hoe dat eigenlijk zit na je pensioen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je straks na je pensioen opeens je aflossingsvrije hypotheek in één keer moet aflossen, terwijl je AOW en bescheiden werkgeverspensioen daar niet voldoende voor opleveren? Of vraag je je af of je hoge maandlasten niet een tikkeltje voordeliger kunnen? Ook dat zoeken we voor je uit bij ons pensioenadvies in Apeldoorn.

Vanaf je 56e gaat je aankomende pensioen al op je hypotheekopties drukken. Je maximale hypotheek valt vanaf dat moment een stuk lager uit, wat ook gevolgen heeft als je overweegt om je hypotheek over te sluiten, aan te passen of te verhogen (bijvoorbeeld door een tweede hypotheek te nemen). Als jij nu al actie onderneemt, kun je straks voorkomen dat je hypotheekmogelijkheden tegenvallen. En kun je nu alvast samen met onze adviseur op zoek gaan naar een hypotheek die voordeliger en beter passend is bij je situatie straks.

Oversluitgids

Kunnen mijn maandlasten voordeliger?

Naast een pensioenplan voor later, denken we ook graag mee hoe je nu al kunt besparen op je maandelijkse lasten. Want alles wat je nu niet uitgeeft, kun je straks bij je pensioen voor je oude dag optellen. Daarom kijken we graag mee waar bespaarkansen liggen. En nee, dan hebben we het niet over die paar euro in de supermarkt. We kijken bijvoorbeeld kritisch naar je hypotheek (is oversluiten of rentemiddeling een voordelige optie?), naar je verzekeringen (heb je die echt wel nodig en kan het voordeliger?) en naar extra kansen. Zo kan het zijn dat je de overwaarde op je woning kunt gebruiken om je rente naar beneden te laten bijstellen.

Allemaal mooie manieren om nu al een flinke besparing te realiseren waar je elke maand van profiteert. Misschien zelfs een paar honderd euro per maand.

Ben je benieuwd waar jouw bespaarkansen liggen? Schakel onze financieel adviseurs Daan van der Til en Bert van Dijk in voor deskundig advies.

pensioenadvies aanvragen

Snel geholpen, persoonlijk contact

Daan en Bert hechten veel waarde aan persoonlijk contact. Je komt bij ons dan ook niet op een wekenlange wachtlijst te staan; al binnen 48 uur kunnen wij je onafhankelijk financieel advies geven. En voor al je losse financiële vragen kun je eventueel een serviceabonnement afsluiten. Dan krijg je altijd snel een deskundig antwoord op al jouw financiële vraagstukken.

Het kantoor van Van Bruggen Adviesgroep in Apeldoorn staat voor:

 • Ervaren team van financieel adviseurs en makelaars
 • Voor deskundig advies over hypotheken, verzekeringen, pensioen en makelaardij
 • Oprechte aandacht en tijd voor jou als klant
 • Een duidelijk antwoord op al jouw vragen
 • 100% onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)
 • Altijd binnen 48 uur terecht met jouw vraag
 • Ook advies via videobellen mogelijk

Zoals dat laatste punt al doet vermoeden: je bent altijd van harte welkom bij ons op kantoor in Apeldoorn, maar ook via videobellen helpen we je graag verder. Onze ervaring is dat dat minstens zo effectief werkt én dat je via video net zo goed persoonlijk contact als in het echt. Aan jou de keuze waar jouw voorkeur naar uitgaat. Of we je nu in het echt of via de video zien, deskundig en persoonlijk advies over al je financiële vragen is de garantie die wij je leveren.

Schakel pensioenadvies in Apeldoorn in

Wil jij ook straks ongestoord van je pensioen kunnen genieten en daar nu alvast zorgeloos over kunnen fantaseren? Schakel ons dan in voor pensioenadvies in Apeldoorn. Dat scheelt je pensioenzorgen én levert je mooie financiële voordelen op.

Maak direct een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek via de knop hieronder of bel naar 055 – 30 31 991. We zijn er graag voor jou.

Maak direct een afspraak