Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Amstelveen Amsterdamseweg 576
1181 BZ Amstelveen
Opent woensdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Amstelveen

Pensioenadvies Amstelveen

Wat te doen met een pensioengat? En hoe weet je überhaupt of je een pensioengat hebt? Die vraag stellen klanten ons regelmatig. Het goede nieuws is dat er vaak wel veel mogelijkheden zijn om zelf je pensioen aan te vullen. Zeker niet alleen door te sparen of beleggen. Denk ook aan je overwaarde opnemen, besparen op je maandlasten of (met je overwaarde) een woning kopen voor de verhuur. Wij zijn er graag om een financiële planning voor jouw pensioen te maken en wijzen je daarbij op opties waar jij nog niet aan had gedacht. Zorg dat je alles goed regelt voor jouw oude dag, schakel ons in voor pensioenadvies in Amstelveen.

Maak een afspraak

Hoe ontstaat een pensioengat?

Na je pensionering valt je inkomen vaak een stuk lager uit dan daarvóór. Het klopt dat je via je werkgever in de loop der jaren pensioen hebt opgebouwd. Maar het bedrag dat je vandaaruit maandelijks krijgt uitgekeerd is over het algemeen zo’n 30% lager dan wat je gewend was in loondienst te verdienen. En dat is al inclusief AOW. Zo ontstaat dus een pensioengat. Dat kan nogal een probleem zijn als jouw vaste lasten wel min of meer gelijk zijn of als over een tijdje je aflossingsvrije hypotheek afloopt en je daar opeens een hoog bedrag op moet aflossen.

Belangrijk is vooral dat je op tijd ontdekt dat je een pensioengat hebt door inzicht te krijgen in jouw pensioeninkomsten. Kijk daarbij zeker verder dan alleen het pensioenbedrag dat op je loonstrookje of op Mijnpensioenoverzicht.nl staat. Veel belangrijker is hoeveel je vaste lasten lager zijn, welke wensen je hebt voor je pensioen en of je pensioeninkomen daar wel voldoende voor is.

De oplossing: pensioenadvies in Amstelveen

Laten we snel overgaan naar het goede nieuws: als je qua pensioen tekort komt, is dat zeker niet het einde van de wereld. Vooral als je nog een tijdje te gaan hebt tot je definitief de deur achter je dichttrekt, zijn er vaak diverse mogelijkheden om je pensioen aan te vullen. Welke dat zijn? Daar geven wij je inzicht in bij ons pensioenadvies in Amstelveen. Als financieel adviseurs overzien Marcel en Thimo het geheel aan mogelijkheden. Op basis van jouw persoonlijke situatie kunnen ze haarfijn uitleggen welke opties er zijn voor jou en waar jij goed aan doet.

Bij opties om je pensioen aan te vullen, kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Neem een tweede hypotheek op basis van je overwaarde en laat dat bedrag uitkeren als pensioenbuffer.
 • Verhuis naar een woning met lagere lasten, waardoor je meer geld overhoudt voor later en tegelijkertijd minder pensioen hoeft op te bouwen om tegen die tijd rond te komen.
 • Verzilver je overwaarde via een onderhands verhoging (met als voordeel: geen notariskosten), waardoor dit bedrag vrijkomt voor je pensioenopbouw.
 • Neem een opeethypotheek om ook op latere leeftijd, eventueel zelfs na je pensioen, je overwaarde te kunnen verzilveren.
 • Investeer in een tweede woning voor de verhuur. Amstelveen is een geliefde woonplaats, ook voor expats. Grote kans dat jij je woning wel kunt verhuren. Met de huurinkomsten kun je je pensioen aanvullen.
 • Bespaar op je hypotheek (bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten, door onnodige verzekeringen stop te zetten of door je risico-opslag te verlagen), zodat je meer geld apart kunt zetten voor je pensioenopbouw.

Zo zijn er nog wel meer opties te bedenken. Ons pensioenadvies in Amstelveen heeft als doel om tot een oplossing (of een combinatie van oplossingen) te komen die jouw plannen voor later waarmaken. Ook als jij bijvoorbeeld van plan bent om eerder te stoppen met werken, hoopt te verhuizen of droomt van een nieuwe auto of een vakantieverblijf in het buitenland. Wij kijken mee wat voor jou haalbaar is en hoe je het realiseert.

Gratis oriëntatiegesprek over jouw pensioen

Je hypotheek en pensioen: een belangrijk onderwerp

Een belangrijk aandachtspunt als je naar je pensioen gaat kijken, is je hypotheek. Je maximale hypotheek valt vanaf je 57e verjaardag in één klap een stuk lager uit. Dat heeft gevolgen als je een seniorenhypotheek wilt afsluiten (een hypotheek na je 57e) voor een verhuizing, maar ook als je plannen hebt om je hypotheek te verhogen, je overwaarde te laten uitbetalen of je woning te verbouwen. Dat maakt het slim om, waar mogelijk, al vóór je 57e naar je hypotheek en pensioen te kijken. Dan is er nog meer mogelijk. Lukt dat niet? Ook dan kijken we graag mee naar oplossingen waarmee soms nog meer te realiseren is dan je wellicht denkt.

Zijn jouw maandlasten nog betaalbaar na je pensioen?

Nog een belangrijke vraag: is jouw hypotheek nog steeds betaalbaar na je pensioen? Een struikelblok waar vijftigplussers regelmatig tegenaan lopen, is dat ze ooit een aflossingsvrije hypotheek hebben genomen en dat de looptijd daarvan binnenkort afloopt. Na jaren niet aflossen moeten ze plotseling een groot bedrag betalen aan de hypotheekaanbieder voor de volledige aflossing. Vaak is dat een bedrag dat je niet zomaar op de plank hebt liggen.

Hoe je zoiets voorkomt? Door tijdig pensioenadvies in Amstelveen in te schakelen. Hypotheekadvies is ook een van onze pijlers, waardoor we je ook over de combinatie hypotheek en pensioenadvies kunnen geven. Wellicht kun je bijvoorbeeld je lopende hypotheek oversluiten om zo geld te besparen. Dat kost misschien een boeterente, maar het kan je ook jarenlang een forse besparing op je rentelasten opleveren.  

Waarover geven we nog meer financieel advies?

Bij ons pensioenadvies in Amstelveen kijken we altijd naar het totaalplaatje. Welke wensen heb jij? Hoe zit het met je hypotheek? Welke verzekeringen heb je lopen? Wat zou je in de toekomst nog willen doen? Welke ruimte is er voor een extra financiële buffer, bijvoorbeeld vanuit je overwaarde? Doordat Marcel en Thimo breed financieel advies geven, kunnen ze al die vragen meenemen in hun pensioenadvies in Amstelveen aan jou.

Aangezien ze volledig onafhankelijk zijn, ben je ook zeker van een uitgebreide vergelijking van je opties en van de geldverstrekkers. Zo betaal je nooit meer dan nodig aan maandlasten.

Zo kunnen onze financieel adviseurs jou adviseren over deze vragen:

 • Welke verzekeringen heb je wel/niet nodig op je oude dag?
 • Welke bespaarkansen liggen er voor jou voor het oprapen bij je hypotheek en verzekeringen?
 • Welke opties heb je om je kinderen te ondersteunen bij de aankoop van hun eerste huis?
 • Wat moet je na een scheiding zoal regelen, bijvoorbeeld voor je pensioen of voor het uitkopen van je partner?
 • Wat kun je doen als de rentevaste periode van je hypotheek bijna afloopt?
 • Waar moet je als ondernemer op letten als je een zzp-hypotheek wilt afsluiten?
 • Hoe kun je belastingvrij schenken en welke regels gelden daarbij?
 • Kun je een verbouwing financieren vanuit je overwaarde?

Pensioenadvies in Amstelveen: jouw persoonlijke pensioenplan

Het doel van ons pensioenadvies in Amstelveen? Dat jij exact weet welke mogelijkheden jij hebt om je pensioen goed op orde te krijgen én voldoende geld te hebben om straks (ruimschoots) van rond te komen. En ook dat je een concreet plan hebt liggen waarmee je goed voorbereid kunt toewerken naar je pensioen.

Daarnaast kun je bij pensioenadvies van Van Bruggen Adviesgroep in Amstelveen rekenen op:

 • Deskundig antwoord op al je financiële vragen
 • Advies over hypotheken, verzekeringen, pensioen en meer
 • Helder zicht op jouw bespaarkansen
 • Volledig onafhankelijk (=vergelijking van veel aanbieders)
 • Ruime kennis van de huizenmarkt en mogelijkheden in Amstelveen
 • Makelaar en notarissen op hetzelfde kantoor aanwezig
 • Gratis eerste gesprek in Amstelveen

Pensioenadvies in Amstelveen inschakelen?

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw pensioenopbouw? Wil je uitleg over de verschillende voorwaarden? Of financieel advies op maat, dat volledig onafhankelijk is? Wij staan voor je klaar. Maak een afspraak! Het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Maak een gratis eerste afspraak

Liever eerst mailen of bellen? We staan je graag te woord met al je vragen. Bel ons via 020 – 3458 686 of mail ons via amstelveen@vanbruggen.nl.