Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Amersfoort Utrechtseweg 35
3811 NA Amersfoort
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 18:00
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Amersfoort

Pensioenadvies in Amersfoort

Je pensioen heb je niet zomaar even geregeld. Hier komen allerlei vragen, voorwaarden en regels bij kijken. En dan is het ook nog belangrijk dat je alles tijdig geregeld hebt, zodat je je pensioen eventueel nog kunt aanvullen voordat het moment daar is. Hoeveel bedraagt jouw pensioeninkomen eigenlijk? Is dat voldoende om je pensioenplannen in vervulling te laten gaan? En hoe zit het met je hypotheek en verzekeringen? Laat niets aan het toeval over en zorg er met ons deskundige pensioenadvies in Amersfoort voor dat jouw pensioen nu al goed geregeld is.

Maak een afspraak

Welke plannen heb jij voor na je pensioen?

Iedereen ziet zijn pensioen anders voor zich. De één droomt van een mooie wereldreis. De ander hoopt vooral veel tijd met zijn kleinkinderen door te brengen en zou daarvoor het liefst al eerder stoppen met werken. En weer een ander ziet vooral huisje, boompje, beestje wel zitten. Oftewel: heel oud worden in het fijne huis waar je nu woont.

Voor elk van die situaties geldt dat het belangrijk is om een financieel plan op de plank te hebben liggen. Is je pensioeninkomen voldoende om die dromen mee te financieren? En ook: hoe zou je dat kunnen financieren? Wij zijn er om je via pensioenadvies in Amersfoort op beide vragen antwoord te geven, zodat je je nu al kunt voorbereiden op later.

Eerder stoppen met werken?

De gerechtigde pensioenleeftijd is niet in beton gegoten. We moeten allemaal steeds langer doorwerken, maar je kunt daar eventueel een stokje voor steken door vervroegd met pensioen te gaan. Wel heb je daarvoor vanzelfsprekend een financiële buffer nodig. Daarmee kun je het jaarinkomen opvangen dat je misloopt door eerder te stoppen met werken.

Wij maken je graag wegwijs in de mogelijke regelingen. Ook kunnen we met je meedenken over andere manieren om een buffer te creëren. Wellicht kun je bijvoorbeeld je overwaarde opnemen via een opeethypotheek of krediethypotheek en geef je jezelf zo meer financiële ruimte.

Een tweede woning kopen

Daarnaast dromen veel mensen van een tweede woning. Dit kan een mooi verblijf zijn waar je zelf een deel van je pensioen wilt doorbrengen – in binnen- of buitenland. Maar het is ook mogelijk dat je een tweede woning ziet als een interessante investering die helpt om je spaarpot te vergroten. Of misschien staan je kinderen op het punt om hun eerste huis te kopen en help je hen daar graag bij door een woning voor hen te kopen (en dan bijvoorbeeld aan hen te verhuren).

Allemaal mogelijkheden waarover wij je graag bijpraten. Aan het kopen van een tweede woning kleven wat regels en voorwaarden, waarover we je graag informeren. En we kunnen je ook alles vertellen over jouw specifieke opties voor een verhuurhypotheek.

Verbouwen of verhuizen

Heel oud worden op een prachtige plek is een grote droom voor veel mensen. Misschien woon je al in je ideale stulpje en vergroot een verbouwing je woonplezier nog meer. Maar het kan ook zijn dat je je zinnen hebt gezet op een huis op een andere plek of op een heel ander type woning. Gelukkig geldt in beide gevallen: er kan vaak meer dan je denkt. Ook als je een tweede hypotheek wilt afsluiten (met je overwaarde).

Het is verstandig om je, als dat mogelijk is, al vóór je 56e in je opties te verdiepen. Dan valt je maximale hypotheek wat hoger uit. Vanaf je 56e gaat de hypotheekaanbieder namelijk rekenen met je pensioeninkomen, dat lager ligt dan je gebruikelijke inkomen.

Maar ook als je al een tijdje met pensioen bent, is het vaak nog prima mogelijk om aan een hypotheek te komen. Een seniorenhypotheek biedt hier bijvoorbeeld opties voor.

Geld schenken

Heb je juist geld over en wil je voorkomen dat je nabestaanden daar straks een fors bedrag aan schenkbelasting over moeten betalen? Dan kun je wellicht geld schenken aan je (klein)kinderen of andere familieleden. Dit mag tot een bepaald bedrag jaarlijks belastingvrij. Daarnaast mag je voor een aantal doelen, zoals een studie of een huis kopen, eenmalig een hoger bedrag zonder belasting schenken.

Benieuwd welke voorwaarden voor jou gelden? En wat voor jou verstandig is om met je spaargeld te doen? Wij kunnen je bij ons pensioenadvies in Amersfoort alles vertellen over je mogelijkheden.

Meer weten over verstandige keuzes voor jouw pensioen? Je kunt een vrijblijvend eerste gesprek met Nico plannen op kantoor of online via een videogesprek. Wees van harte welkom!

Vrijblijvend gesprek

Oversluitgids

Besparen op je vaste lasten?

Je pensioen aanvullen zit ‘m niet altijd in je volledige huishoudboekje binnenstebuiten keren. Je kunt wellicht ook besparen op je vaste lasten, bijvoorbeeld op de kosten voor je hypotheek of verzekeringen. Hoe mooi zou het zijn als je elke maand een fors lager bedrag voor je hypotheek kwijt bent? Of als je overbodige verzekeringen kunt stopzetten en daardoor een flinke som geld per maand overhoudt?

Wij kunnen bijvoorbeeld in een eerste gesprek meekijken of oversluiten voor jou, ondanks de boeterente, gunstig uitpakt. Soms kan het je een besparing van wel een paar duizend euro per jaar opleveren, omdat de rente op dit moment erg laag ligt. Wij geven je in een eerste gesprek graag gratis advies over jouw opties en over waar jij goed aan doet.

Ook op je verzekeringen valt soms het nodige te besparen. Heb je verzekeringen die op dit moment niet meer hard nodig zijn? Of heb je verzekeringen lopen die bij andere aanbieders voordeliger kunnen? Laat ons je verzekeringen checken om te zien of je zo meer geld kunt overhouden voor leukere dingen.

Je hypotheek na je pensioen

Zoals we net al aankaartten, is in de hypotheekwereld 56 jaar een belangrijke leeftijd. Vanaf dat moment verandert er van alles in je hypotheekmogelijkheden. Daarom doe je er goed aan al bijtijds naar je hypotheek te kijken. Past je lopende hypotheek nog wel bij je? Of zijn door persoonlijke of financiële veranderingen andere keuzes meer passend? Kun je wellicht minder betalen voor je hypotheek dan je nu doet? Of zijn er juist opties om extra te lenen? Laten we dat samen in een eerste gesprek uitzoeken.

Ook adviseren we je graag als je tegen het einde van je rentevaste periode of looptijd aan zit. Zeker als je een aflossingsvrije hypotheek hebt lopen, is het verstandig om daar een goed plan voor te maken. Als je er niets anders op verzint, moet je namelijk je aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd in één keer terugbetalen. Dat is nogal een flink bedrag. Gelukkig is er meestal wel een plan B mogelijk. Je hypotheek oversluiten of tussentijds aflossen bijvoorbeeld. Wat voor jou past? Dat zoeken we graag met je uit. Het voordeel voor jou is namelijk dat we naast pensioenadvies in Amersfoort ook deskundig hypotheekadvies geven.

Welke opties heb jij voor je hypotheek na je pensioen? Wij denken graag met je mee in een eerste gratis gesprek. Maak een afspraak.

Neem contact op

Ook pensioenadvies voor ondernemers

Voor ondernemers zit het pensioen net even anders in elkaar. Je werkt niet voor een baas en bouwt dus ook niet standaard elke maand werkgeverspensioen op. Hoe zorg je er dan voor dat je na je pensioenleeftijd niet op een houtje hoeft te bijten en alleen van de AOW moet leven? Laat ons met je meekijken welke opties jij hebt om zelf pensioen op te bouwen. Ook denken we graag mee hoe je eventueel pensioen bij een pensioenfonds kunt aanvullen met een eigen buffer.

En heb je vragen over je hypotheek? Dan kunnen we je goed informeren over alle opties voor een zzp-hypotheek. Welke opties heb jij als zzp’er om een nieuwe hypotheek af te sluiten, te verhuizen, je hypotheek te verhogen of je overwaarde te gelde te maken? Laat ons het voor je uitzoeken.

Pensioenadvies in Amersfoort over al je financiële vragen

Onze expertise stopt niet alleen bij het vergelijken van pensioenfondsen. Van Bruggen Adviesgroep in Amersfoort staat juist voor allround financieel advies. We kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren over de financiële afwikkeling van een scheiding of over andere financiële kwesties als je situatie er door omstandigheden totaal anders uitziet.

Bij ons pensioenadvies in Amersfoort ben je bovendien zeker van:

  • Jarenlange ervaring in pensioen- en financieel advies
  • Ook voor makelaardij op één locatie
  • Ook voor advies over al je toekomstige vragen
  • Veel kennis van hypotheken, verzekeringen en pensioen
  • Uitgebreide vergelijking van vele mogelijkheden
  • 100% onafhankelijk financieel advies
  • Advies op kantoor en online mogelijk

Online of op kantoor kennismaken?

Voor een eerste kennismaking met financieel adviseur Nico hoef je niet eens de deur uit. We kunnen de kennismaking ook plannen in de vorm van een online videogesprek. Maar uiteraard ben je ook heel welkom bij ons op kantoor. Net wat jij prettig vindt!

Stel ons jouw pensioenvraag en kom een keer kennismaken. We staan je van maandag t/m vrijdag graag te woord voor al je financiële kwesties.

Maak direct een afspraak of stel ons je vraag rondom ons pensioenadvies in Amersfoort. Je kunt ons bereiken via amersfoort@vanbruggen.nl of via 033 – 46 25 196.

Plan een eerste gesprek