Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Tiel Grotebrugse Grintweg 12D
4005 AH Tiel
Opent vrijdag om 09:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:30 - 18:00
Dinsdag
09:30 - 18:00
Woensdag
09:30 - 18:00
Donderdag
09:30 - 18:00
Vrijdag
09:30 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Tiel

Pensioenadvies in Tiel

Je oude dag is er om van te genieten. Om alle tijd en ruimte te hebben om jouw plannen waar te maken. En vooral om je geen zorgen te hoeven maken over je financiën. Nu is het wel zo dat je na je pensionering in één klap terugvalt qua inkomen doordat je het voortaan met je werkgeverspensioen en AOW moet doen. Reken op zo’n 30% minder inkomen dan je gewend was. Maar gelukkig hoeft dat je pensioendromen niet in de weg te staan. Wij helpen je graag aan een persoonlijke pensioenplanning, waarin het waarmaken van jouw plannen centraal staat.

Maak een afspraak

Verdien jij straks genoeg om van rond te komen?

Dat is de hamvraag voor als je pensioen nadert. Het kan nog zo goed geregeld zijn via je werkgever, we zien vaak dat mensen het wel prettig vinden om daarnaast een eigen potje te hebben. Al is het maar om niet te hoeven inleveren qua uitgaven. Daarnaast kan het zijn dat je een tijdje geen pensioen hebt opgebouwd, omdat je bijvoorbeeld niet altijd hebt gewerkt of ondernemer bent geweest. Ook dan is het belangrijk dat je zelf iets regelt om te voorkomen dat je het straks met een heel klein pensioeninkomen of enkel AOW moet doen.

Wij kunnen al in een eerste gratis gesprek voor je bekijken hoeveel pensioen jij hebt opgebouwd en hoe dat bedrag past bij de vaste lasten die je hebt. Kun je die daarmee dragen of is een extra pensioenbuffer wel welkom? Daarbij kijken we ook naar belangrijke veranderingen in je situatie of wensen die je nog hebt. Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat je verbouwplannen hebt en daarvoor wat extra financiële ruimte goed kunt gebruiken. Of wellicht loopt je aflossingsvrije hypotheek binnenkort af en vraagt dat om een oplossing, aangezien je liever niet je huis verkoopt. Ook dat zijn vragen waar we ons graag in vastbijten.

Je overwaarde als pensioenaanvulling

Eén van de dingen waar we naar kijken als jij wat extra pensioen kunt gebruiken, is je eventuele overwaarde. Als jouw woning veel meer waard is dan de hypotheek die erop openstaat, biedt dat misschien kansen om extra hypotheek te krijgen. Je kunt hiervoor een tweede hypotheek nemen, een opeethypotheek afsluiten of wellicht je hypotheek onderhands verhogen of oversluiten. Allemaal slimme manieren om het bedrag mee uit de stenen te halen. Of in elk geval een deel ervan. Welke van die opties voor jou het meest aantrekkelijk en haalbaar is? Dat kunnen we voor je uitzoeken in een kosteloos eerste gesprek.

Naast dat je de overwaarde op je spaarrekening kunt laten storten als pensioenaanvulling, kun je die ook gebruiken om concrete plannen mee te financieren. Schenk een deel van je overwaarde aan je kinderen als je het geld zelf niet zo hard nodig hebt. Dat scheelt later erfbelasting. Of besteed het aan de gedroomde verbouwing van je huis, de aankoop van een tweede woning (wellicht ook om te verhuren voor extra pensioeninkomsten) of aan bijvoorbeeld de aankoop van een gloednieuwe auto. Mogelijkheden genoeg!

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is met je overwaarde? Plan een afspraak voor een gratis eerste gesprek, waarin we samen kijken naar jouw opties. Je bent hiervoor van harte welkom in Tiel!

Plan je gratis eerste gesprek

Pensioen en hypotheek, wat moet je zoal regelen?

Als we het hebben over je pensioen, is je hypotheek waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het slim om juist in aanloop naar je pensioen nog een keer naar je hypotheek te kijken. Er kan namelijk het nodige spelen, waardoor het slim is om je hypotheek aan te passen, over te sluiten of er iets anders mee te doen.

Houd er in elk geval rekening mee dat je vanaf je 57e minder hypotheek kunt krijgen dan vóór die tijd. Een seniorenhypotheek valt altijd lager uit, omdat de hypotheekaanbieder deels naar je (lagere) pensioeninkomen gaat kijken. Dat beperkt bijvoorbeeld je hypotheekopties als je plannen hebt om te verhuizen, je overwaarde op te nemen of je hypotheek te wijzigen. Goed om in je achterhoofd te houden! Let verder op het volgende:

 • Kijk of je kunt profiteren van de lagere rente. Misschien heb je je hypotheek afgesloten in een periode waarin de rentes veel hoger lagen dan nu. We kijken graag mee of er hierin bespaarkansen voor het oprapen liggen. Wie weet kun je door rentemiddeling of oversluiten besparen op je hypotheek.
 • Regel op tijd iets voor je aflossingsvrije hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek is gedurende de looptijd heel aantrekkelijk, omdat je er alleen maar rente voor betaalt. Dat scheelt maandlasten. Maar houd er wel rekening mee dat je je aflossingsvrije hypotheek aan het eind van de looptijd in één keer zult moeten aflossen of je huis moet verkopen. Wil je dit liever voorkomen? Wij helpen je graag om naar alternatieve opties te kijken. Zo kun je wellicht je hypotheek op tijd oversluiten of verlengen, of er tussentijds op aflossen.
 • Bekijk de opties met je overwaarde. Het zou zonde zijn als je met moeite rondkomt, terwijl je in een huis woont met een flinke overwaarde. Kijk of je waar mogelijk nog voor je 57e je overwaarde kunt opnemen. Zo ontstaat er een flinke extra buffer voor na je pensioen.
 • Maak een keuze over wel/niet kleiner wonen. Dit is een dilemma waar veel vijftigplussers mee zitten zodra hun kinderen het huis uit zijn. Kleiner wonen betekent lagere maandlasten, maar ook je vertrouwde omgeving verlaten. Wij adviseren je graag over waar jij financieel goed aan doet en wat je budget is als je besluit te verhuizen.
 • Denk aan eventuele verbouwplannen. Kies je ervoor om te blijven wonen op de fijne plek waar je nu woont? Misschien heb je plannen voor een verbouwing van je huis. Ook die kun je soms vanuit je hypotheek financieren. Wij kijken graag mee hoeveel je budget hiervoor bedraagt, en wat eventueel aanvullende opties zijn als je ook nog je huis wilt verduurzamen.

Wil je weten waar jij zoal rekening mee moet houden qua hypotheek? Wij geven naast pensioenadvies in Tiel ook persoonlijk hypotheekadvies en kunnen je hier dus goed bij helpen. Op ons kantoor zit bovendien een makelaar, die je eventueel kan bijstaan in de zoektocht naar een woning of bij de verkoop van je huis. Laten we er een keer vrijblijvend samen naar kijken!

Plan een gratis kennismaking

Waarover geven we pensioenadvies in Tiel?

Bij ons pensioenadvies in Tiel staan altijd jouw wensen centraal. We geloven niet in standaardschema’s en oplossingen die voor iedereen zouden werken. Nee, we kijken gericht wat jij zou willen en wat bij je situatie past. Op basis daarvan stellen we met jou samen een pensioenplanning voor je op en kunnen we daarvoor ook alles in gang zetten.

Daarbij kunnen we je uitgebreid financieel advies geven over allerlei vraagstukken die spelen rondom je pensioen. Denk aan:

 • Waar doe je slim aan als je rentevaste periode of looptijd binnenkort om is?
 • Hoe kun je een verbouwing van je woning financieren?
 • Is een opeethypotheek voor jou een aantrekkelijke manier om je overwaarde uitgekeerd te krijgen?
 • Welke mogelijkheden heb je om je kinderen te helpen bij de aankoop van een eerste huis?
 • Wat moet je regelen voor je pensioen als je in scheiding ligt?
 • Hoeveel kun je aan seniorenhypotheek krijgen voor een eventuele verhuizing?
 • Hoe kun je je pensioen goed regelen als zzp’er?
 • Wat is er mogelijk qua eerder stoppen met werken?
 • Is het voor jou een goed idee om te investeren in een verhuurwoning om zo extra pensioen op te bouwen?

Vergeet ook je verzekeringen niet

In ons pensioenadvies in Tiel werpen we ook altijd een blik op je verzekeringen. We zien namelijk vaak dat daar ongemerkt veel op te besparen valt. Op latere leeftijd heb je niet meer altijd alle mogelijke verzekeringen nodig. Het kan goed zijn dat we sommige verzekeringen kunnen aanpassen of de dekking minder uitgebreid kunnen maken. Of wellicht ben je dubbel verzekerd en is daar wat aan te doen. Als extra service kijken we graag wat voor jou mogelijke bespaarkansen zijn. Wie weet levert het je op jaarbasis een mooi extra bedrag op. Altijd fijn!

Gratis kennismaken voor pensioenadvies in Tiel?

Ben je nieuwsgierig geworden hoe we jou verder kunnen helpen met ons pensioenadvies in Tiel? Plan vooral een gratis eerste afspraak met onze financieel adviseur. Dan profiteer je bij ons van deze voordelen:

 • Deskundig totaaladvies over een passende financiële oplossing
 • Advies over passende hypotheken of verzekeringen
 • Altijd maatwerk, geen standaardoplossingen
 • Uitgebreide kennis van pensioenvoorzieningen
 • Eén persoonlijk aanspreekpunt
 • Combinatie van financieel advies en makelaardij mogelijk
 • Onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)

Klik op de knop hieronder om direct contact op te nemen voor een afspraak. Of mail of bel ons voor meer rechtstreeks contact. We zijn goed bereikbaar via tiel@vanbruggen.nl of via 0344 – 695 014. Met alle plezier helpen we je verder.

Maak een afspraak