Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Raalte Koestraat 20
8102 CA Raalte
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Raalte

Pensioenadvies in Raalte

Het lijkt nog best ver weg, je pensioen. Je bruist nog altijd van de energie en geniet volop van je werk. Toch denk je voorzichtig al na over hoe dat over een jaar of vijftien zal zijn: met pensioen gaan. Misschien geeft het je meer tijd om met je (toekomstige) kleinkinderen te zijn. Wil je extra gaan genieten van de extra tijd voor je hobby’s? Of droom je er stiekem van om al wat eerder dan op de AOW-leeftijd de deur achter je dicht te trekken, zodat je je oude dag wat kunt verlengen? Met ons pensioenadvies in Raalte duiken we in jouw mogelijkheden. We maken een financiële planning voor later, waarmee jij nu al kunt toewerken naar een onbezorgde oude dag.

Maak een afspraak

Pensioenadvies – nu al?

Dat is misschien je eerste vraag als we het hebben over je pensioen. Waarom zou je al naar je pensioen kijken als je bijvoorbeeld net vijftig bent en nog wel wat werkzame jaren te gaan hebt? En is je pensioen niet al goed geregeld door je werkgever?

Een logische vraag, die we regelmatig krijgen van klanten. Maar uit ervaring kunnen we je van harte aanraden om bijtijds naar je pensioen te kijken. Met pensioen gaan heeft grote gevolgen voor je financiële situatie straks. Je inkomen gaat vaak flink naar beneden als je met pensioen bent. Dat terwijl je maandlasten niet zomaar minder worden. Door je gedaalde inkomen zijn ook je mogelijkheden voor bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek afsluiten, je bestaande hypotheek oversluiten of je overwaarde opnemen meer beperkt. Alle reden om op tijd een deskundige blik op je pensioen te laten werpen.

Hoe eerder je ons inschakelt voor pensioenadvies in Raalte, hoe meer opties je vaak nog hebt om ervoor te zorgen dat je oude dag financieel goed geregeld is. Vaak zijn er dan nog prima manieren om je pensioen zelf aan te vullen, bijvoorbeeld door maandelijks te besparen op je lasten, door je overwaarde op te nemen of door te kijken naar je verzekeringen. Wij verdiepen ons graag in jouw persoonlijke opties, zodat jij met een gedegen financieel plan voor de toekomst de deur uit gaat. Natuurlijk helpen we je ook bij het realiseren van de voorgestelde stappen.

Hoe ziet mijn pensioen eruit?

Voordat je met ons in gesprek gaat, ben je misschien nieuwsgierig hoe je pensioen er op dit moment uitziet. Hoeveel je pensioeninkomen bedraagt, kun je vrij eenvoudig inzien via Mijnpensioenoverzicht.nl. Maar let op: dit overzicht geeft je enkel een eerste beeld van je pensioen zoals het er nu uitziet. De pensioenwetgeving verandert continu, dus er kan nog van alles wijzigen in je pensioen. Bovendien geeft dit pensioenoverzicht je nog geen beeld van welke consequenties met pensioen gaan straks écht heeft voor je financiële situatie.

Stel: jij hebt een aflossingsvrije hypotheek? Hoe zit het dan als je die straks in één keer moet aflossen terwijl je inkomen ook is gedaald? En als je plannen hebt om na je 56e naar een andere woning te verhuizen, heb je daar dan de financiële mogelijkheden voor? En als je van plan bent al eerder de deur op het werk achter je dicht te trekken, is dat dan financieel gezien ook realistisch? Dat zijn allemaal vragen die je niet in een simpel digitaal overzicht kunt terugzien, maar waar wij met ons deskundige pensioenadvies in Raalte wel voor je in kunnen duiken.

Waarover geven wij pensioenadvies in Raalte?

Bij ons pensioenadvies in Raalte profiteer je van onze brede kennis over pensioen, hypotheken, verzekeringen en ondernemen. Daardoor kunnen we in ons advies voor jou met alle belangrijke aspecten rekening houden. Zo kunnen we meedenken over je verzekeringen, advies geven over wat je voor je onderneming moet regelen rondom je pensioen, en ook op een rij zetten waar je rondom je hypotheek aan moet denken als je de pensioenleeftijd nadert.

En komen we ergens zelf niet uit? Dan zetten we er graag een van de experts, zoals makelaars, accountants en belastingexperts, op. Daardoor blijft geen enkel detail in ons pensioenadvies aan jou onbesproken en blijft geen vraag onbeantwoord.

Welke pensioenvragen we zoal voor je kunnen beantwoorden? Dit zijn slechts een paar van de vraagstukken waarbij we jou kunnen bijstaan met deskundig advies:

 • Hoe ziet jouw opgebouwde pensioeninkomen er op dit moment uit?
 • Welke gevolgen heeft je pensioeninkomen voor je financiën later?
 • Welke mogelijkheden heb je om je pensioen aan te vullen?
 • Is het voor jou financieel mogelijk om eerder te stoppen met werken?
 • Kun je je hypotheek oversluiten om zo maandelijks meer over te houden?
 • Waar kun je geld op besparen om zo te sparen voor je pensioen?
 • Waar moet je voor je hypotheek aan denken rondom je pensioenleeftijd?
 • Hoe kun je je overwaarde gebruiken als aanvulling op je pensioen?
 • Zijn je verzekeringen nog passend? En kun je hier wellicht op besparen?
 • Hoe kun je je nabestaanden financieel verzorgd achterlaten?
 • Welke financieringsopties heb je om je woning te verbouwen en zo toekomstbestendig te maken?
Pensioenadvies aanvragen

Welke opties heb je om je pensioen aan te vullen?

Veel Nederlanders kampen na hun pensioen met een pensioengat, wat inhoudt dat hun inkomen flink daalt na hun pensioen. Dat terwijl hun maandlasten ondertussen wel gelijk blijven. Gelukkig hoef je niet per definitie op een houtje te bijten of naar een goedkopere woning te verhuizen als je met pensioen gaat. Er zijn vaak nog prima mogelijkheden om je pensioen aan te vullen, zeker als je er op tijd bij bent. En nee hoor, daarvoor hoef je niet voortaan in de supermarkt elk dubbeltje om te draaien.

Zo kun je wellicht je overwaarde verzilveren om die als aanvulling op je pensioen te gebruiken. Daarnaast kan het best zijn dat je flink kunt besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten of je verzekeringen te wijzigen. Wie weet kun je op die manier maandelijks een paar honderd euro overhouden, waardoor je over tien jaar heel wat extra geld bij elkaar hebt gespaard. Dat biedt misschien zelfs mogelijkheden om al eerder met pensioen te gaan als je dat zou willen.

Ons deskundige pensioenadvies in Raalte is bedoeld om al jouw mogelijkheden op een rij te zetten en je vanuit onze kennis en expertise te adviseren welke opties voor jou passend zijn. Zo kun jij de juiste keuzes maken om je oude dag nu alvast goed geregeld te hebben.

Hoe zit het met je hypotheek na je pensioen?

Niet iedereen staat erbij stil dat je pensioen ook grote gevolgen heeft voor je hypotheek. Dat merk je bijvoorbeeld als je na je 56e een nieuwe woning koopt. Vanaf die leeftijd kijken geldverstrekkers namelijk ook naar je pensioeninkomen om je maximale hypotheek te bepalen. Daardoor zal je maximale leencapaciteit een stuk lager uitvallen dan anders. Dat heeft trouwens ook gevolgen als je van plan bent een tweede hypotheek te nemen voor bijvoorbeeld een verbouwing of om je overwaarde te verzilveren. Daarom is het slim om samen te kijken naar jouw opties. Wij helpen je om je pensioen aan te vullen en denken mee hoe je jouw plannen op een haalbare manier kunt financieren – nu en later.

Doordat hypotheekadvies een van onze expertises is, kunnen we je uitstekend begeleiden bij keuzes rondom je hypotheek voor of na de pensioenleeftijd. Ook als je met het vraagstuk “Wel of niet mijn aflossingsvrije hypotheek oversluiten?” zit, staan we je graag bij met gedegen advies. Er zijn vaak meerdere opties: verlengen, oversluiten of tussentijds aflossen. Welke voor jou het meest gunstig is? Dat zoeken we met plezier voor je uit.

De voordelen van ons pensioenadvies in Raalte

Bij Van Bruggen Adviesgroep in Raalte kun je terecht voor allround pensioenadvies in Raalte. Het fijne is dat ons kantoor brede kennis heeft wat betreft financieel advies. Daardoor zullen we altijd naar het totaalplaatje kijken, inclusief bijvoorbeeld je hypotheek en verzekeringen. Eén ding is zeker: je krijgt alle mogelijkheden helder in kaart en weet naderhand precies wat je moet doen zodat je financiën later in kannen en kruiken zijn.

Nog een keer de voordelen van ons kantoor op een rij:

 • Deskundig advies over pensioen, hypotheken, verzekeringen en makelaardij
 • Een jong en enthousiast team dat altijd werkt met een glimlach
 • Uitgebreide ervaring met financieel advies
 • Ook gespecialiseerd in advies aan ondernemers
 • Duidelijke uitleg over jouw mogelijkheden
 • Onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)
 • Advies op kantoor, bij jou thuis of online

Laten we gratis kennismaken

Kun jij ook deskundig pensioenadvies in Raalte gebruiken? Ons team bestaande uit Hendrik en Nadine staat je graag te woord met deskundige hulp. Maar voordat we aan de slag gaan, vinden we het fijn eerst vrijblijvend én gratis kennis met je te maken. Dan kunnen we je precies vertellen hoe we jou kunnen helpen.

Maak een afspraak voor een eerste oriëntatiegesprek (op kantoor, bij jou thuis of via de video). Dan laten we graag weten wat we voor jou kunnen doen.

Heb je eerst een vraag of wil je meer weten over onze diensten? Bel dan naar 0572 – 745 680 of mail naar raalte@vanbruggen.nl. Dan vertelt Nadine je graag meer.

Plan een gratis oriënterend gesprek