Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Dekking overlijdensrisicoverzekering bij overlijden partner

Het is raadzaam om regelmatig de dekking van jullie overlijdensrisicoverzekering te controleren. Je wilt immers niet onderverzekerd zijn of te veel betalen. Zeker wanneer je deze verzekering jaren geleden hebt afgesloten, kan het lonen om actie te ondernemen. De afgelopen jaren zijn de premies namelijk fors gedaald. Heb je extra afgelost, ben je gestopt met roken of is je inkomenssituatie gewijzigd? Dan kan het zijn dat je fors kunt besparen op de premie die je betaalt. Hoe langer het geleden is dat je de verzekering afsloot, hoe groter de besparing kan zijn. Onze financieel adviseurs helpen je graag.

Wanneer jouw inkomens- of gezinssituatie is veranderd, is het ook mogelijk dat de dekking juist wat omhoog moet. Dan betaal je wellicht wat meer per maand, maar ben je in ieder geval weer goed verzekerd mocht jouw partner komen te overlijden.

NHG-hypotheek

Heb je een hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en wordt het lastig om de hypotheek alleen op te brengen als jouw partner overlijdt? Jouw financieel adviseur vertelt je wat de NHG in jouw situatie voor je kan betekenen.

Hypotheek oversluiten na overlijden partner

Zonder overlijdensrisicoverzekering lopen de hypotheeklasten ook na het overlijden van één van de partners door. Als nabestaande kun je er in dat geval voor kiezen om de hypotheek over te sluiten. Zo profiteer je mogelijk van een lagere hypotheekrente. Bij het overlijden van je partner kan dit in sommige gevallen zonder boeterente. Houd er wel rekening mee dat de bank de financiële situatie van de achtergebleven partner opnieuw bekijkt. Dit kan betekenen dat dit inkomen niet voldoende is om de hypotheek opnieuw rond te krijgen. Laat je goed informeren door een van onze financieel adviseurs voordat je (overhaaste) beslissingen neemt.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak