Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Nabestaandenuitkering: de Algemene Nabestaandenwet (Anw)

Vanuit de overheid is geregeld dat de nabestaanden verzekerd zijn van een basisinkomen na het overlijden van hun partner. Zij kunnen daarom aanspraak maken op een uitkering, de Algemene Nabestaandenwet (Anw). Je komt in aanmerking voor een nabestaandenuitkering wanneer je weduwe of weduwnaar wordt en je kinderen hebt tot achttien jaar. Daarnaast kom je in aanmerking wanneer je arbeidsongeschikt bent. Ook voor eventueel achterblijvende kinderen die minderjarig zijn bestaat er nabestaandenpensioen. Dit wordt het wezenpensioen genoemd.

Aanvullend nabestaandenpensioen

Wanneer je partner werkzaam was in loondienst, kan het zijn dat je als achterblijvende partner recht hebt op een aanvullend nabestaandenpensioen. Dit pensioen komt bovenop de uitkering vanuit de Anw.

Levensverzekering

Vanuit een particuliere levensverzekering kunnen nabestaanden ook financieel tegemoet worden gekomen. Vanuit deze levensverzekering krijgt de nabestaande extra inkomen. Levensverzekeringen keren zich uit bij een overlijden of op een afgesproken moment. Onder levensverzekeringen kunnen verschillende verzekeringen hangen, bijvoorbeeld de overlijdensrisicoverzekering, die specifiek gericht is op het voorkomen van financiële problemen bij een overlijden.

Maak een afspraak

Een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep vertelt u alles over het nabestaandenpensioen.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak