Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Venstertarief

Venstertarief

Het venstertarief (ook wel ‘dagtarief’) is de openbaar gehanteerde rente van een bepaalde geldverstrekker. Vaak zie je de venstertarieven van geldverstrekkers in overzichten van kranten en op het internet. Als je renteherzieningsdatum nadert (het einde van de rentevaste periode), dan zijn deze rentes medebepalend voor hoeveel rente je gaat betalen in de nieuwe rentevaste periode. Het venstertarief geeft je dus een indicatie van de hypotheekrente als je op dit moment een hypotheek afsluit, oversluit of verhoogt. Hierin is nog geen rekening gehouden met rentekortingen.

Advies over een gunstige hypotheek?

 

Hoe kies je een hypotheek met lage rente?

Het is niet altijd zo dat de hypotheek met het laagste venstertarief ook de voordeligste hypotheek is voor jou. Daarvoor moet je naar meer dingen kijken dan alleen het venstertarief. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat bij sommige hypotheekaanbieders wel en bij andere niet een overlijdensrisicoverzekering verplicht is. De premie daarvoor kan nog bovenop de maandlasten voor je hypotheek komen. Verder kun je bij sommige hypotheekaanbieders een rentekorting krijgen; bij andere aanbieders of producten betaal je juist een risico-opslag. Er speelt dus meer mee dan alleen de actuele rentestanden.

Wil je een weloverwogen keuze maken? Dan doe je er goed aan om naar een onafhankelijke hypotheekadviseur te stappen. Dit is een adviseur die niet aan één geldverstrekker gebonden is, maar die het brede aanbod aan hypotheekproducten voor je kan vergelijken. De adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep zijn volledig onafhankelijk en kunnen je hier dus goed bij helpen.

Quote: Staar je niet blind op enkel de actuele rentestanden. Zo moet je ook kijken naar de voorwaarden van de verschillende hypotheekaanbieders. Baseer je keuze voor een specifiek hypotheekproduct altijd op zowel de rente als de overige voorwaarden en eventueel bijkomende kosten of kortingen.

Waar vind ik de venstertarieven?

Op onze site vind je elke dag de actuele hypotheekrentes. Deze updaten we dagelijks, zodat je steeds een goed beeld hebt van de actuele rentes op dit moment. Hier kun je ook een vergelijking maken van verschillende aanbieders op rentepercentage. Bovendien vind je hier de rentepercentages voor verschillende rentevaste periodes en voor een variabele rente.

Wil je weten hoe de rentetarieven zich in de toekomst gaan ontwikkelen? Wij delen onze onderbouwde renteverwachtingen ook op deze site. Een hypotheekexpert houdt je via die pagina voortdurend op de hoogte van belangrijke renteontwikkelingen.

Advies over een hypotheek met scherpe rente?

Uiteraard wil je het liefst een hypotheek afsluiten die je zowel een scherpe rente als goede voorwaarden biedt. Onze adviseurs helpen je die te vinden. In een persoonlijk oriëntatiegesprek kijkt een adviseur wat jouw wensen en situatie zijn én krijg je advies over een hypotheek die daarbij past. Gratis en vrijblijvend! Hoe kunnen we ook jou verder helpen?

Gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

Bekijk op onze pagina met actuele rentestanden de hypotheekrentes zoals die vandaag gelden. Deze pagina updaten we dagelijks met de nieuwste rente-informatie.

Als de hypotheekrente erg laag ligt, is het mogelijk gunstig om deze langere tijd vast te zetten. Je betaalt dan lange tijd dit lage rentepercentage, ook als de marktrente weer gaat stijgen. Als de rente wat hoger ligt en een daling wordt verwacht, is een kortere rentevaste periode mogelijk juist handiger. Maar er speelt nog meer mee in je keuze voor een rentevaste periode. Zo is het ook belangrijk in hoeverre jij renteschommelingen kunt opvangen en wat het renteverschil is afhankelijk van of jij een hypotheek met vaste rente of variabele rente neemt.