Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Dagtarief

Dagtarief

Het dagtarief (ook wel venstertarief) is de rente die een geldgever openbaar hanteert. Deze rentepercentages vind je regelmatig in kranten en ook op onze website onder actuele rentetarieven. Als jouw rente binnenkort herzien wordt aan het einde van de rentevaste periode, dan zijn deze rentes medebepalend voor de rente die je tijdens je nieuwe rentevaste periode gaat betalen.

Advies over een passende hypotheek?

 

Hoe zit het met mijn tarief aan het einde van de rentevaste periode?

Zodra het einde van de rentevaste periode nadert, ontvang je een nieuw rentevoorstel van je hypotheekaanbieder. Vaak staat hierop vermeld dat je het dagtarief gaat betalen. Dit is de actuele rente die op dat moment geldt. Je kunt met dit voorstel akkoord gaan en maakt daarbij dan nieuwe afspraken over de volgende rentevaste periode. Soms is het voordeliger om over te sluiten naar een andere aanbieder, als diegene een lagere rente en/of betere voorwaarden hanteert.

Oscar NoorlagTip: Het einde van de rentevaste periode is hét moment bij uitstek waarop je je hypotheek zonder boeterente mag oversluiten. Ga daarom nooit zonder meer akkoord met het verlengvoorstel, maar check altijd wat de actuele rentes zijn van andere aanbieders. Misschien ben je ergens anders gunstiger uit.

Advies over jouw hypotheek?

Loopt jouw rentevaste periode binnenkort af en wil je weten waar jij goed aan doet? Onze hypotheekadviseurs kijken graag vrijblijvend én kosteloos mee in een eerste oriëntatiegesprek. Maak een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

Je vindt op onze site een overzicht van de actuele rentetarieven bij een groot aantal hypotheekaanbieders. Dit zijn de dagtarieven van deze aanbieders. Je kunt hier meteen zien of jouw hypotheekaanbieder voordelig is ten opzichte van andere aanbieders of dat je ergens anders een lagere rente kunt krijgen.

Je hypotheekaanbieder is verplicht om je daar ruim van tevoren van op de hoogte te brengen. Ook vind je de rentevaste periode terug in je hypotheekvoorwaarden of kun je er bij je hypotheekaanbieder of hypotheekadviseur naar informeren.