Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Periodieke inleg

Periodieke inleg

De periodieke inleg is het bedrag dat je om de zoveel tijd moet betalen voor een verzekering of rekening waarmee je doelkapitaal opbouwt. Dit geldt bijvoorbeeld voor een levensverzekering of voor een rekening die aan een spaarhypotheek of bankspaarhypotheek is gekoppeld. Ook bij beleggingshypotheken heb je te maken met periodieke inleg. Deze bestaat dan uit de premie die je inlegt op een beleggingsrekening en die voor jou wordt belegd.

De periodieke inleg komt bij producten als een (bank)spaarhypotheek en beleggingshypotheek in plaats van een periodieke aflossing. Deze hypotheekproducten zitten dus iets anders in elkaar dan bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Hypotheekadvies nodig?

 

Periodieke inleg bij beleggen

Ook wanneer je besluit te beleggen (of je dit nu binnen een beleggingshypotheek doet of niet), is een periodieke inleg gebruikelijk. Dit betekent dat je bijvoorbeeld elke maand of elk jaar een bedrag op een beleggingsrekening stort. Dit kan een goede manier zijn om structureel kapitaal op te bouwen.

Win wel altijd advies in bij een financieel adviseur als je besluit te beleggen voor bepaalde financiële doelen, zoals het aflossen van je hypotheek of een spaarpot voor je kinderen. Aan beleggen kleven ook risico’s. Een adviseur kan met je meekijken wat voor jou gunstige financiële opties zijn voor later.

Marleen OverduinLet op: Een beleggingshypotheek of (bank)spaarhypotheek kun je op dit moment niet nieuw afsluiten. Wel kan het zijn dat je een van deze hypotheekvormen op dit moment hebt lopen. Heb je interesse in een ander hypotheekproduct? Laat een onafhankelijke hypotheekadviseur meekijken naar jouw situatie en mogelijkheden.

Gratis gesprek over jouw financiële opties?

Wil jij geld sparen voor je pensioen of voor andere doelen? Of ben je benieuwd waar je qua hypotheek wel en niet goed aan doet? Onze financieel adviseurs kunnen dit haarfijn voor je uitzoeken. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan. Dan zoekt die uit wat voor jou slim is om te doen.

Gratis kennismakingsgesprek

Mensen vragen ook

Bij een spaarhypotheek betaal je alleen rente, geen aflossing. In plaats daarvan leg je maandelijks een bedrag in op een kapitaalverzekering. Met al die bedragen bij elkaar los je aan het eind van de looptijd je hypotheek in één keer af. Het opgebouwde bedrag is het benodigde doelkapitaal om de aflossing mee te doen.

Een beleggingsverzekering is een type levensverzekering. Deze kun je bijvoorbeeld afsluiten voor de aflossing van je hypotheek of om voor je pensioenvoorziening te sparen. Je betaalt daarbij premie die deels wordt belegd. Hierdoor kan de ingelegde premie meer waard worden, maar er is ook een risico dat de waarde juist daalt.