Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Maximale hypotheek

Maximale hypotheek

Ga je een hypotheek aanvragen? Dan heb je altijd te maken met een maximale hypotheek. Dit is het maximale bedrag dat je aan hypotheek kunt krijgen op basis van de marktwaarde van je woning en je huidige inkomen. Je krijgt te maken met een maximale hypotheek als je een hypotheek afsluit, maar ook als je je bestaande hypotheek wilt verhogen, een tweede hypotheek aanvraagt of je hypotheek wilt oversluiten.

Ben je benieuwd hoeveel jouw maximale hypotheek bedraagt? Krijg binnen een paar minuten een eerste indicatie van je leenmogelijkheden via onze handige rekentool.

Bereken je maximale hypotheek

Let op: de tool geeft alleen een indicatie. Er spelen meer factoren mee dan waar de tool rekening mee kan houden. Wil je nauwkeurig weten hoeveel jij kunt lenen op basis van je persoonlijke situatie? Plan een gratis oriëntatiegesprek bij een hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep. Die kan kosteloos voor je uitrekenen hoeveel jouw maximale hypotheek bedraagt, wat eventuele aanvullende opties zijn en hoeveel je maandlasten bedragen.

Gratis oriëntatiegesprek voor advies

 

Wat speelt nog meer mee bij je maximale hypotheek?

Je huidige inkomen en woningwaarde zijn niet het enige wat meetelt om je maximale hypotheek te berekenen. Daarvoor houdt de hypotheekaanbieder met meer rekening. Andere belangrijke factoren zijn:

  • Je huidige hypotheek. Houd er rekening mee dat je huidige hypotheek, als je al een koophuis hebt, ook impact heeft op wat je maximaal kunt lenen. Je hypotheek zal dan lager uitvallen dan wat uit de tool naar voren komt.
  • Je leeftijd. Als je 57 tot 67 jaar bent, dan houdt de hypotheekaanbieder in de berekening van je maximale hypotheek al rekening met je pensioeninkomen. Daarom gaat de berekening van je hypotheekopties iets anders in zijn werk als je 57 tot en met 66 jaar bent. Ben je met 67 jaar of ouder? Dan kun je een seniorenhypotheek krijgen en gelden ook weer andere richtlijnen. De normen zijn dan iets soepeler, je als gepensioneerde geen sociale premies meer betaalt.
  • Eventuele dure huur. Woon je al minimaal drie jaar in een huurwoning met hoge huur (minimaal een derde van je maandinkomen)? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een duurhuurdershypotheek. De leennormen worden dan voor jou iets soepeler gehanteerd.
  • De actuele rente. Hoe hoger de rentepercentages zijn, hoe hoger je maandlasten zijn bij een bepaald hypotheekbedrag. Daarom spelen de actuele rentes ook een rol bij hoeveel je kunt lenen.
  • Eventuele schulden. Heb je bijvoorbeeld een studieschuld of een doorlopend krediet? Dat soort schulden zorgen ervoor dat jij minder hypotheek kunt krijgen. Je bent immers elke maand rente (en eventuele aflossing) kwijt aan die leningen. Verder geldt dat een hypotheek aanvragen überhaupt lastig wordt als je een negatieve BKR-notering hebt door bijvoorbeeld langdurige betaalachterstanden.

Marleen OverduinLet op: Ben je zzp’er, flexwerker of uitzendkracht? Dan wordt je maximale hypotheek op een andere manier berekend. De hypotheekaanbieder kijkt bij ondernemers bijvoorbeeld naar hun gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar. Lees op onze site meer over een zzp-hypotheek of een hypotheek zonder vast contract.

Wil je jouw maximale hypotheek weten?

Wil je precies weten hoeveel jij kunt krijgen aan hypotheek? Ga dan met een hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep in gesprek. Gewoon bij jou in de buurt en geheel gratis en vrijblijvend. Die adviseur kan precies berekenen wat jouw leenmogelijkheden zijn. Al binnen een half uur ben je een stuk wijzer.

Gratis eerste gesprek plannen

 

Mensen vragen ook

Ontdek zelf wat jouw leenmogelijkheden zijn via onze rekentool voor een zzp-hypotheek. Die geeft je een eerste indicatie van jouw maximale hypotheek als zzp’er. Wil je precies weten hoeveel je kunt lenen? Vraag dan een gratis oriëntatiegesprek aan met een van onze financieel adviseurs. Die kan een exacte berekening voor je maken.

Onze rekentool geeft je een eerste indicatie van wat jij aan hypotheek kunt krijgen op basis van je maandinkomen. Wil je dat je hypotheekopties exact berekend worden, bijvoorbeeld ook rekening houdend met je huidige hypotheek? Dan is het verstandig om een gratis kennismakingsgesprek met een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep in te plannen. Die kan op basis van een gesprek over jouw situatie precies uitrekenen hoeveel jij kunt lenen.