Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Geldnemer

Geldnemer

Bij het aangaan van een lening, zoals een hypotheek, is er sprake van een geldgever en een geldnemer. De geldgever is de aanbieder van de lening. De geldnemer is degene die de lening ontvangt om, in het geval van een hypotheek, een woning mee te financieren.

Gratis gesprek over jouw hypotheekopties?

 

Waar moet je op letten als geldnemer?

Een hypotheek afsluiten doe je niet dagelijks. Er komt het nodige bij kijken en je zit aan dit type lening ook een heel lange tijd (meestal 30 jaar) vast. Let daarom goed op de volgende aandachtspunten voordat je een specifieke hypotheek kiest:

  • Sluit een verantwoorde hypotheek af, waarvoor je nu én later de lasten kunt betalen. Ook als je bijvoorbeeld over een tijdje minder wilt gaan werken.
  • Kies voor een hypotheekvorm die bij je past. Een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek biedt je de zekerheid dat je hypotheek aan het einde van de looptijd is afgelost én geeft recht op hypotheekrenteaftrek.
  • Maak een goede afweging voor de rentevaste periode. Een lange rentevaste periode kan gunstig zijn als de rente laag staat en naar verwachting weer gaat stijgen. Korte rentevaste periodes werken beter als de rentes mogelijk weer gaan dalen. Houd rekening met hogere rente bij een lange dan bij een korte rentevaste periode.
  • Vergelijk de verschillende aanbieders op rente én voorwaarden. Staar je niet alleen blind op scherpe rentepercentages. Ook de voorwaarden moeten een belangrijke rol spelen bij je uiteindelijke keuze.

Marleen OverduinTip: Wil je zeker weten dat je als geldnemer een passende hypotheek afsluit? Betrek er dan een onafhankelijke hypotheekadviseur bij. De adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep kunnen tientallen geldverstrekkers voor je vergelijken, zodat je een hypotheek afsluit die gunstig is en bij je past.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen?

Het eerste gesprek over je hypotheekopties is bij Van Bruggen Adviesgroep altijd gratis en vrijblijvend. Benieuwd? Plan je eerste afspraak bij een adviseur bij jou in de buurt. Die helpt je graag verder.

Ik wil een gratis eerste gesprek

Mensen vragen ook

Als geldnemer ben je vast benieuwd wat je op dit moment aan rente kwijt bent voor een hypotheek. Bekijk op onze site de actuele rentestanden. Zo krijg je een goed beeld van wat jij aan rentelasten kwijt bent als je nu een hypotheek afsluit.

Je maandlasten bestaan meestal uit rente en aflossing. Sluit je een deels aflossingsvrije hypotheek af? Dan betaal je over dat deel geen aflossing, maar wel rente. Je lost die hypotheek aan het einde van de looptijd af. Als wij je maximale hypotheek (vrijblijvend!) voor je berekenen, laten we je ook altijd weten wat je bij die hypotheek aan maandlasten kwijt bent. Zo heb je daar direct zicht op.